stat
Impreza już się odbyła

Nauczymy Was  jakie muszle wybierać, gdzie kupować i prawidłowo oczyścić. Zdradzimy sekrety jak przygotować klasyczne dania, oraz nowe odsłony dań z muszli, które są uważane przez smakoszy za prawdziwy rarytas.

Prowadzenie: Kamil Sadkowski

Przygotujemy:
> ostrygi z dresingiem Mignonette
> ślimaki po Burgundzku, grzanki z sosem rouille
> małże Navajas (brzytwy) z grilla i oliwą czosnkowo-pietruszkową
> małże nowozelandzkie zapiekane z jalapeño i serem chedar
> carpaccio z małży św. Jakuba z mlekiem tygrysim
> omułki gotowane w z czerwonym curry i mlekiem kokosowym
> spaghetti z małżami Vongole

 -> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.