Opinie (33) 2 zablokowane

  • Kiedyś siara to były tzw. Jabole, czyli polskie tanie wina owocowe. (1)

    Postęp jest nieubłagany - dziś każde wino to siara.

    • 10 2

    • niestety

      dobrych win jablkowych bez barwnikow juz nie ma w sklepach.

      • 0 1

  • to menele sie ucieszą teraz beda gadac ze siarkowce które kupuja są zdrowe:) (1)

    • 6 1

    • amarena ?

      • 1 1

  • bzdury, a ludzie kupują

    Pasteryzacja przy pomocy siarki? Chyba komuś się pojęcia lekko pomyliły. Proponuję się douczyć.
    Nie wiem, czy pan sommelier słyszał o suszonych owocach bez dodatku siarczynów. Fakt, że nie poleżą tyle co te nafaszerowane chemią, ale kompot z nich raczej 1000mg siarczynów miał nie będzie. Chyba że zasymiluje z atmosfery podczas gotowania....

    • 7 5

  • czyli wódka lepszą jest :-)

    • 9 3

  • fajny artykuł

    nigdy nie wiedziałem o co chodzi z tymi siarczynami.

    • 13 3

  • bzdura

    Robię wina i piro używam tylko do sterylizacji i wcale się nie psują.

    • 7 0

  • potwierdzam

    siarczyny - to niebo w gębie
    codzienne z rana jak śmietana

    • 19 4

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.