Opinie (233) ponad 20 zablokowanych

  • Nic nie slychac ze strony milosnych meczennikow gdyni

    Tak myslalem ze daty w swojej szczek szczek megalomanii to macie nie do przeskoczenia;)

    • 2 1

  • To tylko obrazuje bylejakość obecnego Gdańska. (2)

    • 15 13

    • To tylko obrazuje bylejakość obecnego Gdańska. (1)

      "Obecnego" to znaczy jakiego?

      • 0 0

      • Dla niego jest nadal 1986, a idealem jest pierwsza polowa lat 70-tych...

        Centralny Port Lotniczy, Morski, PKS itp

        • 0 0

  • smutne (1)

    kolejne znane miejsce na mapie Gdańska odchodzi to historii.....

    • 22 3

    • Czytanie ze zrozumiem

      W artykule jest napisane, ze nowy projekt przygotowywany jest w poszanowaniu tradycji tego miejsca i jego historii. Moze warto poczekać do listopada zanim się zacznie żałobę :)

      • 2 3

  • co na to konserwator wojewódzki? (1)

    dlaczego pozwala na zniknięcie takiej starej nazwy, a chroni budy do rozbiórki?!

    • 19 5

    • Niemożliwe...

      Zabytkowa nazwa!

      • 0 0

  • Zła wiadomość (3)

    Pod łososiem to lokal z fatalną nadętą obsługą i przeciętnym, bardzo drogim jedzeniem. No i co z tego, że z tradycją? Ktoś ją zmarnował. Winne grono to miejsce z dobrym jedzeniem i przyzwoitymi cenami. Takie fajne

    Pod łososiem to lokal z fatalną nadętą obsługą i przeciętnym, bardzo drogim jedzeniem. No i co z tego, że z tradycją? Ktoś ją zmarnował. Winne grono to miejsce z dobrym jedzeniem i przyzwoitymi cenami. Takie fajne bistro. Po zmianie lokalizacji na pewno ceny pójdą w górę, a lokal w związku licznymi dobrymi opiniami na TA będzie nastawiony na zagranicznych gości. To źle dla nas, Gdańszczan.

    • 17 12

    • W listopadzie :)

      Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić ceny w listopadzie, ja tak zrobię :)

      • 2 3

    • Co do obsługi...

      Pracownicy sali w Łososiu to profesorowie w tym co robią !!! Jedni z najlepszych w europie !!!

      • 3 0

    • zła wiadomość

      Takie fajne bistro'' dobre określenie nowego winnego grona! fajne bistro i tu się zgadzam...

      • 0 0

  • Gdyby (1)

    Gdyby udało się połączyć historyczny styl restauaracji z wykwintnym francuskim jedzeniem byłby olbrzymi + na mapie jedzenia w Sródmieściu...Nie da sie ukryć, że zmiany gastronomiczne w tym rejonie GD są niestety w

    Gdyby udało się połączyć historyczny styl restauaracji z wykwintnym francuskim jedzeniem byłby olbrzymi + na mapie jedzenia w Sródmieściu...Nie da sie ukryć, że zmiany gastronomiczne w tym rejonie GD są niestety w kierunku bistro z szybkim i prostym w przyrządzeniu jadłem.
    Turysci łakną starogdańskiego klimatu i przewodnicy chętnie zawożą grupy do takich miejsc, ale zobaczmy jak to np. wygląda w Pradze czeskiej itp...
    Zostawić nazwę historyczną i poprawić ofertę gastro

    • 21 0

    • Winne Grono

      Każdy kto bywa w Winnym Gronie nie ma wątpliwości, ze historia nowego miejsca będzie uszanowana. To właśnie jest napisane w artykule,

      • 0 0

  • O ja

    Ten poczet królow na ścianach, na zdjęciach z lat 70-tych, był super!
    I oryginalne drzwi do sal - przywróćcie to

    • 17 2

  • zbrodnia (1)

    przecież to zbrodnia na smaku nie tylko w sensie kulinarnym ale również, a może i przede wszystkim w sensie estetycznym. Wystrój winnego grona to anty-klimatyczna, bezduszna , minimalistyczna idylla ludzi bez gustu bez cienia charakteru.

    Kto będzie chciał jeść w takim wnętrzu?

    • 28 4

    • zbrodnia

      z jednej z najlepszych restauracji w polsce zrobili bistro''
      też nie rozumiemgustu nowego właściciela.

      • 0 0

  • Nazwa miejsca (4)

    Pod Łososiem to synonim elegancji, dobrego jedzenia i tradycji!
    Jak można zniszczyć nazwę!?
    Nie kontynuować tradycji!?
    Drodzy Państwo, tam wycieczki przychodzą i słuchają historii o goldwasserze! Nowy Właściciel powinien się zastanowić... Pozdrawiam cały wspaniały zespół, Pana Mieczysława i syna - Damiana, który jest managerem.

    • 35 14

    • Dlaczego (1)

      Dlaczego nie przejął Pan/Pani tej restauracji i nie kontynuuje tradycji? Tak dobrze Pani/Panu idzie w teorii :)

      • 1 1

      • Dlaczego

        to co robił damian z ojcem robili znakomicie.
        to naprawdę wybitni gastronomicy.
        niestety życie spowodowało takie decyzje i nie wnikajmy w szczegóły.
        takie ich prawo.

        • 0 0

    • Tylko, że ani pan Damian ani papa nie mają NIC wspólnego z goldwasserem

      Przywłaszczyli sobie po wojnie nazwę i tyle z tej tradycji

      • 3 1

    • dzięki.

      • 0 0

  • Gratulacje!!

    Życzę nowym właścicielom wszystkiego co najlepsze, a dużej ilości odbiorców polecam czytać ze zrozumieniem. Gratuluje nowego miejsca. Pozdrawiam.

    • 6 14

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.