Opinie (53) 8 zablokowanych

  • Kiedyś miałem przyjemność jeść tort zrobiony czy użyciu 30 żółtek.

    poezja to potwarz dla tego wyrobu...
    :-)

    • 3 0

  • (1)

    Dodajemy do ciasta wodę? Ciasto punkt 3.

    • 7 0

    • No właśnie ! W składnikach na ciasto nie ma wody a potem w wykonaniu dodajemy wodę ? Jeśli , to nawet nie wiadomo ile tej wody dodać.

      • 2 0

  • A gdzie oryginalny przepis? (6)

    Co to za przepis sprzed 160 lat który jest uwspolczesniony? Właśnie największą frajda jest robienie wg oryginalnej receptury. Prosimy o oryginalny przepis!

    • 15 1

    • Piernik wiedeński wg starego przepisu (ciasto kruche). Super. Trzeba pokroić przed pieczeniem albo zaraz po, bo jak zastygnie, t (3)

      • 0 0

      • w sernik wiedeński na kruchym cieście to jeszcze uwierzę. (2)

        Ale piernik?

        • 0 0

        • Sernik wiedeński to chyba nasz pomysł?

          • 0 0

        • Sorry, pomyłka. Nie piernik wiedenski, tylko Basler Lackerli. Czyli z Bazylei.

          • 0 0

    • przepis oryginalny jest na zdjęciu (1)

      przepis oryginalny jest na zdjęciu na dole tekstu

      • 0 0

      • Nie cały

        Jest to przepis na samo ciasto, bez kremu i innych dodatków.

        • 0 0

  • Opinia wyróżniona

    Zupa z Grodna, ziemniaki po wileńsku (3)

    Na gdańskiej Oruni.
    Ciekawe, powojenna historia Polski w przepisach kulinarnych.

    • 28 0

    • Kuchcenie - dobre i relaksujące zajęcie. Dobrze działa na pamięć i koncentrację. (1)

      • 3 1

      • i na talię

        • 2 0

    • Browar Specjal

      To prawdziwy smak Oruni

      • 4 8

  • Mam przepis sprzed 269 lat

    • 1 0

  • Smaki Orunii to (1)

    seta i galareta. Czyli lorneta i meduza.

    • 8 4

    • i krew ;-)

      • 0 0

  • (1)

    Oruni czy Orunii?

    • 0 6

    • Oruni. Nie inaczej.

      • 4 0

  • Opinia wyróżniona

    tort

    taki zrobie na swieta dzieki

    • 13 2

  • Jakby pani Hapomiuk napisała artykuł sama o sobie to by była reklana?

    A jak tekst napisała jej koleżanka, to teraz jest to rzetelny artykuł?

    • 2 0

  • Smaki

    Żeby coś smakować i oceniać trzeba mieć smak, i umieć go opisać .A ta Pani tej umiejetnosci nie posiada .Wystarczy poczytać- jemy na miescie

    • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.