2020-04-22 12:32
są oznaczone jako sponsorowane, a inne nie?
2020-04-22 15:49
Ten na 100% sponsorowany.
2020-04-22 15:14
Uu, kiszonki, uwielbiam! Jemy od dawna- te od mamy czy z lokali gastronomicznych, które same kiszą zamiast kupować, np. Pomelo w Gdańsku. Przymierzamy się mozolnie do spróbowania samemu kisić warzywa- będzie na następną zimę :)
2020-04-22 08:36
Czy warto płacić 4x więcej za kiszoną kapustę? Muszę spróbować aby się przekonać.
2020-04-22 14:43
Zrób swoją własną, Kapusta+ marchew+jabłka+ziele angielskie+liście laurowe+ kminek & sól (około 10-15 gra na kg masy składników), odpowiednie naczynie do kiszenia i 7 dni kiszenia i masz. To jest na prawdę proste, zdrowe i dużo tańsze. Robię to od paru dobrych lat. Polecam spróbować.
2020-04-22 10:51
Mozna zrobic samemu.
Kapusta+ sól+ dodatki+pare tygodni i mamy za frriko.
2020-04-22 11:02
Uhhh, raz spróbowałem i - nie, dziękuję. Przygotowanie trwa (produkty kosztują, nie ma nic za friko), a efekt ten sam co sklepowy.
2020-04-22 14:22
I tu sie mylisz albo nie robiles samemu.
Sklepowa kapusta jest beznadziejna w porownaniu z wlasna.
We wlasnej nawet naczynie ma znaczenie w jakim jest kapusta kiszona.
2020-04-22 14:20
tylko produkty dobrze, żeby były ze sprawdzonego źródła; p.Bator mówi, że najprościej zrobić buraki...w jednym miejscu kupione warzywa, wszystko zrobione tak samo, jak wcześniej a coś jednak nie wyszło
2020-04-22 14:19
wiec moge kupic proste
2020-04-22 13:54
Zakisiłbym ogórka. Czuję taką mocną potrzebę w okresie wiosennym.
2020-04-22 13:53
najtaniej u nich po 19 zeta.
np w sklepach bio po 24-26 nawet od sztuki zwykłego zakwasu.
ale warto. polecam. nie psuje się tak szybko jak np zwykły otwarty już zakwas buraczany i w smaku jest przyjemniejszy.
2020-04-22 10:29
Ceny zakwasowni sa baardzo duze. Lepiej samemu zrobic kapuste kiszona, zakwas buraczany czy kiszone ogorki.
ceny dla bogaczy
2020-04-22 13:35
babcie masowo przychodzą do marketów ze słoikami i wybierają caaały sok z kiszonej kapusty, otwierają przy tym każde opakowanie i zlewają tylko sok... widziałem to wiele razy , zwłaszcza Lecler na psim morzu
2020-04-22 13:20
mam nawet w lodówce butelkę soku z kapusty kiszonej, czasami jak coś mnie bierze to strzelam kieliszek i od razu czuję się lepiej
2020-04-22 11:02
A to ma swoją cenę. Serce boli, gdy za mały słoiczek kimchi musisz zapłacić 20 zł, a za butelkę zakwasu buraczanego 15zł. A taka butelka wystarczy na 2-3 dni.
2020-04-22 12:14
15? Gdzie taki kupujesz ? Zakwas z zakwasowni 26 zł :-(
2020-04-22 11:43
Kiedyś znajomy poczęstował mnie szklanką soku z kiszonej kapusty. Szczęście, że mieszkałem blisko, bo była by tragedia.
2020-04-22 12:07
2020-04-22 08:03
Ogladalem program o gosciu bodajze z Podlasia. Zajmuje sie ogorkami i ich kiszeniem. Wydzierzawil odcinek rzeki i trzyma tam pelno beczek. Jego ogorki biora najlepsze restauracje na swiecie. Nowy jork Hong kong...na polski rynek wogole ich nie sprzedaje. Ciekawe czy faktycznie takue dobre.
2020-04-22 10:54
A polscy rolnicy nieroby marudza jak jest zle i tylko daj, daj.
Zainwestowac forse z unii, zaczac uprawiac warzywa odporne na susze itd
Jest facet od sałaty. Wszystkie mcdonaldsy w Europie kupuja u niego sałate. Wiec jak sie chce to można.
2020-04-22 08:21
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.