Mistrz parkowania z naszej wsi. :)

Cześć.
Zobaczcie co znalazłem na jednym z forów. Właściciel Subaru GKA 65603 tak się spieszył do sklepu albo po burgera że musiał zaparkować na przejściu dla pieszych, na zakazie zatrzymywania.
Zapewne na chwilę, ale proszę przekażcie mu że o jego samochodzie się pisze :)
Zdjęcia:
https://ibb.co/nwF3S25
https://ibb.co/KXQbyCT
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mistrz parkowania z naszej wsi. :)

W Baninie typowych buraków nie brakuje. Arogancja, chamstwo, bezczelność, to dewiza tych napływowych mieszkańców. I to nie dotyczy tylko kierowców.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieję że zdjęcie trafiło na Policję.
A jak parkują samochody pizzerii Mocno Pyszne albo to białe BMW pracownicy z Body Evolution (oba są w Skwerze Banino)?
Blokują przejście przez ulicę na skrzyżowaniu na Klonowej. I co z tego że prawo określa zakaz parkowania na skrzyżowaniach.
I co z tego że są blisko parkingi? Robią co chcą. W poważaniu maja że utrudniają ruch i innych kierowców i pieszych.
Już parę razy zgłaszałam to na Policję do Żukowa. I nic. Pewnie zajęci są ważniejszymi zadaniami np. łapaniem ludzi bez masek.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

BMW o nr. rej GA258EA to auto właścicielki Body Evolution, a nie pracownicy.
My parkujemy na parkingu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dziś następny "mądrzejszy" zaparkował sobie na skrzyżowaniu na Klonowej Mercedes vito gd767VM https://zapodaj.net/81f09d7662576.jpg.html Widać pizza mu stygła. Albo ma w rzyci innych użytkowników dróg.
Nie muszę wspominać że zgłosiłam to na Policję?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepszy mistrz to ten z ulicy kolejowej, gdzie na wysokości banimotu zaparkowane zostało rozbite auto, mam nadzieje, ze jutro jakieś służby zabiorą ten wrak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś nie tak z głową trzeba mieć żeby tak zaparkować. Kto wariatowi dał prawo jazdy.

Ech a po co prawo jazdy? Na bocznych przecież nie łapią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może sr*czke dostał, wpadł w popłoch, nie pomyślał i tak zaparkowal.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, zawsze się znajdzie wytłumaczenie: że tylko na chwilę, że rozstrój żołądka czy głowy, że nikt nie jeździ/chodzi etc.
To że miał po drodze i pobocze bez zakazu i chodnika, że miał 30-40m do parkingu to nic.
on chciał sobie stanąć na zakazie na przejściu dla pieszych. Bo ON jest najważniejszy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

i co wam do tego problemow innych nie macie, przeszkadza to sie nie patrz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Najbardziej przeszkadza ludzka głupota, chamstwo i buraki których w Baninie jest niestety mnóstwo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten z Subaru to wcale się nie dziwię że cham bo co mogło wyrosnąć po takim tatusiu co chleje i na k... chodził. Jaki przykład dał synom.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak Ci będą dziecko krzywdzić czy tobie oklepią mordę to też nie będę patrzeć. Wrzuć tylko dla zainteresowanych swoje dane ze zdjęciem, żebyśmy wiedzieli kiedy nie przeszkadzać.
Przeszkadza i mam problem z egoistycznymi d**ilami, więc patrzę i będę zgłaszała i na Policję i w Internecie. A że przechodzę tam dość często na spacerach to będzie trochę ciekawostek.
Może jak sąsiedzi i znajomi d*pkę obrobią a i parę zł z "pińcet+" poleci to trochę łatwiej będzie pomyśleć. A i może jak ktoś wrzuci nr rej. do google....to okaże się że właściciel to zwykły cham.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprubuj mój wrzucić to będzie sprawa w sądzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

O! No to będziesz miał problem :P Ale zawsze możesz nie patrzeć. :P Ale spoko chipsy sobie przygotujemy aby podziwiać jak tam walczysz o swoje prawa. Ty, któremu nie przeszkadza twoje łamanie obowiązującego prawa. Ale pewnie k.p.k znasz? choćby art. 303/304? No musisz znać skoro wymachujesz tu sądami (i tu KK art 190 warto poczytać :P) oj naprawdę lubisz problemy :) - może jeszcze jakieś groźby tu zaprezentujesz?
A przynajmniej jak złożysz jakieś wydumane zgłoszenie do sądu będą Twoje dane dostępne, a to już + mieć na tacy podane dane takich jak ty.
Aj! Uśmiechaj się więc jak łamiesz prawo - nigdy nie wiadomo kiedy będziesz miał robioną fotkę :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

rodo i tyle w temacie, tego pewnie nie znasz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uff, zdążyłam! Dobrze że Lidl jeszcze czynny po 21.00. Chipsy kupione! Więc RODO znam, ale czy ty Wyrok NSA z 2019 odnośnie nr. rejestracyjnych i rodo znasz? :) Zakładam że na tym samym poziomie znasz to RODO jak i Konstytucję i k.p.k i k.k. - czyli tylko z FB i komentarzy na forach :P.
Masz teraz problem, bo żeby coś konstruktywnego napisać musisz coś przeczytać. A widać że się przyda bo i z pisaniem w języku polskim u ciebie nie jest najlepiej. A jak miałbyś problemy z czytaniem, to poproś kogoś dorosłego aby Ci poczytał :). Będzie dumny z potomka że interesuje się czymś innym niż Insta czy Tinderem.
Tak dla wyjaśnienia: zwroty "ty" "ci" "ciebie" pisane są z premedytacją z małej litery. - zbyt wiele szacunku u mnie nie wzbudziłeś.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

super super i co jeszcze. śmiało zrób mi zdjencie, i wyślij nawet do papieża, nic m inie zrobiom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poprawnie piszemy, małą literą lub małej litery. Błędem jest z małej litery. Piszemy, wielką literą lub dużą literą. Niepoprawnie jest z dużej litery.

