2017-05-19 09:59
Postęp jest nieubłagany - dziś każde wino to siara.
2017-05-19 11:30
dobrych win jablkowych bez barwnikow juz nie ma w sklepach.
2017-05-19 09:57
2017-05-19 11:29
2017-05-19 10:41
Pasteryzacja przy pomocy siarki? Chyba komuś się pojęcia lekko pomyliły. Proponuję się douczyć.
Nie wiem, czy pan sommelier słyszał o suszonych owocach bez dodatku siarczynów. Fakt, że nie poleżą tyle co te nafaszerowane chemią, ale kompot z nich raczej 1000mg siarczynów miał nie będzie. Chyba że zasymiluje z atmosfery podczas gotowania....
2017-05-19 10:08
czyli wódka lepszą jest :-)
2017-05-19 09:55
nigdy nie wiedziałem o co chodzi z tymi siarczynami.
2017-05-19 09:35
Robię wina i piro używam tylko do sterylizacji i wcale się nie psują.
2017-05-19 08:53
siarczyny - to niebo w gębie
codzienne z rana jak śmietana
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.