Warsztaty świątecznej kuchni nowoczesnej są idealne dla każdego, kto pragnie wprowadzić innowację na świąteczny stół. Zarówno początkujący kucharze, jak i doświadczeni pasjonaci znajdą tu inspirację do stworzenia niepowtarzalnych dań, które łączą w sobie tradycję z nowoczesnością. To także idealna opcja dla osób, które chcą zaskoczyć rodzinę i gości nowymi pomysłami, zachowując jednocześnie magię świąt.
Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder
Czas trwania 4 h
Przygotujemy-> zupa z dorszem i pieczonym koprem włoskim
> buraki z kozim serem i ziołową kruszonką
> pączki z karpiem z sosem tatarskim
> tatar z marynowanego łososia z chrupiącymi kaparami
> śledź smażony z warzywami escabeche
> pierś kurczaka z miodem pitnym i pomarańczami
> gęś confit z winną kapustą i fasolą cassoulet
> gruszki w winie z sosem waniliowym
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.