Niech się Pani odczepi od tego Pana. To mój sąsiad i po tym jak złapał żonę na romansie z jego szefem to nie dość że stracił robotę to teraz straci dach nad głową. A jeszcze mu powiedziała że nie jest ojcem ich dziecka!
To co mu mogą zrobić? Mandat wystawić? I tak nie ma z czego zapłacić. To jego auto to jedyne co mu daje radość, a i to mu zabiorą pewnie, bo rat nie płaci. Już nawet na piwko mu nie starcza.
Więcej empatii dla ludzi którzy mają gdzieś innych bo mają swoje problemy. Prawdziwe!
Więc niech Pani się już uspokoi bo się na Pani będzie wyżywać. Widzi Pani że ledwo co pisze zrozumiale.

Chłopie, daj spokój już, olej te kobity. Wpadnij dziś do mnie wieczorkiem na pifko. Ja stawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na 500 pieniędzy nie ma i nie będzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pieniędzy a piniędzy tak mówił fachowiec roztowski za rządów rudego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

~anonim 37.47.250.*

W kólko to samo powtarzasz. W dodatku zupełnie bez sensu, bo nie rozumiesz, że PIS nie stworzył żadnych dodatkowych dochodów, tylko przesunął kasę w budżecie na rozdawnictwo zwyklej kiełbasy wyborczej.
Te same pieniądze mogły trafić do szkół i szpitali, a trafiły do programu 500+.
W dłuzszej perspektywie efekty tego programu będa negatywne, bo dzieci ludzi biednych beda dostawały edukację na coraz niższyym poziomi i nigdy nie beda mogły samodzielnie wyrwac sie z kręgu biedy.

Pogram 500+ nic nie dał w kwestii demografii , ilość dzieci spada, poziom edukacji spada, o jakosci służby zdrowia szkoda gadać
Prosze bardzo - dalej powtarzaj , że rzad PIS jest taki wspaniały, bo coś dał ludziom
Tylko nie zapominaj dodać ile jednoczesnie ludziom zabrał.

I jeszcze jedno - bogactwo narodów powstaje dzieki pracy i wiedzy, a nie dzięki rozdawnictwu pieniędzy
Polska nie stanie sie bogatsza dzięki temu programowi, a traci szansę na szybszy rozwój
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeden z parkujących tam samochodów w okolicy przejścia ma znak inwalidy . Pan ma protezy dwóch nóg .porusza sie bez kul ale powoli i blisko ściany . Parkuje tam bo mu jest najblizej aby odebrać pizze . Parkuje bo mu prawo pozwala . Jak nie bedziecie mieli własnych nóg to zrozumiecie parkowanie na zakazach . Ps prawo na to pozwala .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No już bez takich kłamstw: od kiedy znaczek inwalidy zwalnia od przestrzegania zakazu zatrzymywania na przejściach dla pieszych, skrzyżowaniach etc? Proszę o podanie podstawy prawnej z KRD.
Pizze odbiera 4 godziny dziennie? To naprawdę idzie powoli.
Jak będziecie musiał na wózku inwalidzkim zjeżdżać z chodnika bo jakiś cfaniak zaparkował gdzie mu wygodniej to zrozumie czemu to ludzi wqrwia taki egoizm.
Ah! Prawo zezwala na zamawianie pizzy z dowozem. Serio!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmmm... ale tam nie ma ścian. Są płoty. To może niech Pan inwalida parkuje na skrzyżowaniach gdzie są blisko ściany?
Ale swoją drogą: niezła zciema :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pan inwalida parkuje po stronie skwerku i przy schodach z poręczami kolo kliniki urody i tam blisko ściany idzie po pizze . Jak wam obetną nogi zobaczymy czy bedziecie tacy wyszczekani i pomysłowi .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale wciąż brak informacji o które pytano powyżej: Skoro to zgodne z prawem, to gdzie ten paragraf?
Zapewne nie tylko ja czekam na tą informację.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak tobie amputują nogi to sie dowiesz . Jakim trzeba być człowiekiem . Ogarnij się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakże to typowe. Jak ktoś złapie za "słówko" i prosi o dowód na takie teorie jak "prawo na to pozwala" to zaczynają się odzywki w powyższym stylu. I apelacja do współczucia. Jak mi amputują nogę, rękę czy też usuną płuco czy nerkę to nie będę utrudniał życia innym ludziom bo ja poniosłam stratę.
Czy człowiek który nie ma oby płuc ma prawo wjeżdżać do sklepu samochodem? Czy też blokować wejście do tego sklepu swoim autem, bo mu ciężko oddychać? Bo jest ważniejszy od innych (od tego bez nóg też)?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Problemem nie jest brak nóg. Problemem tutaj jest brak części mózgu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...