Opinie (138) ponad 20 zablokowanych

  • Jak orientalne to tylko bar azja na św. Jańskiej (6)

    Smacznie i tanio a nie 30 zł za danie/zupe kto to widział?!

    • 2 3

    • to dwa razy drożej niż w UK (5)

      nie wiem jak smak

      • 3 1

      • (4)

        podasz mi namiar na bary w uk gdzie w miare dobrze zjem za 3 funty? wysta

        • 0 0

        • Na soho napewno znajdziesz bar za 5 funa jesz ile możesz wszystko liga smaczne na camden tez masz stoiska i wybierasz co chcesz wszystko pycha

          • 1 0

        • (2)

          takich barów jest nieraz kilkanaście na 1 ulicy, wstań z kolan, wyleć z Polski do Uk sam zobacz, oceń, baaa może nawet zostaniesz na kilka lat.

          • 1 0

          • (1)

            Stoję pewnie u siebie w Polsce, płacą mi nieźle, mieszkam we własnym domu z dużym ogrodem (sam na niego zarobiłem).
            Poziom raczej nieosiągalny dla 99,9% emigrantów w UK.
            Byłem w paru krajach, w tym UK (kilka

            Stoję pewnie u siebie w Polsce, płacą mi nieźle, mieszkam we własnym domu z dużym ogrodem (sam na niego zarobiłem).
            Poziom raczej nieosiągalny dla 99,9% emigrantów w UK.
            Byłem w paru krajach, w tym UK (kilka razy) i po prostu nie pamiętam w miarę normalnego miejsca w obrębie miasta (oczywiście nie piszę o restauracjach) gdzie przyzwoity posiłek kosztował 3 funty.
            Tylko tyle

            • 1 0

            • 99,9 % ludzi ma dobrą pamięć, dla Ciebie to nieosiągalne.

              • 1 1

  • Nie żryjta tego.
    Kotleta schabowego weźta,zdrowszy je.
    Nie utrzymujta arabów i pingpongów.
    Polaki jesteśta a nie byle co!

    • 2 3

  • W Azji jest zupelnie inne jedzenie (2)

    Co to menu ma wspolnego z Azja? Nie widzialam nigdzie tu zamawiania przez krzyzyki na kartce. Bzdura. Zadna azjatycka knajpa w 3miescie nie dorownuje azjatyckiemu jedzeniu. Sory.

    • 4 3

    • niesamwita znajomość tematu...

      • 0 2

    • gdzie w Azji?
      np w Rosji?

      • 0 0

  • W Malezji zarabiaja tyle co w Polsce (1)

    Sory ale mozemy przyrownac sie do kraju trzeciego swiata ze swoimi zarobkami.

    • 2 0

    • A byłeś choć raz w Malezji? Jeśli tam jest trzeci świat, to Polska jest w czwartym.

      • 1 0

  • Niezapowiedziana wizyta (2)

    Testowane dania zamawiamy na własny koszt i nie zapowiadamy naszej wizyty w recenzowanym lokalu. (...) za dwa tygodnie w środę ocenimy Aleję 40 w Gdyni.

    • 3 1

    • zapomnieli napisac " (juz tam bylismy)

      tak jak to robila BeataTestSmaku

      • 0 0

    • Baranku

      Juź tam była, skoro zapowiada wyobraź sobie

      • 0 2

  • o losie slodki (4)

    po co ten wstep o braku pretensjonalnosci? czemu do jasnej anielki nie moze portal zatrudnic prawdziwego krytyka kulinarnego, najlepiej z praktyka restauracyjna, ktory by cos napisal ciekawego oprocz "mi smakowalo"??
    rozwiń...

    po co ten wstep o braku pretensjonalnosci? czemu do jasnej anielki nie moze portal zatrudnic prawdziwego krytyka kulinarnego, najlepiej z praktyka restauracyjna, ktory by cos napisal ciekawego oprocz "mi smakowalo"??

    zamiast krytyka kulinarnego mamy typiare ktorej nie poszlo w marketingu wiec wziela sie za pisanie bloga o jedzeniu...no ludzie prosze was! czekam na cykl recenzji sal koncertowych pisanych przez Cześka Masztalerza, ktory o sobie napisze: "z zawodu w sumie bylem spawaczem, ale rzucilem to i pisze o muzyce bo sam czasem troche brzdakam".

    ten caly kulinarny cykl (tak samo jak deluxe) to jakas porazka i amatorszczyzna w najgorszym wydaniu. smutne.

