W programie warsztatów - od ziarenka do bochenka ... czyli słów kilka o:
• ZBOŻACH - z których możemy pozyskać mąkę, o ich właściwościach,
• MĄCE - o TYPach mąki - od białej do razowej
• ZAKWASIE, genialnym dziele przypadku! - o jego właściwościach, wymaganiach, zależnościach i szerokim zastosowaniu w naszej kuchni.
• najprostszy przepis na chleb czyli mąka + woda + zakwas + sól = chleb, oraz kilka innych wariantów !
W czasie warsztatów zrobimy zaczyn, z którego każdy otrzyma swoją porcję zakwasu. Będziemy też mielić mąkę razową z ekologicznych ziaren żyta, orkiszu, płaskurki, jęczmienia, owsa.
W menu warsztatów między innymi:
kromka domowego chleba na zakwasie z prawdziwym wiejskim masłem oraz dodatki jak gomasio, powidła z buraka cukrowego, kiełki zielonego groszku, etc.
Skrypt: zawiera obrazkową instrukcję oraz przepisy na chleb w różnych wariantach
Będzie też można nabyć świeżo mieloną mąkę - żytnia, orkiszowa, płaskurkowa, etc.
Najbliższy termin: 28 września | sobota, godz. 12.00
czas trwania warsztatów: 2,5 godziny
zgłoszenia do: 22 września !
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA !!!
Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany terminu lub miejsca warsztatów.
*Jeżeli bardzo chcesz wziąć udział w warsztatach, ale mimo dofinansowania ten koszt jest dla Ciebie zbyt duży, napisz, zobaczymy co da się zrobić :)
___________________________________
Wszystkie warsztaty odbywają się w szkole jogi Kamili Świąder - Joga-Trójmiasto
Adres: ul. Do Studzienki 51, Gdańsk /Wrzeszcz
Do ceny każdego warsztatu trzeba doliczyć 8 zł - składka na salę
________________________________________
Informacje i zgłoszenia: Małgorzata Meller, tel. 506 023 906, mmeller@tlen.pl,
www.facebook.com/marchewkowarewolucja
www.marchewka-rewolucja.pl