Malowanie ul. Północnej

Co sądzicie aby wymalować linię przerywaną na ulicy Północnej? Niestety, ale sporo osób nie potrafi jeździć tą ulicą, zachowując dużą przestrzeń od strony krawężnika, przez co stwarzają zagrożenie dla samochodów jadących z przeciwnej strony.
Niby banał, ale jak widać dla niektórych kierowców bez linii, trudno o bezpieczną jazdę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Płot postaw najlepiej albo pas zieleni, odwieczny konflikt nie rozgarniętych z tymi co niby rozumiejà lepiej...droga do nikád.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

ehhh, inteligentna odpowiedź, zakładam, że jesteś z tej pierwszej grupy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

po co malować linie skoro i tego ludzie nie widzą.. Linia ciągła przy biedronce a wiecznie ktoś skręca w lewo (do sklepów gdzie piekarnia Konkol, zoologiczny , adel de flores ) blokując skrzyżowanie.. fakt może gdyby płotem rozdzielić jezdnię to by co niektórzy ogarnęli.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wymalują linii na Północnej, gdyż jest ona za wąska. Kupę pieniędzy gmina wydała na zrobienie tej ulicy a chodniki (licząc w sumie po obu stronach) są szersze niż sama jezdnia. W zimę zrobiła się praktycznie jednokierunkowa.
Kolejna świetna inwestycja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja to wogole jestem zdziwiony co to za twory drogowe powstaja w naszej okolicy. Np. Klonowa, Polnocna. Dziwnie waskie ulice. Jak spadl snieg to byla jazda. Powiedzmy ze to drogi gminne. OK
Ale kto odebral droge Pepowo - Zukowo? Autobus z ciezarowka sie wyminac nie moze, zapadniete studzienki. A widac droga z tych nowszych. Teraz wielce gmina sie wziela do roboty ze Sloneczna w Rebiechowie.
Czy naprawde drogi nie moga byc troche szersze?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Malowanie ul. Północnej

Świetny pomysł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsze jest to, że po wybudowaniu nowego kompleksu handlowego zakorkuje się totalnie skrzyżowanie ze Startową.
Mamy za wąską ulicę, niebezpieczne skrzyżowanie i niekompetetnych oderwanych od rzeczywistości pseudo włodarzy...pięknie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, kompletnie nikt nie myśli o przyszłości tego miejsca ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Owszem oznakowanie poziome poprawiłoby komfort jazdy i można to zgłosić Sołtysowi (niech się w końcu czymś wykaże) , ale czy nie przesadzasz z tą krytyką. Dla większości mieszkańców Banina to taka droga jest marzeniem . Jest asfalt i są chodniki, może faktycznie droga mogłaby być szersza o 0,5 m.
Pomyśl o południowej części miejscowości gdzie mamy 0 km asfaltu, 0 km dróg z kostek betonowych (nie licząc wewnętrznych dróg osiedlowych wybudowanych przez deweloperów) i 500 metrów pseudo chodnika z płyt yomb na Pszennej, a Ty narzekasz.
Podobna sytuacja ma miejsce w zachodniej części północnego Banina.
Dla tej części sołectwa marzeniem tymczasowym są drogi w standardzie płyt yomb na bocznych ulicach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie narzekam i zgadzam się, że wiele ulic woła o pomstę. Ubolewam jednak, że czekamy na jakiekolwiek inwestycje, a jak już coś zostanie zrobione, to wadliwie. To my zasponsorowaliśmy światła przy Biedronce, bo nie dogadali się z inwestorem, jak to ma zwykle miejsce przy podobnych inwestycjach. Sygnalizacja świetlna pewnie za 500tys...ile byłoby metrów dróg poprawionych za te pieniądze?
Sołtys? Czy wogóle coś działa? Pan Burmistrz sobie robi PR na płatnych serwisach www, a nasze sprawy go nie interesują. Światła na Lotniczej kiedy ruszą?Może do wakacji...
Nie chciałbym abyscie odbierali moją wypowiedź jako narzekanie, bo nie jest to moją intencją, chodzi mi bardziej o to, że jak my zwykli obywatele nie zaczniemy patrzeć "elicie" na ręce, rozliczać i egzekwować to, do czego zostali powołani, to będą nas mieli tam gdzie ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....