stat
Prowadzenie: Filipos Simeonidis

Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Ich kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym regionie świata.  Posiłki greckie to duże ilości małych dań, przy których wspólnie będziemy się delektowali.

Przygotujemy
> horiatiki (sałata wiejska)
> tiropitakia (ciasta filo z mieszanką serów)
> oktapodi me revythosalada  (ośmiornica z sałatką z ciecierzycy)
> taramosalata pita  (pasta z ikry dorsza z domową pitą)
> dolmadakia (faszerowane liście winogron)
> paidakia & artichoke fricasse ( jagnięcina z grilla z potrawką z karczochami)
> melitzanes laderes (zapiekanka z bakłażanów z fetą)
->psito psari (grillowana dorada)
> amygdalopita (ciasto z migdałami bez glutenu z lodami jogurtowymi)

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
maj 17

sobota, g. 11:00

bilety 330 zł
maj 23

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 299 zł
wyprzedane