Problemy komunikacyjne - linia 126

Każdy z nas miał przyjemność podróżować autobusem linii 126.

Od lat sytuacja w sprawie zwiększenia częstotliwości kursowania

linii 126 nie zmienia się. Proponowaliśmy, aby Burmistrz w porozumieniu
z ZTM w Gdańsku zwiększył częstotliwość kursowania linii 126 o jeden kurs

ranny i popołudniowy. Niestety nie widać tego w rozkładzie jazdy.

Wczorajsze zagęszczenie pasażerów i wyłamanie drzwi (kurs z Wrzeszcza 15.19) w autobusie powyższej linii zakończyło jazdę wszystkich pasażerów.

Z autobusu linii 126 korzystają nie tylko mieszkańcy Banina. Są wśród nich pracownicy pobliskich firm a także mieszkańcy sąsiednich miejscowości, którzy podjeżdżają na przystanek tej linii z Miszewa, Małkowa, Pępowa.

Nie ubywa nas. W naszym regionie mieszka coraz większa ilości mieszkańców.

Zwracam się do wszystkich aby podpisali petycję w poniższym linku.

http://www.petycjeonline.com/zwikszenie_czstotliwoci_linii_126
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Problemy komunikacyjne - linia 126

Mam nadzieję, że ktoś też pomyśli o połączeniu linii 126 z przyszłym przystankiem PKM-bo 5km na przystanek to jakaś paranoja/!1!1.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj ponad połowa dzieci chcących wrócić ze szkoły z Niedżwiednika do Banina nie zmieściła się do autobusu. Masakra!Duża część pasażerów to mieszkańcy Gdańska jadący do pracy w okolice Banina, więc Gdańsk też powinien być zainteresowany tą linią, a nie cały czas tłumaczyć że nam łaskę robią że autobus jeździ do nas.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

~piotr wydaje mi się że jeżeli mieszkańcy Banina użyją tego argumentu to Gdańsk powie wprost że on może tą linię zakończyć w Bysewie jak część kończących się kursów i tylko zwiększyć jego częstotliwość. To naszej przewspaniałej Gminie trzeba przemówić jakoś do rozsądku żeby dołożyła się do większej ilości kursów
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt. Może z dojazdem Gdańszczan do pracy to argument kiepski. Ale jeżeli nasze dzieci są słabym argumentem to co jest odpowiednim?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

o dzieciach nic nie wspominałam ale dalej to jest argument dla Gminy niestety ponieważ Gdańsk może powiedzieć żeby dzieci dojeżdżały do Żukowa bo tam zapewne przynależą regionalnie do gimnazjum i w tym tkwi problem Banina że jego mieszkańcy związani są bardziej z Gdańskiem , ale jako wieś przynależymy do Żukowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po Osowie ma jeździć mały autobusik czy nie by mógł by jeździć on z Osowy przez Barniewice do Banina by poprawiło to mieszkańcom Banina połączenie z Gd-Oliwą po przez linię 169 oraz z Gdynią po przez 171 i z Dworcem Głównym 210 a latem można by było z dziećmi jechać do ZOO
napisałem do rady Osowy czy by dało radę takie coś zrobić a oni mi napisali ze to by był dobry pomysł tylko ze Gmina Żukowo by musiała tez coś od siebie do tego dodać a jak wszyscy wiemy ze z tym będzie problem bo nawet jeszcze nie dostałem odpowiedzi od naszej szanownej pani sołtys Banina.

Tylko czekać aż ktoś kto ma warunki otworzy własny biznesik transportowy. busik się przyda i na Banino (jakaś mała trasa) oraz przy uruchomieniu Kolei Metropolitarnej.

Ja rozumiem, że Banino to już inna gmina, ale nie tak daleko szukać Kowale, to również już inna gmina a autobusy gdańskie śmigają tam aż miło, a cześć ludzi myśli nawet, że Kowale to dzielnica Gdańska...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno miały być prowadzone jakieś pomiary ilości pasażerów w autobusie 126. Mam nadzieję że nasi radni trzymają rękę na pulsie. Jak na razie to Rada Sołecka najbardziej się angażuje w sprawę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

~ktoś widocznie gmina kowale rozumie że ich mieszkańcy pracują i korzystają głownie z gdańskiej infrastruktury , natomiast gmina Żukowo nie potrafi tego zrozumieć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....