2020-05-29 08:19
To tylko Sakhawat na Oruni Górnej
2020-05-25 16:19
Pies 3ciej kategorii pomielony razem z budą
2020-05-28 13:39
2020-05-25 07:57
Najpierw w miejscu gdzie dziś jest Wyższa Szkoła Kosmetyczna czyli róg Pomorskiej i Subisława, potem budynek na rogu Gospody i Jelitkowskiej czyli była siłownia obecnie przedszkole?
Tam było genialne rolo!!!
2020-05-25 10:02
Sami robią mięso a nie kupują gotowe patyki. Dawno nie byłem ale mam zamiar się wybrać na dniach. Robili też świetna pizzę (jak mieli oddział w Osowie)
2020-05-28 13:38
2020-05-24 20:53
Czyli półprodukt z makro podgrzany na pionowym kiju plus wiadro warzyw i zalane sosem majonezowo-czosnkowym.
Prawdziwy kebap to był sopocki szisz kebap czyli szaszłyk z mielonego (czuć baraninę i cynamon) z
Czyli półprodukt z makro podgrzany na pionowym kiju plus wiadro warzyw i zalane sosem majonezowo-czosnkowym.
Prawdziwy kebap to był sopocki szisz kebap czyli szaszłyk z mielonego (czuć baraninę i cynamon) z ogórkiem kiszonym(pewnie wpływy polskie) i cebulą plus ostry sos. Nowa lokalizacja jest po drugiej stronie. Byłem po czterdziestu latach i kebap się nie zmienił, haszu też super, tylko kiedyś chyba było gęstsze, ale te kulki ryżowe nadziewane mięsem co nie pamiętam jak się nazywają to suche jakieś... Co nie zmienia faktu , że pofatyguję się w najbliższym czasie.
2020-05-28 13:36
2020-05-23 16:06
... blisko skrzyżowania Chłopskiej z Pomorską, potem się przeniósł dwukrotnie też w granicach Żabianki, a potem przy drodze prowadzącej do ZOO. Nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Ale kiedy to było... Lata temu. No i słynne kebaby i haszu w Sopocie w miejscu, w którym teraz jest Plac Przyjaciół Sopotu. To były czasy...
2020-05-24 11:32
2020-05-24 17:59
Rodos był jedyny w swoim rodzaju. Podawali rolo a nie rollo na co zwracali uwagę. Na piwo się do nich tez chodziło. Z tego co wiem to nie ma ich przez jakieś mafijne sprawki. Przesiadywali tam czasem takie typy a właściciel chyba nie bardzo chciał mieć coś z nimi wspólnego. I tak się to skończyło.
2020-05-28 13:11
2020-05-23 21:07
U Gradana...:)
2020-05-23 17:26
Wlasnie szukalem opini o tym Kebabie...
Do teraz siedzi w mojej glowie, miesa nawalonego, duzo sosu i ten smak....
Duzo bym dal zeby go zjesc teraz :)
2020-05-26 21:13
2020-05-26 21:09
Tam powinni się wybrać smakosze kepsa
2020-05-26 18:02
Alanya kebab - kurczak i wolowina w tej samej cenie. Mięso mieszane dopłata 2zł. Nikomu jeszcze nie udało się tego zrozumieć
Sakul kebab brzeźno - smaczny ogromny, ale czyści zawsze 2 dni. Zawsze.
Zmiana
Alanya kebab - kurczak i wolowina w tej samej cenie. Mięso mieszane dopłata 2zł. Nikomu jeszcze nie udało się tego zrozumieć
Sakul kebab brzeźno - smaczny ogromny, ale czyści zawsze 2 dni. Zawsze.
Zmiana kebab - czysty marketing sam kebab mizerny. To niby baranie mięso z Lublina same chrząchy i specyficzny smak.
Ogólnie to kebabów już mało w Gdańsku kiedyś były na każdym rogu. Dziś już mało kto to je na trzeźwo ewentualnie desperaci. Dziś jak wszystko - świadomość ludzi wzrosłą więc je się burgery z prawdziwej wołowiny
2020-05-23 14:15
Kebab byłby ciekawą propozycją, gdyby rzeczywiście był przyrządzany ze świeżego mięsa, doprawionego wedle receptury kucharza. Kompletnie do mnie nie przemawiają te gigantyczne gotowe "bębny" z niewiadomego mięsa z rurą w
Kebab byłby ciekawą propozycją, gdyby rzeczywiście był przyrządzany ze świeżego mięsa, doprawionego wedle receptury kucharza. Kompletnie do mnie nie przemawiają te gigantyczne gotowe "bębny" z niewiadomego mięsa z rurą w środku, które można kupić w Makro i po prostu umieścić w opiekaczu. Jeśli jest jakiś lokal, gdzie takie danie jest przygotowywane na świeżo i do tego można je skonsumować ze świeżymi warzywami, a nie surówkami z wiaderek, chętnie bym się kiedyś skusił.
2020-05-26 16:17
2020-05-23 15:13
co to znaczy na swiezo? mają mieć własną zagrodę i rzeźnię za lokalem?
2020-05-24 16:15
Nie.. Masz codziennie kupować świeże mięso sam je doprawiać i sam je nadziewać na szpady czy na ten stelaż cały kumasz? Wtedy do Ciebie przyjdziemy a jak masz te samo komercyjne g***o kupowane w makro czy zamawiane z pod Kościerzyny to nie przyjdziemy bo słone to jak UJ
2020-05-26 07:44
2020-05-24 17:29
Chyba jednak nie wszyscy maja to samo. W różnych miejscach rozniesmakujec
2020-05-23 16:01
2020-05-25 09:20
Zgadzam się w 100%
2020-05-25 09:15
W Zmianie przecież sami robią kurczaka, falafel, sosy, itd. szkoda, że nie ma o tym w artykule.
