Kanapki są bardzo popularne i znane na całym świecie. Przygotować je można na wiele sposobów. Podczas warsztatów poznacie bardzo ciekawe połączenia smakowe z całego świata. Przepisy pozwolą na urozmaicenie codziennej diety domowników, lub gości Waszych restauracji.
Prowadzenie: Adam Woźniak
Przygotujemy: -> broch z prażona cebula z chrupiącymi boczkiem i piklowanym jabłkiem
-> pita ze słodko-kwaśna jagnięca koftą i majonezem harrisa
-> banh mi z pieczonym rostbefem i piklowanymi warzywami i Shiracha
> focaccia alla milanese z dżemem pomidorowym i mozzarella
-> po boy z panierowanymi krewetkami, warzywami i sosem remoulade
-> pumpernikiel ze śledziem marynowanym w soku jabłkowym i wiejska śmietana
-> chrupiący kalmar z wędzonym majonezem paprykowym i azjatyckim colesławem
-> bajgiel à la cesar z grillowanym kurczakiem i chrupiącym boczkiem
-> hod dog z domowa biała kiełbasa , sosem chrzanowym i karmelizowaną cebulą
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.