co wam się podoba w Baninie a co nie

tak jak w temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co wam się podoba w Baninie a co nie

fajne: - jest pizzeria , kebab , sklepy , apteka , blisko do gdańska i żukowa, cisza i wiejski klimat , fajnie po po pracy w mieście wrócic sobie do domku na wsi

nie fajne : brak utwardzonych dróg ( błoto po kostki) , komunikacja miejska ?...hahahah - masakra , bez auta nie wyobrażam sobie tu funkcjonować, brak latarni - w nocy ciemno jak w ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie, wszystko jest z wyjątkiem dróg i komunikacji miejskiej.
dziwią mnie jeszcze powstające osiedla domków jednorodzinnych - w niektórych rejonach banina jest naprawdę ciasno, a to ma swoje skutki w relacjach sąsiedzkich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie, ludzie są najfajniejsi. Mamy tu przekrój całego społeczeństwa. Ludzi wysoko wykształconych i zajmujących najwyższe stanowiska korporacyjne i państwowe i mamy też prawdziwego chłopa, Kaszuba z krwi i kości. O dziwo te 2 warstwy społeczne potrafią się porozumiewać i dogadywać. Jak trzeba to po chłopsku a jak nie to z pełną estetyką wypowiedzi. Pewnie są jakieś niechlubne wyjątki ale ja ich nie znam.

Niefajne - dziury w drogach albo wręcz kratery poulewowe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

do Kasi - to musisz w naprawdę ciekawym miejscu mieszkać.
są rejony banina gdzie sąsiedzi są dla siebie wrogami.
Pozdrawiam

do Kasi, stanowiska korporacyjne no wielki sukces hahaha
tylko pózniej tacy domki sprzedaja jak wylecą z tej korporacji, niestety wiele jest takich przypadków w Baninie.
I gwarantuję Ci ,że Ci z korporacji to wyżej sr..j niz .............................służbowe fury- piractwo i chamstwo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

mnie zastanawia tylko jedno, dlaczego ludzie kupują mieszkania w ,,banińkich'' szeregowcach. Macie różnych sąsiadów z każdej strony, dziurawe drogi, po wiosennych roztopach drogi zamieniają się grzęzawisko, komunikacja miejska jest tak jakby jej nie było.
Więc dlaczego takie osoby uciekają z miast.?
Może na plus przemawia mniejsza ilość przejeżdżających samochodów wzdłuż tych paskudnuch szeregowców.?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

heh....paskudnych? jak dla mnie są super - wole swoje ponad 100metrowe mieszkanie na wsi - niż jakąś klitke w wieżowcu na zaspie , morenie czy gdziekolwiek w mieście z milionem sąsiadów dookoła . Dziurawe drogi? ... roztopy ? w mieście też są , a komunikacja mi zwisa, bo mam auto :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

do ,,aa'' i to się nazywa pozytywne nastawienie. jedni są zadowoleni z przeprowadzenia się z miast na wieś, natomiast inni to pewnie żałują tej decyzji i prędzej czy później się wyprowadzą.

Dla niektórych nie zawsze wieś potrafi być taką oazą spokoju.
Ja natomiast mieszkam na wsi od urodzenia. Teraz jestem na etapie wykańczania swojego domu, i dalej będę mieszkał sobie na wsi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Paskudnych... Hmm. Ciekawa jestem gustu tego kogoś. Już widzę oczami wyobraźni dom tego kogoś - wieżyczki, okrągłe okienka, czerwona elewacja a w środku 2 pokoje- każdy po 200 m. Cudeńko ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kasia o czym ty piszesz ?. Gdzie tu sa domy z wieżyczkami, Paniusiu , jak kogos stać to niech sobie buduje pokoje nawet po 200 m, ty za to nie płacisz i zrozum to! Lepszy własny dom niż szeregowy kołchoz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rany...ale z ciebie musi być zawistny burak... każdy mieszka tam gdzie lubi i chce no i oczywiście na co go stać . Ja np. nie chcę mieć ogrodu , bo nie mam na to czasu , a ten "kołchoz" jest sto razy lepszy jak dla mnie niż wieżowce w mieście - i tyle w temacie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

No cóż ... dziury w drogach są chyba raczej nasze wspólne? no chyba, że komuś asfalt rozwijają na specjalną okazję jego przejazdu ... a co do komunikacji, to faktycznie szwankuje, ale ta międzyludzka. Może, wraz z wiosennymi roztopami utopimy w grzęzawisku niechęć i razem zabierzemy się za coś bardziej konstruktywnego ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