2020-05-24 10:12
Jest w Gdańsku kebab doprawiany i przygotowywany przez właścicieli - Bar Aleppo przy aleja Grunwaldzka 44. Prowadzi go rodzina, która już wiele lat temu przyjechała do Polski z Syrii. Polecam w 100%
2020-05-25 02:00
2020-05-23 14:45
Ani ja. Nie ma takiego miejsca.
2020-05-23 15:14
Co prawda w dwóch jest to kebab w innym wydaniu niż wszędobylski ten sam kit.
Wg mnie są to jedyne lokale gdzie warto jeść tego rodzaju potrawę, reszta to niestety tylko masówka nie za bardzo mająca wspólnego z
Co prawda w dwóch jest to kebab w innym wydaniu niż wszędobylski ten sam kit.
Wg mnie są to jedyne lokale gdzie warto jeść tego rodzaju potrawę, reszta to niestety tylko masówka nie za bardzo mająca wspólnego z smakiem i jakością.
Pierwszy to libański kebab w Sopocie mięso przyprawiane przez tamtejszych pracowników podawane w małych bułeczkach mięso pieczone na :szablach" wszystko na nietypowy ale smaczny sposób.
Drugi na granicy Sopotu i Gdyni (niedaleko stacji paliw i zjazdu na aqua park, przy Alei Zwycięstwa )otwarty niestety sezonowo rewelacyjny kebab. Tylko podkreślam kebab barani , inne już tak dobre nie są ale często jest barani i ten jest jeden z najlepszych jakie kiedykolwiek jadłem.
Trzeci to może nie sam kebab co grecki gyros - podawany w picie. Robiony ręcznie z karkówki przyprawiany przez właściciela Greka. Hellas Gyradiko przy ul. Świętojańskiej w Gdyni. Niepozorne pitki mega sycące z najlepszym sosem tzaziki na świecie i pysznym mięsem. Polecam
2020-05-23 15:46
2020-05-23 16:10
Kebab Sopocki od 1970, Bohaterów Monte Cassino 58A,
Noty są średnie bo Sebixy chcieliby dużą bułkę z czosnkiem sosem. Tutaj niestety inna bajka. Fakt trochę za drogi co do wielkości. Ale smak napewno orginalny i z tego tytułu czasami się skusze. Chociaż przyznam, że rzadko z powodu ceny/wielkości.
2020-05-23 17:14
Irakijczykiem z tego co słyszałem.
2020-05-23 19:02
Ale gdzie ten kebs dokładnie
2020-05-24 15:33
słoiki dopytują się gdzie jest kultowy sopocki kebab, jprld, świat się kończy
2020-05-25 01:37
2020-05-23 19:37
na dole Monciaka za Spatifem.
2020-05-23 18:42
ja słyszałem że jest z Bangladeszu
2020-05-23 21:58
Lecą na legendzie miejsca, więc ludzi sporo. Ja natomiast nie wrócę więcej.
2020-05-23 20:53
do żadnego z prawdziwego zdarzenia nie ma podejścia, wiec zakładem że i inne które polecasz są do bani bo nie masz smaku za grosz
2020-05-23 19:37
2020-05-23 15:34
Po drugie, tylko w oryginalnym wydaniu na talerzu, a nie jakiejś bułce.
2020-05-23 21:38
Ale tej baraniny na bębnach jest z 10%... kiedyś widziałam taki dokument, po którym nie jadłam kebaba na mieście przez kilka lat. Własny w domu robię z kurczaka po rosole podpieczonego w przyprawie kebabowej, wkładam
Ale tej baraniny na bębnach jest z 10%... kiedyś widziałam taki dokument, po którym nie jadłam kebaba na mieście przez kilka lat. Własny w domu robię z kurczaka po rosole podpieczonego w przyprawie kebabowej, wkładam surówki domowo robione w kupną pitę lub domową tortillę i sosik czosnkowy świeży domowy. Mniam... i nie mam w mięsie głównie skóry i MOMu.
2020-05-24 17:46
byłem w Słupsku okolice ulicy filmowej jest kebab barani za śmieszne pieniądze w porównaniu z 3miastem. Kupiłem go i był super smaczny ze względu na soczyste mięso co skomentowałem głośno. Pracownik mi powiedział, że
byłem w Słupsku okolice ulicy filmowej jest kebab barani za śmieszne pieniądze w porównaniu z 3miastem. Kupiłem go i był super smaczny ze względu na soczyste mięso co skomentowałem głośno. Pracownik mi powiedział, że wzbogacają mięso maką, bułką tartą czy czymś takim nie pamiętam dokładnie argumentując, że baranina byłaby sucha jak wiór z rusztu i nie dałoby się jej zjeść.
2020-05-23 20:59
2020-05-23 17:07
2020-05-23 20:54
albo w picie a nie bułce
2020-05-23 21:51
Prawdziwy Kebab u Prawdziwego Polaka, tylko że w Lublinie. Facet sam przyrządza mięso.
2020-05-24 10:39
A potem w internecie zapamiętale ich opluwa i wypędza z kraju.
2020-05-23 20:50
2020-05-23 17:10
bez przesady
2020-05-23 16:15
2020-05-26 12:53
to byl najlepszy kebab. nie wiem czy jeszcze dziala.. nie dosc ze mieli swego czasu kebaby po 5zł ( :D ) to jeszcze z rana sami latali po warzywa, krecili sos a wlasciciel przyjezdzal z nozkami kurzeczymi, ogarnial je, przyprawial. To było cos :D a reszta kebabów dno - przemysłowe bele miecha i wszedzie ten sam smak.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.