Warsztaty kuchni afrykańskiej pozwalają na eksperymentowanie z nowymi smakami, połączeniami składników i technikami przyrządzania potraw, które otwierają drzwi do fascynującego świata smaków afrykańskich. Kuchnia tego kontynentu to wyjątkowe smaki na zasadzie kontrastów. Poznacie różne style gotowania, zioła i składniki takie jak kuskus, maniok czy rośliny okopowe, które są charakterystyczne dla afrykańskiej kuchni.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Czas trwania 3,5-4 h
Przygotujemy->Urojo (aromatyczna kremowa kwaśno-słodka zupa z dużą ilością dodatków)
> Fufu (kluska z manioku z gulaszem z okry)
> Piri Piri Shrimps (grillowane krewetki z sosem Piri-Piri)
> Tatale (placki z plantanów z ostro-kwaśną salsą)
> Doro Wot (gulasz z kurczakiem i warzywami)
> Tagine & Khobz (kurczak z kiszonymi cytrynami, oliwkami i domowym chlebem)
> Suya (pikantne grillowana polędwica wołowa z sałatką)
> Dovi (wegetariański gulasz z orzechami)
-> podczas warsztatów pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.