Podczas warsztatu odkryjemy, że Piemont to nie tylko trufle, ale i kraina wybitnych win, które doskonale łączą się z lokalnymi potrawami. Wspólnie przygotujemy klasyczne dania z bogatego repertuaru tutejszej kuchni i nauczycie się jak celebrować kulinarne życie z Panią Claudią.
Prowadzenie: Claudia Filippi-Chodorowska
Przygotujemycrostini al. Tartufo (grzanki z truflami, anchois i czosnkiem)
frittata ai tartufi (omlet z truflami)
tagliolini al tartufo (makaron z truflami i skórką cytrynową)
risotto aj 4 formaggi w tartufo (risotto z 4 serami i truflami)
trota tartufata (pstrąg z pieca z truflami)
gamberi in salsa tartufata (krewetki w sosie truflowym)
medaglioni al. tartufo (medaliony z polędwiczki z włoską szynką, serem i truflami)
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.