Folia ozdobna na okno gdzie kupić w Trójmieście?

Witajcie.
Szukam sklepów gdzie mogę kupić folię samoprzylepną na okna-szyby.
Widzieliście gdzieś w trójmieście czy zostaje mi tylko allegro?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Folia ozdobna na okno gdzie kupić w Trójmieście?

Pisałem przez 28 minut, wysyłam odpowiedź, a tu: BLOKADA ANTYSPAMOWA".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spróbuję jeszcze raz:
Tapetę można kupić we wszystkich hipermarketach budowlanych na dziale z tapetami. Są to tapety samoprzylepne, sprzedawane zarówno "na rolki", jak i "na metry". Są dość drogie, ale nie znam aktualnej ceny.
To nie są tapety samoprzylepne stosowane do naklejania na meble, książki itp.
Te, o jakie chodzi, są przezroczyste i występują w dwóch rodzajach:
1. tapety witrażowe: kolorowe wzory i ornamenty (nie tylko klasyczne) - szyba wygląda jak witraż;
2. tapety ornamentowe: białe, matowe (właściwie: nieprzezroczyste), wzorki (ornamenty) - szyba wygląda jak szyba do starszych drzwi wewnętrznych.
Nie należy mylić z foliami antywłamaniowymi, weneckimi, przyciemniającymi itp.
Opisany drugi rodzaj najczęściej stosuje się do okien łazienek wychodzących na zewnątrz, gdy istnieje możliwość podejrzenia osoby w łazience. Albo do innych pomieszczeń, gdy chcemy odgrodzić się wizualnie od otoczenia, ale nie chcemy stracić naturalnego światła. Tapeta witrażowa też może być, ale może być bardziej przezroczysta w częściach kolorowych.
Na czystą i odtłuszczoną szybę, od strony wewnętrznej, nakleja się tapetę (odrywa się ją od zabezpieczającego papieru) i już. Trochę staranności się przyda.

Ciąg dalszy:
Tapety, o których mówię nie są papierowe, to samo tworzywo sztuczne. Czyli można po jakimś czasie zerwać folię i nakleić coś innego, lub pozostawić szybę bez oklejania (a niech sobie popatrzą!!).

Wielkie dziękuje :) Znalazłam na allegro i zastanawiałam się czy w marketach tez można je kupić.Pozdrawiam

w auchan jest salonik z fototapetami. nie na hali ale na galerii hando\lowej, tam gdzie butiki itp

Polecam skorzystać z oferty przygotowanej przez firmę BHF. Bardzo dobrze sobie radzą, wykonują folię od lat i będą w stanie również dla Ciebie przygotować odpowiedni produkt. Na stronie http://foliebhf.pl/ znajdziesz konkretne informacje odnośnie tego jakie dokładnie folie realizują więc będziesz mógł coś sensownego dla siebie wybrać.

Inne tematy z forum

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...