stat
Impreza już się odbyła

Wegańskie bezglutenowe pieczenie i smażenie

Jola Słoma & Mirek Trymbulak projektanci mody oraz autorzy wegetariańskiego programu kulinarnego ATERLIER SMAKU na antenie Kuchni+ pokażą jak w łatwy i smaczny sposób szybko przygotować dania wegańskie z piekarnika i z patelni. Dodatkowym atutem potraw jest ich bezglutenowość, co sprawia, że przy jednym stole mogą najeść się wszyscy, nawet ci, którzy ze względu na swoje ograniczenia w diecie, czują się często wykluczeni ze wspólnego biesiadowania.

paź 26

sobota, g. 11:00

bilety 290 zł

w każdy czwartek (od 03.10.2024 do 26.06.2025), g. 15:30

bilety 250 zł
Co przyrządzimy?
- Babeczki z pomarańczy
- Kukurydziana tarta
- Sos z kalafiora i oliwek do tarty
- Hummus ze świeżym tymiankiem
- Gryczane bliny
- Kukurydziano-ryżowe placki
- Sos żurawinowy
- Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym

Warsztaty składają się z części teoretycznej i praktycznej. Wspólnie przyrządzimy kolację dla całej grupy.

Co trzeba ze sobą zabrać? Dobre samopoczucie. O resztę zadbamy my.

Cena: 200 zł/os.
Liczba miejsc ograniczona
Dodatkowe informacje: akademia@fumenti.pl lub 502 355 588