do Kasi burakiem nie jestem , sama zaczełaś wyśmiewać ludzi, jak brak Ci argumentów to najlepiej n zwyzywać kogoś i kto tu jest burakiem?
Mieszkaj gdzie chcesz i jak chcesz i nie podniecaj się tak tymi korporacjami bo wycisną Cie jak cytryne. To posada wyrobnika i nic więcej, dziś masz tam prace jutro mogą Cię wyrzucić ( czego nie życzę) takie są realia. To praca zwykłego najemnika co innego jak masz własną firmę. Dlaczego pisałam o chamstwie bo często widzę te firmowe samochody, zadęcie i jazdę jak piraci drogowi , sądzę ,że nie wszyscy to wredni ludzie ale miałam okazję poznać kilka takich osób.
Ważne jest to by ludzie byli dla siebie mili i potrafili zintegrować się z sąsiadami i naszą piękną wsią.
Pozdr i uśmiechu życzę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam naukę czytania (do osoby z IP 37...) - może się zorientujesz kto pisze posty i adresuj do odpowiedniej osoby swoje wypociny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

no tak 213 IP wyzywa od buraków

Zazwyczaj się nie angażuję w forum, zwłaszcza w taki negatywny sposób. Po prostu drażni mnie zachowanie niektórych - ktoś za ciężkie pieniądze kupuje sobie dom, mieszkanie na ładnym, zadbanym osiedlu, cieszy się z własnego kąta (nie ważne jak wygląda - czy to szereg, czy mieszkanko), a jakiś prymityw bo inaczej tego nie da się nazwać, określi to jako kołchoz, obóz, bida czy inaczej, jak to na forum bywa. Ja myślę że to zwyczajnie zawiść ludzka, albo jakieś przerośnięte ambicje, ktoś wyżej s.. niż d... ma.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

wyluzuj kobieto bo zmarszczek dostaniesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pozdrowienia dla wszystkich co mają swoje domy i te duże i te małe.
pozdrowienia dla tych co mieszkają w domach szeregowych.

Tylko niech ktoś przedstawi plusy mieszkania w domach szeregowych jak i ich minusy.

Ja się nie wypowiem się na ten temat, gdyż posiadam domek jednorodzinny i to w nim widzę same plusy.

Pozdrowienia dla wszystkich ,,forumowiczów"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie każdy lubi mieszkać w domu
nie każdy chce mieć ogród
nie każdy uważa że 80 m mieszkanie jest małe, ale tym którym się w d*pach poprzewracało to juz raczej tak.
a teraz pytania?
po co ktoś rozkminia ten temat znowu?
To już było.
ale wyglada na to że pieniaczy chcący sie spuścić nie brakuje.
cholernie przykro to wszystko sie czyta. szczególnie wtedy kiedy wielu ludzi daje sie na to nabrać i wciąga się w atmosferę brudu i nienawiści. Pieniaczowi zależy żeby stworzyć rodzaj fobii, robi to znakomicie.
ludzie dostosowują swoje potrzeby do swoich możliwości finansowych. ale są tacy co żyja ponad stan swoich możliwości, to ich problem. i tacy co maja wieeeelką kasę i wcale im nie trzeba wielkiego domu i ogrodu.
więc moje pytanie zasadnicze brzmi: do czego słuzy to forum?
do obsmarowania się, obrażania nawzajem, i wypisywaniu "ile to ja mam". przykre jest że ludzie nie umieją ze soba rozmawiać, ale za to potrafią zgnoić człowieka i pokazać mu jak bardzo go nienawidzą!
w tym jesteśmy najlepsi.
chyba nie ma to sensu :(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

cieszę się ,że sa tu jednak fajni ludzie:) już się bałam ,że to wioska idiotów jak czytałam to forum ;)

tak właśnie - mieszkają ludzie fajni i to jest piękne.
moim zdaniem każdy widzi coś szczególnego i fajnego w swoim własnym ,,M'' czy to dom czy zabudowa szeregowa, czy to willa, dworek czy pałac.
Człowiek dla człowieka powinien być przyjacielem a nie wrogiem.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy wszyscy forumowicze tu to mieszkancy osiedla 7 Niebo?Czy sa moze nowi mieszkancy z innych ulic?jesli tak to jakich?;)pozdr

Mi się nie podoba że Banino to ani wieś ani miasto.Kiedyś było fajnie cicho i spokojnie, ale niestety przyszły takie czasy że ludzie ganiają za pieniędzmi i podziałkowali gospodarstwa.Bardzo mało pozostało gospodarzy którzy są przywiązani do ojcowizny.

nie podoba mi się, że nikt nie przyszedł do mnie po cukierki na halloween:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się ciesz, bo jak dwa lata temu poczęstowałem dzieciaki czekoladami, to później zbierałem je po ogródku.

Nie podoba mi się roszczeniowa postawa nowych mieszkańców. Kupują działkę w szczerym polu (bo tanio i 'jakoś to będzie'), do której dojeżdża się tonąc po osie w błocie, budują dom, a po pierwszej zimie gardłują, że gmina ma im zbudować drogę, bo 'przecież płacą podatki'. Połowa z nich nawet nie jest zameldowanych w Baninie. Ciekawe, czy któryś z nich policzył sobie ile metrów drogi można zbudować z tych mitycznych podatków.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że polityka gminy w tej kwestii jest do d...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....