stat
Impreza już się odbyła

Nauczymy Was  jakie muszle wybierać, gdzie kupować i prawidłowo oczyścić. Zdradzimy sekrety jak przygotować klasyczne dania, oraz nowe odsłony dań z muszli, które są uważane przez smakoszy za prawdziwy rarytas.

wrz 26

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 330 zł
paź 9

czwartek, g. 18:00

bilety 490 zł
Prowadzenie: Kamil Sadkowski

Przygotujemy:
> ostrygi z dresingiem Mignonette
> ślimaki po Burgundzku, grzanki z sosem rouille
> małże Navajas (brzytwy) z grilla i oliwą czosnkowo-pietruszkową
> małże nowozelandzkie zapiekane z jalapeño i serem chedar
> carpaccio z małży św. Jakuba z mlekiem tygrysim
> omułki gotowane w z czerwonym curry i mlekiem kokosowym
> spaghetti z małżami Vongole

 -> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

 

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.