Opinie (125) 6 zablokowanych

  • Przepraszam ale nie rozumiem kilku rzeczy ! (19)

    Czemu płącąc za posiłek 50 zł plus restaurator kasuje nas 7 zł za 0,2 litra wody??
    Czy nie stać restauratorów na odrobinę godności....gdyż wiecie dobrze że znane jest wszystkim za ile kupuje się w gastronomii takie

    Czemu płącąc za posiłek 50 zł plus restaurator kasuje nas 7 zł za 0,2 litra wody??
    Czy nie stać restauratorów na odrobinę godności....gdyż wiecie dobrze że znane jest wszystkim za ile kupuje się w gastronomii takie napoje i ile macie narzutu. A jesli marzy wam się zbicie interesu na napojach to proponuje otwierać pijalnie napojów a nie restuauracje.
    A wracając do nich...czemu przygniatająca większość mami pięknym wystrojem trendy towarzystwem pięknymi i wymuskanymi właścicielami gdzie brakuje tylko jednego.... jedzenia! A powinno być odwrotnie... wygląd jest dodatkiem a bazą smak zapach aura …. czemu mamy az tylu restauratorów z przypadku??? Czemy rocznie otwierają się 100 ki restauracji w 3 miescie a istnieją po roku 3-4 …. bo po pierwsze mamy amatoró szybkiego zarobku a po drugie większość nie potrafi gotować. I przepraszam jesli kogoś obrażam...ale bar mleczny broni się od kilkudziesięciu lat...i to skutecznie.... więc proszę mi pokazać restaurację z takim stażem. Do roboty restauratorzy.... chyba że chcecie mieć miano oszustów i naciągaczy! my naród chcemy uczciwie i dobrze jeść na miescie!

    • 51 8

    • (11)

      Grubo Cie w beret grzeje, skoro wieksz jaka jest cena dla restauratora za wode 0,2, to powiedz nam prosze, pozniej skoro juz chcesz ustalac ceny, wylicz na podstawie czynszu, mediow, pensji pracownika, oplatach koncesyjnych, srodkom czystosci ktore zuzywasz w ubikacji wysikujac ta wode do kibelka, jaka jest cena wody w restauracji :)

      • 8 16

      • 100 klientów dziennie = 700 pln za wode. (4)

        700x 30 dni =21 tys za wode. Marża na poziomie 130% daje nam miesięcznie zysku z samej wody ponad 600 tyś. A to tylko 1 produkt:) Dalej chcesz kalkulować z oszustami?:) I może w Paryżu są niższe czynsze płące i

        700x 30 dni =21 tys za wode. Marża na poziomie 130% daje nam miesięcznie zysku z samej wody ponad 600 tyś. A to tylko 1 produkt:) Dalej chcesz kalkulować z oszustami?:) I może w Paryżu są niższe czynsze płące i opłaty skoro tam mogą dawać wode za darmo z dzbanka?:) Poza tym to takie Polskie skasować za 100 gram ryby 50 zł a za 0,2 wody 10 plus 25 zł za 150 gr zieleniny. gonic oszustów!

        • 19 5

        • 6000 tyś nie 600. pomyłka (1)

          • 5 5

          • Uwielbiam matołów piszących "6000 tyś".

            Zawsze zachodzę w głowę, o jakie kwoty naprawdę im chodzi.

            • 0 0

        • to otwórz swoją restaurację

          skoro to takie kokosy

          • 6 1

        • To otwórz pijalnie wody :) dlaczego jak coś jest ciut droższe albo nic nie dają za darmo to zawsze jest masa negatywnych komentarzy :( cabulaki

          • 0 2

      • w wiekszosci knajp (5)

        -wysokiej jakosci warzywa i miesa z lidla ... oczywiscie
        -wysokiej jakosci personel z ukrainy bez badan ,ksiazeczek bo na lewo
        -otwierane na max 4 ms ,zeby zmax zysk.,po 6 msc malo ktora zostaje..

        • 10 6

        • (4)

          A skąd to wiesz?

          • 5 3

          • (3)

            Idź rano ok 08:00 do jakiegoś lidla, zawsze spotkasz gości biegających z wózkiem wypchanym warzywami, owocami i mięsem oraz nabiałem. A przy kasie ‚fakturkę’ poproszę.

            • 19 3

            • (2)

              Zakupy w LIDLU robie zawsze o 8 rano, nigdy nie widziałam takiego zjawiska jakie opisujesz.

              • 0 4

              • Widocznie źle patrzysz. Zapytaj kasjera.

                • 4 0

              • widziałam takie zakupy restauracyjne, w Biedrze rano, gość wykupił chyba całego łososia

                • 0 0

    • (1)

      Niestety tak jest na całym świecie, gdyby ludzie tylko jedli bez napojów albo brali na wynos to żadna restauracja nie jest w stanie się utrzymać!

      • 7 1

      • Proponuję wizytę w USA Kanadzie

        zamówienie za 10-20 $, a malutka chinka co chwilę podchodzi i z dzbanka dolewa ci do pełna wody...

        • 7 1

    • Nigdy nie kupuję nic do picia w restauracji. (2)

      Przed wejściem kupuję 4x2 litry coli w lidlu i wypijamy z rodziną po butelce i jesteśmy napici w restauracji.
      Ten czteropak kosztuje tyle co jedna mała 0,2 litra cola w lokalu.

      • 6 8

      • Najlepiej najedz się jeszcze w domu to nie będziesz musiał w ogóle nic brać do jedzenia w restauracji.

        • 10 1

      • czy chce wam się jeść jak już tak się nabąblujecie?

