Budżet na przyszły rok

Rada Gminy przyjęła budżet, a w nim pozycja: 270 tys. na obchody 25-lecia Żukowa jako miasta, gdy obchodzono 20-lecie to w budżecie przeznaczono na ten cel tylko 20 tys i było dobrze. Czy burmistrz przy okazji chce sfinansować sobie kampanię wyborczą? Najdziwniejsze, że naszym radnym takie szastanie pieniędzmi zupełnie nie przeszkadza (z wyjątkiem Bychowskiego)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Budżet na przyszły rok

A wiadomo ile było w budżecie na 800-lecie istnienia?
Z proporcji, to pewnie jakieś .... kilka "baniek".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tragedia - ale gospodarność!!! Tylko kilkaset tysięcy na imprezę...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspomne wywalenie starego projekt szkoly za okolo pol banki...

Przy obecnym koszcie realizacji inwestycji bardzo zbliżonym sie okazuje do poprzedniego :)
Burmistrz i jego świta wymiatają, by zylo sie lepiej :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W budżecie Gminy Żukowo na 2014 rok są też tak "pilne" inwestycje jak 809 tys. zł (!) na "Żukowski park edukacyjno-rekreacyjny "Nad Jeziorkiem" (strona 38. pliku z uchwałą budżetową):

http://bip.zukowo.pl/rada/uchwaly/1388142158.pdf

Jak widać Rada Miejska jest świetnie zaznajomiona z potrzebami mieszkańców Gminy, skoro na powyższą inwestycję chce wydać prawie tyle, co na modernizację dróg (płyty yomb) w całej Gminie (w budżecie 2014 jest na to 894 tys. zł, z czego i tak duża część pochodzić będzie z funduszów sołeckich - strona 42. pliku) oraz prawie dwa razy więcej niż na oświetlenie dróg w całej Gminie (471,5 tys. zł - strona 43.).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem jednak, czy ten park nie jest dofinansowywamy ze srodkow UE, pamietam gdy podniosla sie burza w temacie budowy szkoly, kontra rewitalizacji naszego lokalnego parku przy GSie, okazalo sie ze park zrobiono z duza pomoca unijna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a mnie zastanawia po co wydają 925 148,00 zł na Parafialna Szkoła Podstawowa w Żukowie, prowadzona przez Parafię Rzymsko-Katolicką pod wezwaniem WNMP w Żukowie skoro prowadzi Parafia to niech Parafia i parafianie łożą na nią
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odnośnie budowy parku "Nad Jeziorkiem":
Tej inwestycji nie ma w wykazie inwestycji realizowanych z wykorzystaniem środków UE (taki wykaz, skądinąd ubogi, jest na stronie 21 uchwały budżetowej).

Swoją drogą ciekawe też, dlaczego Gmina Żukowo nie postarała się o wsparcie unijne dla budowy szkoły w Baninie? Ktoś ma wiedzę na ten temat?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo nie można uzyskać dopłat z UE na budowę szkół od kilku lat już. Można na obiekty sportowe (ale też nie wiem czy jeszcze można)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...