stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Wielka majOFFkowa wyżerka Opinie (1)

Święto pracy, dzień flagi, święto konstytucji znane jako długi weekend majowy zawsze wyglądają tak samo: grill, lenistwo, czas z rodziną. Warto spojrzeć na to inaczej. Spędzić czas artystycznie wrzucając na ruszt teatralne smaki. Tak więc, wzbogać swoją dietę o składniki artystyczne. Zapraszamy na Wielką majOFFkową wyżerkę do Off de BICZ!


W ramach majOFFki zaserwowane będą najciekawsze pozycje Sopockiej Sceny Off de BICZ powstałe w ostatnim okresie. Coś dla siebie znajdą u nas koneserzy klasycznych dań, jak i smakosze teatralnych eksperymentów.

DANIA DLA DZIECI
Każdy rodzic dba o to, aby jego dziecko odżywiało się zdrowo, jadło frytki, schabowe, rosół i lody. Dlatego w oparciu o wyniki najnowszego raportu preferencji kulinarnych dzieci związanych z Off de BICZ, skomponowaliśmy nasze menu dla milusińskich, z następujących dań:

Danie 1: Śpiąca Królewna
Teatr Stacja Szamocin/ Sopocka Scena Off de BICZ


Pół godzinki dla słoninki utnie sobie Śpiąca Królewna, a my wybierzemy księcia! Aby nie stracić energii, dostarczymy trochę cukru w postaci wy-rafinowanych lalek, przepisu Grażyny Rigall. Mistrzowski pokaz kulinarny zaprezentują Luba Zarembińska i Piotr Srebrowski. Danie proporcjonalne do apetytu wszystkich niejadków, rozbudzi najbardziej wybrednego smakosza małych form teatralnych!

Data: 2, 3, 4 maja (środa, czwartek, piątek), godz. 12.00
Bilety: 10/15 zł

Danie 2: Bajkogranie
Laboratorium Pieśni


Lekkostrawny spektakl, bogaty w składniki odżywcze, które pozytywnie wpływają na kreatywne myślenie, rozwój wyobraźni, a to rozbudza twórczy potencjał, jakże ważny dla młodego organizmu! W imieniu kiszek, marsza zagrają Alina Jurczyszyn i Michał Zeltman. Przed użyciem wygłusz mieszkanie i ostrzeż sąsiadów, gdyż nadmierne uczestnictwo w spektaklu grozi niepohamowanymi działaniami twórczymi (śpiewaniem, tańczeniem, graniem na instrumentach, improwizacjami teatralnymi, recytowaniem).

Data: 5, 6 maja (sobota, niedziela), godz. 12.00
Bilety: 10/15 zł

DANIA DLA DOROSŁYCH

Niewskazane jest spożywanie pustych kalorii, w postaci komercyjnej papki. Zapobiegawczo w stanach przesycenia fermentem kultury masowej, proponujemy wywar z teatru offowego! Każde z proponowanych dań zapewni Państwu 100% dziennego zapotrzebowania na kulturę.

Propozycje majOFFkowe dla dorosłych:

Danie 1: Benefis /"Wariat i zakonnica" - PREMIERA
Sopocki Teatr Tańca

Na jednym ogniu przyrządzimy dwie pieczenie! Zabierzemy Państwa w sentymentalną podróż do korzeni smaków tanecznej kuchni Joanny Czajkowskiej i Jacka Krawczyka. Zaprezentują swoje tradycyjne dania, wzbogacone o atrakcyjne przystawki. Do reaktywacji tanecznej książki kucharskiej, zaproszono mistrzów ósmej muzy (Przemysław Wereszczyński, Katarzyna Antosiak, Izabela Sokołowska, Kacper Matuszewski). Premierowa pieczeń, dostarczy Państwu napięcia i emocji wprost ze stołówki domu wariatów, a wszystko to według przepisu Witkacego.

Data: 1 maja (piątek), godz. 18.00
Bilety: 20/30 zł


Danie 2: Orlando
Teatr Stajnia Pegaza


Afrodyzjak, skutecznie poszerzający horyzonty społeczne. Ida Bocian skomponuje danie z dwóch składników: z Wenus i z Marsa, aby odkryć smak ludzkiej tożsamości. Warto wypróbować ten angielski przysmak, z epoki wiktoriańskiej.

Data: 2 maja (środa), godz. 19.00
Bilety: 20/30 zł

Danie 3: Ścianananaświat
Teatr Stajnia Pegaza


Kontrowersyjne danie w naszym menu. Kojarząca się z dzieciństwem, zupa z "sikukupa", przeznaczona dla smakoszy talentu Ewy Ignaczak. Pikanterii doda charyzma Wojciecha Jaworskiego, debiutującego na naszej teatralnej stolnicy.

Data: 2 maja (środa), godz. 21.00
Bilety: 20/30 zł

Danie 4: Obywatelka EL
Teatr Stajnia Pegaza


Mięsisty, a właściwie drobiowy spektakl, przygotowany na wywarze z pazura Elektry, skomponowany według przepisu Sofoklesa. Doprawiony chórem kur, pozwala poczuć smak starożytnej Grecji w polskim talerzu.

Data: 3 maja (czwartek), godz. 19.00
Bilety: 20/30 zł

Danie 5: Była Żydówka, nie ma Żydówki
Teatr Stajnia Pegaza


Jedyne koszerne danie w naszym menu. Cierpka jak wódka, gorzka pigułka, osłodzona szczyptą groteski. Zupa grzybowa z prawdziwych izraelskich prawdziwków! Sprawdzian żydowskiej etykiety przy polskim stole.

Data: 3 maja (czwartek), godz. 21.00
Bilety: 20/30 zł

Danie 6: Roots
Choreografia: Przemysław Wereszczyński


Temperaturę wrzenia osiągnie ognisty taniec w choreografii Przemka Wereszczyńskiego.
Pikantne i aromatyczne doznania w muzycznej wersji sosu salsa, gdzie w każdym ruchu, zaklęty jest wachlarz egzotycznych smaków.

Data: 4, 5 maja (piątek), godz. 20.00
Bilety:20/30 zł

Danie 7: Wesele Figara
Reżyseria: Jerzy Wójcicki


Crème de la crème! Doznaj oświecenia w kuchni. Najnowsze danie Jerzego Wójcickiego w muzycznej aranżacji, trafi przez żołądek do serca każdego widza, głodnego emocji.

Data: 6 maja (piątek), godz. 20.00
8 maja (niedziela), godz. 19.00
Bilety: 20/30 zł

Przeczytaj także