Kulinarne trendy na 2021 rok Opinie do artykułu

Kulinarne trendy na 2021 rok

Opinie (41) 8 zablokowanych

  • Uważam, że hitem żywności na wynos w czasie kiedy właściciele pozamykali lokale dla klientów były dania domowe na wynos np zupa pomidorowa czy krupnik w cenie 30 zł/litr.
    Napisałem, ze właściciele pozamykali lokale

    Uważam, że hitem żywności na wynos w czasie kiedy właściciele pozamykali lokale dla klientów były dania domowe na wynos np zupa pomidorowa czy krupnik w cenie 30 zł/litr.
    Napisałem, ze właściciele pozamykali lokale bo nie istnieje w Polsce prawo, które może nakazać po prostu zamknąć komuś lokal bo premier tak powiedział napisał sobie tzw rozporządzenie.
    Sytuacja w sumie komiczna bo z pkt widzenia prawa rok 2020 nie różnił się niczym od 2019 czy 2019 a jakże różne postawy i zachowania ludzi :)
    Wszystkiego dobrego w 2021 :)

    • 26 7

  • A jeszcze niedawno naśmiewaliśmy się ze "słoików" przywożonych przez przybyszów z Mazur.

    Restauratorów czeka klęska, jeżeli nie zbuntują się i nie zaczną działać wbrew bezprawnemu nakazowi zamknięcia działalności. To co teraz działa, to jest prymitywna forma przetrwania, to sobie faktycznie każdy w domu może

    Restauratorów czeka klęska, jeżeli nie zbuntują się i nie zaczną działać wbrew bezprawnemu nakazowi zamknięcia działalności. To co teraz działa, to jest prymitywna forma przetrwania, to sobie faktycznie każdy w domu może zrobić, albo byle catering wyprodukuje. Zresztą jakość tych specjałów znacznie spadła, a sama formuła będzie się wyczerpywać. Sensem korzystania z prawdziwej gastronomii jest wyjście z domu, bycie obsłużonym w lepszy lub gorszy sposób, możliwość spotkania, poobserwowania innych ludzi.

    • 42 6

  • Ja sie ciesze że te plastiki odchodza do lamusa.

    Jeszcze pora na wszelakie cateringi dietetyczne. Won z plastikiem i foliami.

    • 29 3

  • Ludzie raz czy dwa zamówią,

    potem odkryją, że taniej i smaczniej sami to w domu wyprodukują zabijając czas, którym teraz w nadmiarze dysponują. I nagle odkryją, że po coś poinwestowali w te rozbudowane kuchnie z designerskim sprzętem. Po co komu

    potem odkryją, że taniej i smaczniej sami to w domu wyprodukują zabijając czas, którym teraz w nadmiarze dysponują. I nagle odkryją, że po coś poinwestowali w te rozbudowane kuchnie z designerskim sprzętem. Po co komu kawa za 20 zł, skoro taką samą można w domu zrobić kosztem 50gr, wykorzystując własny expres? Pizza za 40 zł? Lepszą wykręcimy sami w każdym piekarniku za 10 zł. Że przywiozą? Ok, zimną, po godzinie, tyle zajmuje zrobienie samemu.
    Niestety, taka swoboda jak wcześniej już nie wróci. Z kolei to co pozostanie będzie dążyć do obsłużenia mniejszej ilości klientów za wyższą cenę.

    • 18 0

  • Możecie zrec kawior za miliony albo mięso od krów które jedza eko trawkę
    Ale i tak.mc Donald na poprawę humoru najlepszy :l

    • 16 9

  • Wieprzowina po seczuansku. Mmmm. Polecam.

    • 11 1

  • Poprzedni rok różnił się tym od innych, że kradnąc np. rower mogłeś legalnie zasłonić twarz i nikogo to nie zdziwiło. Co do przepisów, to wydaje się, jakby dziecko rozglądało się na lewo i prawo, co robią inni i

    Poprzedni rok różnił się tym od innych, że kradnąc np. rower mogłeś legalnie zasłonić twarz i nikogo to nie zdziwiło. Co do przepisów, to wydaje się, jakby dziecko rozglądało się na lewo i prawo, co robią inni i bezwiednie małpowało. Wracając do gastronomii, Ola z Zuzą znów nas kuszą smakołykami. Pozdrowienia dla całego Clubu i dla tych co zmienili Team /fajnie, że przynajmniej można was widywać w drużynie "przeciwnej" ;) /

    • 3 3

  • Zamawiali i będą zamawiać. Nie każdy ma kuchnię i dwie prawe ręce. Nie każdy chce nagotować i jeść to przez tydzień lub bawić się codziennie w coś innego. Zrobiliśmy się leniwi. Już nawet e-sport zaczyna być zaliczany do

    Zamawiali i będą zamawiać. Nie każdy ma kuchnię i dwie prawe ręce. Nie każdy chce nagotować i jeść to przez tydzień lub bawić się codziennie w coś innego. Zrobiliśmy się leniwi. Już nawet e-sport zaczyna być zaliczany do sportu :( Ale faktycznie, w gastronomi cały wic polega na tym, by usiąść za stołem, np. z rodziną lub znajomymi, powybrzydzać z karty, skonsumować, ewentualnie wciągnąć deser i kawę, pogadać, zrelaksować się, wstać od stołu i ...nie zmywać! Gastronomia to wspólne wyjście z domu, otarcie się o ludzi, przerwa na posiłek w trakcie rodzinnego spaceru. Na tym restauratorzy zarabiali, na wypoczynku innych. ...A nie tylko pizzę, ale i spodnie, czy płaszcz możesz sobie uszyć, dom zbudować, wszystko też robią ludzie. Wiele osób piecze chleb, jednak piekarnie nie upadły. Nie każdy chce, może, musi wszystko robić sam, więc daje zarabiać innym i tak napędza się gospodarkę.

    • 5 3

  • Te dietetyczne, to tragedia! Trzy tacki: w jednej na śniadanie ćwierć marchewki, w drugiej na obiad trochę selera, w trzeciej na kolację plaster ogórka. Do tego butelki z sokami, miseczki z "zupą" i jakieś sosy. Cena

    Te dietetyczne, to tragedia! Trzy tacki: w jednej na śniadanie ćwierć marchewki, w drugiej na obiad trochę selera, w trzeciej na kolację plaster ogórka. Do tego butelki z sokami, miseczki z "zupą" i jakieś sosy. Cena posiłku, to w głównej mierze opakowania i dostawa. Za to powinien być prokurator. Patrząc na zawartość torby na wycieraczce sąsiadki, jedna wizyta na tydzień w markecie, trochę owoców, warzyw, ocet i jesteś do przodu o 200 - 500 zł ! Niech i sobie będzie ta dieta, jak kogoś stać, jego sprawa, ale sposób serwowania, to kryminał.

    • 4 3

  • Taki trend widzę...

    Najnowszy trend kulinarny w 2021 to odbudowa polskiej gastronomii.

    • 17 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.