K5 zaprasza na Warsztaty kulinarne Nigiri czyli sushi formowane w dłoni, z rożnymi dodatkami.
Przygotujemy:1. Ebi (gotowana krewetka)
2. Unagi Kabayaki (grillowany węgorz morski w sosie słodkim)
3. Tamago (słodki omlet)
4. Sake (łosoś)
Maki czyli formę rolek. Na płatku wodorostów nori, rozkładamy ryż i składniki, następnie zwijamy
1. Salmon maki (z łososiem)
2. Tekka maki (z tuńczykiem)
3. Kappa maki (z ogórkiem i sezamem)
4. Oshinko maki (z marynowaną rzepą daikon)
5. Futo maki (z marynowaną tykwa, łososiem, awokado, serkiem, ogórek)
6. Sake Teriyaki (z pieczonym łososiem, serkiem, marynowaną marchewką i omletem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).