Telewizja Naziemna

Witam. Mam takie pytanie ja wy u siebie odbieracie Telewizje naziemną?? Czy są jakieś kłopoty w odbiorze?
Dziękuje Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Telewizja Naziemna

Przy takiej odległości od nadajnika? Na karniszu nawet idzie ;-)

Tak tylko u mnie to sygnał skacze a może przez las bo bardzo blisko mieszkam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może macie jakieś Pomysły żeby sygnał i jakość była stabilna.

Sprawdź czy kabel antenowy nie jest uszkodzony. Ewentualnie jakaś antena porządniejsza, może zainstalowana w wyższym punkcie. Ale w Baninie to naziemną odbieramy na byle czym.

od kilku dni są problemy z odbiorem / pewnie jest to związane z pracami nad zmianami w mux. Na tvn nigdy nie miałem problemów teraz jest tak że potrafi całkiem stanąć obraz, a za kilka godzin jest wszystko ok. Dodam że wskaźnik sygnału jak zawsze 90% tak samo jakośc. Czytałem że upychanie powoduje takie problemy w nadajnikach- poczekajmy moze coś zrobią.

u nas antena ustawiona optymalnie zwykła pokojówka - brak zacięć, za to od 2 dni jakaś masakra jest nie da się oglądać

Jest problem bez dwóch zdań / ostatnio jak zmieniali MUXY to nadajnik Emitel przenosił wyżej - może teraz podobnie ?

No tak bo mux3 wg nie mogę odebrać...

Jak skacze, to prawdopodobnie jest za mocno wzmocniony... Spróbuj wymienić wzmacniacz na mniejszy / lub go zlikwiduj. Mam u siebie najmniejszą możliwą antenę yagi na UHF bez wzmacniacza i odbieram w 5 gniazdkach pomimo tłumienia rozgałęźnika...

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...