Prowadzenie: Agata Tomczak
Ekscytującą kulinarną podróż do serca Meksyku, gdzie odkryjecie tajemnice jednej z najbardziej smakowitych i kolorowych kuchni świata! Nasze warsztaty kuchni meksykańskiej to niezapomniane doświadczenie, które pozwoli Ci zanurzyć się w świecie pełnym aromatycznych przypraw, świeżych składników i autentycznych przepisów w nowoczesnym wydaniu.
Przygotujemy> totopos z salsami: salsa verde, sikil pak, salsa molcajete
> tostada, tatar z łososia MOWI, pipian verde, piklowana kalarepa, chrupiący por
> quesadillas, grzyby achiote, grillowane halloumi, papryka, piklowana cebulka
> mextlapique, dorsz, pipian rojo, sałatka nopale
> birria tacos, szarpana wołowina, pieczone pomidory, chile arbol
> mole colorado, pieczony kurczak, arroz rojo
> frutas con chamoy
> arroz con leche, dynia, cynamon
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.