stat
Prowadzenie: Karol Nagórski

Przygotowanie chleba bez drożdży to alchemia i unikalna umiejętność. Dowiecie się  o zdrowiu płynącym z przefermentowanego ciasta. Podczas warsztatów nauczycie się jak szukać doskonałych produktów, sprzętu i poznacie unikalne techniki. Zdobyte umiejętności pozwolą Wam na tworzenie wyjątkowych wypieków.
Przygotujemy
> zakwas pszenny i żytni
> ciasto do wypieku chleba w warunkach domowych
> chleb pszenny na zakwasie
> chleb żytni na zakwasie
Do chleba przygotowany będą smarowidła warzywne i domowe masło smakowe.

-> podczas warsztatów pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, serwujemy kawę, herbatę i wodę.
kwi 25

piątek, g. 18:00

bilety 470 zł
kwi 26

sobota, g. 12:00 - 16:00

Gdańsk,
bilety 330 zł