        • 7 0

    • Przepraszam, ale nie rozumiem tego zdania

      "Czemu płącąc za posiłek 50 zł plus restaurator kasuje nas 7 zł za 0,2 litra wody??"
      Restaurator płaci za posiłek i kasuje nas za wodę? Czy ktoś płaci za posiłek 50 zł i dodaje do tego jeszcze restauratora, a w zamian kasuje nas za wodę? Nic nie rozumiem :(

      • 6 1

    • Propozycja

      Załóż restaurację i prowadż własną politykę cenową

      • 0 0

  • Retrivo (3)

    Nie wiadomo co myślał wlasciciel na fynsbuku mozna sie zachwalac ale zycie zaraz zweryfikuje ale przynajmniej ladny lokal na odsprzedaz bedzie wiecej nie pisze bo i tak admin zaraz skasuje :)

    • 23 2

    • (2)

      A ja przechodzę codziennie obok Retrivo i kiedy dopiero trwał remont, pomyślałam, że fajnie by było, gdyby tam powstała dobra knajpa. Nic takiego w okolicy nie ma. Na pewno będę tam wpadać.

      • 2 7

      • Cieszmy sie knajpką

        Tak szybko odchodzą

        • 5 0

      • Jakbym tam pracowała to tez bym codziennie przychodziła obok, a nawet zachodziła do wewnątrz :)

        • 2 1

  • Mam nadzieję że...

    ... zdąże odwiedzić te restauracje zanim je zamkną lub pojawią się nowe w ich miejsce

    • 9 2

  • Dorsz z biedry

    • 7 0

  • Jestem na Sycylii a dokładniej Catania (4)

    Nie jeden restaurator powinien odwiedzić ten region i zobaczyć co to jest prawdziwe jedzenie, nie mówiąc już o wodzie która jest tania i bardzo smaczna ( podawana w szklanych butelkach ) a po skończonym posiłku prosimy

    Nie jeden restaurator powinien odwiedzić ten region i zobaczyć co to jest prawdziwe jedzenie, nie mówiąc już o wodzie która jest tania i bardzo smaczna ( podawana w szklanych butelkach ) a po skończonym posiłku prosimy o kieliszek czegoś, żeby się przyjęło i dostajemy to za darmo od kelnera z uśmiechem na twarzy ...litr wina własnej produkcji + mała przekąska (za darmo) przystawka ( spora ) plus danie główne i do tego pieczywo 30 € ...nie wiem czy to dużo ale na pewno jest to warte ceny jak i obsługi

    • 22 5

    • Tylko nie woda (1)

      Żaden szanujący się Włoch Hiszpan czy Francuz nie bierze do jedzenia samej wody. Po tym poznaje się za granicą naszych rodaków, że piją wodę albo coca colę Poza tym popijanie wodą potraw z grilla to katastrofa.

      • 4 4

      • Od razu brać gorzałę (od wina ma zgagę) ?

        • 2 0

    • Dużo słów tylko....

      A o co Ci niby Chodzi?

      • 3 0

    • Kompletnie sie zgadzam. Tak to powinno wyadac, ale mnie stac jedynie na posilek 15€ :(. Fajnie bylo by sprubowac czegos drozszego, ale zostaja tylko marzenia, na które inni sobie moga pozwolic

      • 0 0

  • (1)

    schabsy, czyli frytki ze schabu z majonezem sriracha i domowym ketchupem (19 zł)

    super

    • 10 1

    • no i ....

      creme brulle za 20 cebulionów !!!!!! to już złodziejstwo w biały dzień

      • 2 0

  • bacalhau czyli solony i suszony dorsz.

    czyli nie tak jak piszecie

    • 8 1

  • (3)

    do wyboru m.in. dorsz, dorsz czarny, gładzica, kargulena, halibut czy sandacz (ceny od 8 do 14 zł za 100 g)

    czyli od 80 do 140 za kilogram

    • 11 1

    • No i... ? To, że ryby są drogie chyba nikogo już od lat nie dziwi.

      • 2 3

    • Może się jakiś frajer znajdzie (1)

      140 PLN za kilo ryby. Kupmy szybko właścicielowi Q7

      • 4 0

      • mądrala

        Zbuduj taka knajpe, wyposaz, oplac czynsz, media, zatrudnij kucharzy i obsluge a potem sprzedawaj rybe w cenie zakupu ... yeah right

        • 0 2

  • (3)

    układana w dużej mierze z lokalnie kupowanych produktów. Na przystawkę (22-33 zł) zjemy m.in. tatara z majonezem ostrygowym i piklowanymi truskawkami; kaszubskie pomidory z kremem ze słonecznika i sorbetem z selera

    układana w dużej mierze z lokalnie kupowanych produktów. Na przystawkę (22-33 zł) zjemy m.in. tatara z majonezem ostrygowym i piklowanymi truskawkami; kaszubskie pomidory z kremem ze słonecznika i sorbetem z selera naciowego i malin czy wątróbkę z foie gras, chałką, wiśniami i pieczoną cebulą. Zupy są dwie: chłodnik z przegrzebkiem i jeżynami (21 zł)

    lokalne produkty?

    • 16 0

    • A gdzie jest napisane, że to lokalne produkty?

      Lokalnie kupowane.
      W bylejakim osiedlowym lokalnym sklepiku możesz kupić banany, cytryny, pomarańcze. Takie lokalne.

      • 5 1

    • I czorizo to też lokalny produkt.

      I sezonowy ( sezon na czorizo jest przez cały rok). Kucharze próbują zrobić z nas debili.

      • 4 0

    • Przegrzebek z zatoki gdańskiej z aromatem fekalii

      • 5 0

  • Na talerzu same esy floresy, tylko jedzenia brak.

    • 11 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.