Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ?

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ?

Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z niemieckim eurodeputowanym, Thomasem Froelichem z AfD. To chyba najlepszy, obiektywny sędzia jaki może być, z polskimi korzeniami, dziadek walczył w powstaniu warszawskim, dwujęzyczny, wychowany w dwóch kulturach.

https://www.youtube.com/watch?v=xsazxgGj9dU

Nigdy w Niemczech , poza krótkimi przejazdami, nie byłem, ale po zapoznaniu się z działaniami Jugendamtów, nie miałem już wątpliwości. Teraz mam ostateczne potwierdzenie słuszności takiej oceny.

Jak twierdzi Froelich, Polacy nie mają czego zazdrościć Niemcon, bo tu jest pięknie. a tam jest syf. Dlatego dziwią go polskie kompleksy.

To nagranie powinno być włączone do programu liceum i podręcznika HiT.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z chęcią obejrzę ten film. Ja na szczęście ani nikt z mojej rodziny nie poznał działania Jugendamtu. A gdzie żyje się lepiej ? Wydaje mi się, że w dużej mierze zależy to od regionu. Wydaje mi się, że takim miejscem do zamieszkania jeśli już to zdecydowanie Monachium. Jesli chodzi o koszty życia ? Wynajem jest tragicznie drogi. Leczenie - to wszystko zależy, są ubezpieczenia AOK itd. Oczywiście bardziej komercyjne sprawy jak implanty są płatne i są mega drogie. Dlatego też np. Polacy czy Niemcy przyjeżdżają leczyć zęby do Polski ( taką opcję gdzie jest zapewniony transport, leczenie oraz nocleg oferuje Herewesmile w Łodzi). Ale na plus z kolei moim zdaniem są np. zakupy żywności.

Co do kliniki, to nie słyszałam, ale na stronie HereWeSmile w Łodzi wygląda, że oferują kompleksowe usługi stomatologiczne, w tym implanty, z możliwością zapewnienia transportu i noclegu dla pacjentów przyjezdnych.

Inne tematy z forum

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU