2021-12-03 17:11
Opinia wyróżniona
taki zrobie na swieta dzieki
2021-12-03 12:22
Opinia wyróżniona
Dzięki za informację! :)
2021-12-03 14:40
Opinia wyróżniona
Na gdańskiej Oruni.
Ciekawe, powojenna historia Polski w przepisach kulinarnych.
2021-12-03 15:05
To prawdziwy smak Oruni
2021-12-03 14:52
2021-12-03 18:22
i na talię
2021-12-03 12:13
Ooo. Kto pamięta na Malomiejskiej tu gdzie teraz Leone jak była cukiernia?!
2021-12-03 12:48
cukierni to tam chyba nie było.
2021-12-03 13:15
była cukiernia. Pączki i eklerki u nich kupowałem. :)
2021-12-03 12:22
Opinia wyróżniona
Dzięki za informację! :)
2021-12-03 12:36
2021-12-03 12:40
W końcu coś normalnego, polskie nazewnictwo i zwyczajne kobiety :)
2021-12-03 14:57
2021-12-04 11:31
To nie jest temat medialny
2021-12-03 12:46
2021-12-03 13:16
i nigdzie grama tluszczu. to jakis fejk nie przepis
2021-12-03 13:23
jaka dzielnica taki smak;)
2021-12-03 13:52
w biszkoptach nie ma tłuszczu....
2021-12-03 13:53
Do biszkopta sie nie dodaje tłuszczu
2021-12-03 14:55
2021-12-03 14:58
2021-12-03 13:58
Tort Gdański powinien być, moim subiektywnym zdaniem, bardzo obficie nasączony alkoholem :)
2021-12-03 12:55
Podwójna porcja proszku do pieczenia na 1 kg mąki (firmy Gellwe, bo taki mam pod ręką) waży 30 g i jest to ok. 1-1,5 łyżki. Zatem 12 g to będą może ze dwie, trzy płaskie łyżeczki? Proszę to sprawdzić, bo coś nie gra.
2021-12-03 12:57
Może obok tej uwspółcześnionej wersji warto podać przepis taki jak "kiedyś" - właśnie bez kremu maślanego, z tym ewentualnym kruchym ciastem i konfiturami, czy co to tam było.
2021-12-03 14:45
2021-12-03 15:36
to białka odpowiadają za rośnięcie ciasta proszek zbedny kiepskie kuchareczki
2021-12-03 13:21
2021-12-03 13:22
2021-12-03 13:53
2021-12-03 14:15
Parkowa , Adria, u Balbiny, u Olka "to se nevrati "
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.