stat
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
czas trwania 4 h
W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska  bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.
Przygotujemy:
> Naam Phrik Ong (północnotajska pasta chili z wieprzowiną, kulkami z ryżu i warzywami)
> Gaeng Som Goong (kwaśna zupa z krewetkami, tamaryndowcem i warzywami)
> Gai Yaang  (kurczak z grilla w marynacie z kolendry i czosnku z ostrym sosem Nam Jim Jaew)
> Pla Neung Manao (ryba gotowana na parze z limonką,  chili i trawą cytrynową)
> Tam Taeng Kwa (sałatka z ogórka z suszonymi krewetkami i ziołami)
> Pad Pak Bung (szpinak wodny smażony z sosem ostrygowym)
> Kluai Buat Chi  (banany gotowane  w mleku kokosowym z lodami z pandanu)

-> podczas warsztatów  pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
maj 17-18

sobota - niedziela, g. 12:00 - 13:00

Gdańsk,
bilety 55 zł
Kup bilet
maj 20

wtorek, g. 17:30

Gdańsk,
bilety 150 zł