Opinie (67) 4 zablokowane

  • dlaczego niektóre tego rodzaju artykuły (1)

    są oznaczone jako sponsorowane, a inne nie?

    • 24 0

    • Ten na 100% sponsorowany.

      • 10 0

  • Kimchi, zakwasy, ja wszystkie was ogórasy...

    Uu, kiszonki, uwielbiam! Jemy od dawna- te od mamy czy z lokali gastronomicznych, które same kiszą zamiast kupować, np. Pomelo w Gdańsku. Przymierzamy się mozolnie do spróbowania samemu kisić warzywa- będzie na następną zimę :)

    • 1 0

  • Czy dobre - nie wiem - ale bardzo drogie (6)

    Czy warto płacić 4x więcej za kiszoną kapustę? Muszę spróbować aby się przekonać.

    • 23 5

    • KKPrzepis

      Zrób swoją własną, Kapusta+ marchew+jabłka+ziele angielskie+liście laurowe+ kminek & sól (około 10-15 gra na kg masy składników), odpowiednie naczynie do kiszenia i 7 dni kiszenia i masz. To jest na prawdę proste, zdrowe i dużo tańsze. Robię to od paru dobrych lat. Polecam spróbować.

      • 5 0

    • (3)

      Mozna zrobic samemu.
      Kapusta+ sól+ dodatki+pare tygodni i mamy za frriko.

      • 9 0

      • (1)

        Uhhh, raz spróbowałem i - nie, dziękuję. Przygotowanie trwa (produkty kosztują, nie ma nic za friko), a efekt ten sam co sklepowy.

        • 4 0

        • I tu sie mylisz albo nie robiles samemu.
          Sklepowa kapusta jest beznadziejna w porownaniu z wlasna.
          We wlasnej nawet naczynie ma znaczenie w jakim jest kapusta kiszona.

          • 3 0

      • tylko produkty dobrze, żeby były ze sprawdzonego źródła; p.Bator mówi, że najprościej zrobić buraki...w jednym miejscu kupione warzywa, wszystko zrobione tak samo, jak wcześniej a coś jednak nie wyszło

        • 2 2

    • zarabiam

      wiec moge kupic proste

      • 1 3

  • Zakisiłbym ogórka. Czuję taką mocną potrzebę w okresie wiosennym.

    • 6 3

  • Zakwasownia

    najtaniej u nich po 19 zeta.
    np w sklepach bio po 24-26 nawet od sztuki zwykłego zakwasu.
    ale warto. polecam. nie psuje się tak szybko jak np zwykły otwarty już zakwas buraczany i w smaku jest przyjemniejszy.

    • 2 7

  • ceny zawrotne i bardzo przesadzone (1)

    Ceny zakwasowni sa baardzo duze. Lepiej samemu zrobic kapuste kiszona, zakwas buraczany czy kiszone ogorki.
    ceny dla bogaczy

    • 57 0

    • babcie masowo przychodzą do marketów ze słoikami i wybierają caaały sok z kiszonej kapusty, otwierają przy tym każde opakowanie i zlewają tylko sok... widziałem to wiele razy , zwłaszcza Lecler na psim morzu

      • 1 4

  • Kiszone moje ulubione

    mam nawet w lodówce butelkę soku z kapusty kiszonej, czasami jak coś mnie bierze to strzelam kieliszek i od razu czuję się lepiej

    • 4 1

  • No cóż...ceny naprawdę wysokie. Ale to co bio musi kosztować. Oni akurat stosują tylko najwyższej jakości produkty (1)

    A to ma swoją cenę. Serce boli, gdy za mały słoiczek kimchi musisz zapłacić 20 zł, a za butelkę zakwasu buraczanego 15zł. A taka butelka wystarczy na 2-3 dni.

    • 14 6

    • 15? Gdzie taki kupujesz ? Zakwas z zakwasowni 26 zł :-(

      • 11 0

  • (1)

    Kiedyś znajomy poczęstował mnie szklanką soku z kiszonej kapusty. Szczęście, że mieszkałem blisko, bo była by tragedia.

    • 10 3

    • Roztwór roundapu doprawadził do równowagi ?

      • 4 0

  • (2)

    Ogladalem program o gosciu bodajze z Podlasia. Zajmuje sie ogorkami i ich kiszeniem. Wydzierzawil odcinek rzeki i trzyma tam pelno beczek. Jego ogorki biora najlepsze restauracje na swiecie. Nowy jork Hong kong...na polski rynek wogole ich nie sprzedaje. Ciekawe czy faktycznie takue dobre.

    • 47 3

    • A polscy rolnicy nieroby marudza jak jest zle i tylko daj, daj.
      Zainwestowac forse z unii, zaczac uprawiac warzywa odporne na susze itd

      Jest facet od sałaty. Wszystkie mcdonaldsy w Europie kupuja u niego sałate. Wiec jak sie chce to można.

      • 5 3

    • na pewno sa niedobre

      • 4 14

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.