stat

Podczas warsztatu odkryjemy, że Piemont to nie tylko trufle, ale i kraina wybitnych win, które doskonale łączą się z lokalnymi potrawami. Wspólnie przygotujemy klasyczne dania z bogatego repertuaru tutejszej kuchni i nauczycie się jak celebrować kulinarne życie z Panią Claudią.

Prowadzenie: Claudia Filippi-Chodorowska

Przygotujemy
crostini al. Tartufo  (grzanki z truflami, anchois i czosnkiem)
frittata ai tartufi  (omlet z truflami)
tagliolini al tartufo  (makaron z truflami i skórką cytrynową)
risotto aj 4 formaggi w tartufo  (risotto z 4 serami i truflami)
trota tartufata  (pstrąg z pieca z truflami)
gamberi in salsa tartufata  (krewetki w sosie truflowym)
medaglioni al. tartufo  (medaliony z polędwiczki z włoską szynką, serem i truflami)

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

lis 10

poniedziałek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 100 zł
lis 19

środa, g. 18:00

bilety 460 zł