Kurs ekspresowy w 90 minut - idealny dla hobbystów, grup zorganizowanych, pracowników firm, albo po prostu dla tych, którzy chcą przeżyć coś wyjątkowego.
Program:degustacja różnych rodzajów czekolady "bean to bar"
omówienie procesu produkcji od ziarna do tabliczki
wspólne łuskanie i mielenie kakao
własnoręczne tworzenie tabliczki z dodatkami
opowieści z podróży po Ekwadorze i Peru
dyplom uczestnictwa i własnoręcznie wykonana tabliczka czekolady na wynos
+ drobne upominki
Szkolenia dla dzieci, dorosłych, rodzin i grup zorganizowanych.W samym sercu Sopotu prowadzimy warsztaty, które łączą radość tworzenia z rzemieślniczą precyzją. Czekoladę robimy od podstaw, używając najwyższej jakości ziaren z Ameryki Południowej. Nad produkcją czekolad w naszej manufakturze czuwa Martha Coello Morales, rodowita Ekwadorka z rodziny od pokoleń związanej z uprawą kakao. To właśnie dzięki niej czekolada z Sopockiej Manufaktury ma swój niepowtarzalny charakter i głębię.
Nasze tabliczki zdobyły uznanie na międzynarodowych konkursach - między
innymi srebro w International Chocolate Awards (Europe) oraz srebro w Academy
of Chocolate w Wielkiej Brytanii.
Nasze szkolenia to: edukacja i emocje - uczymy przez działanie,
dotyk, zapach i smak
unikalne doświadczenie - uczestnicy
własnoręcznie tworzą czekoladę od ziarenka do
tabliczki
produkt końcowy na wynos - każda osoba
zabiera ze sobą stworzoną przez siebie czekoladę
Dla kogo? grupy szkolne i przedszkolne
turyści poszukujący oryginalnych
doświadczeń
grupy firmowe, integracyjne i konferencyjne
osoby, które marzą o własnej
manufakturze
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.