Gastronomia w COVID

Czy ktos może mi logicznie wytłumaczyć czy problemy restauratorów w covid wynikają z ich słabego zarządzania i braku umiejętności dla wykorzystania okazji i dostosowania się do nowych realiów ?
Z jakiej racji ten płacz i chęć , żeby Państwo dopłacało dla nieudolnego zarządzania ? Rozumiem, ze ktos miał marzenie i chciał sobie
Otworzyć restauracje, ale biznes jest biznes- nie potrafisz to zamykasz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Re: Gastronomia w COVID

a ty prowadzisz jakis biznes czy na etacie?? Ciekawy jestem jak Ty dostosowujesz swój biznes (jeżeli go prowadzisz) do covid. A może pochwal się swoim pomysłem, pomóż potrzebujacym. Zakladam ze jestes dobrym człowiekiem...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już wypisywałem, w bardzo prosty sposób można się dostosować, ale jak czytam np. ze mulk chce dodatkowej i to sporej dopłaty za transport , dziwne godziny otwarcia to potem się nie ma co dziwić, ze będzie problem.

W innych jedynym pomysłem jest apel o zamawianie - to nie jest zachęta

Najprostszy to opracowanie tanich dobrych jakościowo zestawów i odpowiednia promocja, dodatkowe rabaty itp.
Warto podjąć probe , a nie czekac na to co wydarzy się za dwa tygodnie lub zamiast pracować nad pomysłami, wychodzić na ulice ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

akurat Mulk to nie jest dobry przykład bo to pazerne Kaszuby są ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracuj na swojej działalności człowieku to zobaczysz jaki to jest miód jak nie masz dochodów a musisz opłacać ZUS ,podatki, czynsz i wyplaty dla pracowników
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepraszam bardzo , ale kto mówi o miodzie ? Problemem jest brak pomysłu, w większości lokale dzialaja na zasadzie jakoś to będzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dawno już nie pracuje w gastro, ale pewne rzeczysie nie zmieniają. Najlepszy zarobek knajpa ma na napojach i alkoholu, a te to rzadko się zamawia na dowóz. Fajnie się mówi zmień sposób prowadzenia biznesu. Gorzej sie mówi, moja droga obslugo, od jutra nie macie pracy. Wszelkie zmiany powinny być przemyślane i zaplanowane. Jak taki wlasciciel knajpy ma planować, jak nie wie co będzie jutro?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasy kryzysu to żniwa. Cienias zawsze będzie cieniasem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...