Kominek elektryczny?

Czy ktoś moze montował sobie w domu kominek elektryczny? W sieci jest wiele pozytywnych opinii, ale wiadomo, że człowiek chciałby poczytać sobie o tym z pierwszej ręki. Obecnie jestem w trakcie budowy domu. W projekcie postanowilismy zrezygnować z kominka tradycyjnego oraz raczej go do projektu nie dołożymy bo wymagałoby to sporych zmian. Mamy w domu rekuperacje jak i na dachu montujemy fotowoltaikę plus pompę ciepła Chcieliśmy zredukować mostki termiczne i problemy z wentylacją. W lutym jednak byliśmy kilka dni w Holandii aby pozwiedzać i tam wynajęliśmy sobie na prowincji ze znajomymi dość spory dom w ktorym był kominek. Przyznam, ze paliliśmy w tym kominku praktycznie codziennie i nawet sam jako mieszczuch wychowany od swoich najmłodszych lat w miesciesię do niego przekonałem.
I zastanawiam się czy taki kominek elektryczny może być zamiennikiem dla tradycyjnego kominka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma sensu tutaj również dokladać kominka do domu bo poniesiesz spore koszta. Nie bedzie to jedynie koszt samego wkładu i obudowy jak równiez koszt dobudowania kominów.I wentylacji. Przechodziłem przez ten problem rok temu jak się budowałem i od samego początku założyliśmy kominek elektryczny. Moim zdaniem jeśli komuś zależy głównie na funkcji estetycznej oraz klimatycznej, to jest to dobra alternatywa. Nie masz jednego wielkiego mostka termicznego, żadnych problemów z czyszczeniem kominka jak również sa to o wiele mniejsze koszta.

A jak jest z wyglądem płomienia?

Fakt, kominek elektryczny to dodatkowy koszt, który nie zawsze jest opłacalny względem korzyści jakie ma nieść.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (83 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...