Oświetlenie chodnika do szkoły- 1000m Pszenna- Lotnicza

Witam, czy ktoś ma moze informacje czy zostanie oswietlony chodnik Pszenna - Lotnicza (do punktu nowej szkoły)ok 1000m?Powstanie piekna nowa szkola, ale jak bedą chodziły do szkoly nasze dzieci główną drogą, skoro do tej pory nie ma na tym odcinku ani jednej lampy.Jest niebezpiecznie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Oświetlenie chodnika do szkoły- 1000m Pszenna- Lotnicza

szkoła jeszcze jest w powijakach, a tu już ma być oświetlenie 1000m drogi.
Dlaczego tak się dzieje.?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oświetlenie tej drogi i chodnika powinno być wykonane już dawno temu, bez względu czy jest szkoła czy jej nie ma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oświetlenie powinno być na wszystkich ulicach nawet tych co powstały 10 lat temu. Tu też mieszkają dzieci, które uczęszczają do szkoły. Ciekawe kto ma pierwszeństwo?

Pierwszeństwo powinny mieć te ulice, którymi najwięcej dzieci będzie chodziło do szkoły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem zdecydowanie za! Pytanie tylko jak to wyegzekwowac to od urzedu gminy w Żukowie?Takze zamontowanie chocby kilku lamp na Pszennej, bo od wjazdu- przystanku, gdzie wysiadamy jest mega ciemno i niebezpiecznie!Czy nie ma zadnej szansy aby dweloper 7Niebo postawił przy takiej wielkosci osiedla?Plyty wyłozl to moze i lampy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deweloper 7 niebo z tego co wiem , próbował na własny koszt wybudować na osiedlu plac zabaw , i dostał odpowiedz od gminy NIE ! bez uzasadnienia , zero wkładu własnego gminy, deweloper zobowiązać się zająć się tym placem po wybudowaniu żeby odciążyć gminę , daje grunt , i cały czas spotyka się z problemami i ze złośliwością ludzi pracujących w urzędzie !!
Chciał wybudować drogę na pszennej , zaproponował gminie żeby kupiła płyty jumbo a deweloper dokupi jeszcze raz tyle niezależnie od liczby np: gmina 100 to 7niebo następne 100 , i oczywiście gmina w tej sytuacji zaproponowala kilkanaście płyt co starcza na kilkadziesiąt metrów i ręce ludziom opadły i temat się rozmył . Niestety z taka inicjatywa wychodzi burmistrz i jego ludzie wiec szans na polepszenie naszej sytuacji nie ma !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to pozostaje pisac i interweniowac do urzedu bezposrednio, zanim wydarzy sie jakas tragedia;/

Pozostaje jeszcze przypomnieć szanownym mieszkańcom, że Banino to nie tylko ulica Pszenna. Wiele innych ulic na osiedlach, które już powstały lub powstają wymaga utwardzenia i oświetlenia. Tutaj też ludzie chodzą pieszo w ciemnicy i kałużach. Te drogi, które istnieją, choć należą do gminy, to mieszkańcy sami za własne pieniądze wybudowali i utwardzili na tyle, na ile mogli. Niestety też odbijaliśmy się od ścian gminy z nigdy niezrealizowanymi obietnicami. Choć czarno widzę tę Waszą walkę z urzędem, to i tak życzę powodzenia. Cieszy mnie osobiście, że jest nas coraz więcej "baniniaków", bo niedługo wybory. Meldujcie się tylko. Pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak tak, oświetlenie dla banina jest wskazane i to nawet na każdej posesji i wtedy to w ogóle będzie cyrk.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...