    • 8 4

    • a kto powidział (3)

      że autorka nie ma doświadczenia w pracy z tak zwaną szeroko pojętą gastronomią? I co to znaczy być prawdziwym recenzentem kulinarnym? Proszę mi wymienić trzech polskich i trzech zagranicznych profesjonalnych recenzentów kulinarnych a raczej krytyków kulinarnych.]

      dodam tylko, że Magda Gessler krytykiem kulinarnym nie jest :)

      • 1 4

      • jakby miała to by pewnie napisała to w ramce "o sobie" (2)

        zamiast pisac ze lubi gotowac w domu dla męża.

        niezły cykl miał: gordon ramsay (troche kuchenne rewolucje, ale gosc ma praktykę wieksza niz gessler), antonio carluccio, gennaro contaldo, raymond blanc, keith floyd . nie wiesz kto to? to znak, że mozesz byc nie tylko recenzentem muzycznym, ale tez kulinarnym - oczywiscie w trojmiasto.

        • 6 0

        • Gordon (1)

          jest kucharzem, nie jest krytykiem kulinarnym. Magda Gessler nie jest kucharzem co najwyżej restauratorką i prowadzącą program Kuchenne Rewolucje. W Polsce nie ma takich krytyków kulinarnych jak wymieniłeś. Owszem

          jest kucharzem, nie jest krytykiem kulinarnym. Magda Gessler nie jest kucharzem co najwyżej restauratorką i prowadzącą program Kuchenne Rewolucje. W Polsce nie ma takich krytyków kulinarnych jak wymieniłeś. Owszem znajdziesz ich w USA, Francji, Wielkich Brytanii czy we Włoszech. Polska długo była zamknięta jeśli chodzi o kuchnię światową, dopiero się otwiera. A autorka nie musi w tak zwanym "bio" pisać wszystkiego, co umie, gzie pracuje, z kim pracuje i dla kogo gotuje oraz z kim gotuje :) Serdecznie pozdrawiam i życzę mniej zadęcia a więcej uśmiechu

          • 0 5

          • w tzw bio autorzy nie pisz wszystkiego

            ale jesli autorka skonczyla np le cordon bleu - to moze warto sie pochwalic? chyba ze skonczyla ogolniak i WSB to wiadomo, nie ma o czym pisac w kontekscie recenzowania jedzenia.

            • 3 0

  • niedługo będę w Gdańsku, zabiorę Rodzinkę do Ping-ponga :-)

    • 4 1

  • Wszyscy są teraz "krytykami kulinarnymi"

    Prowadza blogi, porzucają prace, są fit, zajmują się fotografią. Appka Yelp już jest?

    A najlepiej to widac w bajce SOUTH PARK s19e4

    • 6 1

  • Bardzo fajna recenzja, prawie reportaż

    Bez wad poprzedników. Krytyka bardzo konstruktywna - moim zdani i moim smakiem, a nie jak poprzednio: ma być inaczej. Fotki udane, nietypowe, niesztampowe. Pominięcie smrodu azjatyckiej knajpy jest naturalne. Tam zawsze

    Bez wad poprzedników. Krytyka bardzo konstruktywna - moim zdani i moim smakiem, a nie jak poprzednio: ma być inaczej. Fotki udane, nietypowe, niesztampowe. Pominięcie smrodu azjatyckiej knajpy jest naturalne. Tam zawsze dziwnie pachnie - jakby nie pachniało, dopiero trzeba by to napisać. Fajne podejście - bez naciągania, bez zacięcia i nawet jak nie do końca profesjonalnie czyli beznamiętnie, to z sympatią do starań osób gotujących i z miłością do gotowania.

    • 3 7

  • testsmaku (2)

    co się stało że was już nie ma? formuła ta sama więc to wy stworzyliście testsmaku czy trojmiasto.pl?

    • 3 1

    • obawiam sie ze poruszyles okropny temat (1)

      nie wiem czy wiesz, ale Beata Testsmaku i Agnieszka Haponiuk to ta sama osoba. stąd powrót formuły artykułu, identyczne zdjecia robione tą samą ręką i ogolnie jeszcze raz to samo.

      • 2 3

      • Ta sama ręka do zdjęć???? To się totalnie nie znasz.

        • 4 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.