szukam mam z banina

witam rozważam przeprowadzkę do Banina z mężem i 2 letnią córeczką. Maz dostał pracę w Trójmieście. Dodam że z dosyć daleka bo z Warszawy. Może są tutaj osoby, mamy czy starsze Panie chcące się zaprzyjaźnić i służyć nam wsparciem podczas aklimatyzacji w nowym miejscu, mnie i córce? Bardzo by się nam przydały życzliwe sąsiadki lub przyszywane babcie. nie mam żadnej rodziny nad morzem.
pozdrawiam forumowiczów
megi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szukam mam z banina

W Baninie mieszka ok 4000 duszyczek a że jest to wieś rozwojowa to mieszka tu wiele młodych małżeństw z małymi dziećmi (także z Warszawy). Mieszkają tu również starsi ludzie (jest nawet dom spokojnej starości). Przekrój społeczeństwa niemal jak w stolicy. Osiedliło się tu także całkiem sporo obcokrajowców. Do wyboru do koloru. Społeczeństwo przyjazne Nowym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

megi a z jakiej okolicy Banina jesteś ?

a dochodzący mąż może być ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

witaj kupujemy mieszkanie na nowym osiedlu familiajnym koło rodzinnego nie wiem czy wiesz gdzie to jest? ps sorry że dopiero traz pisze ale pochłonęła mnie przerowadzka

Ja się wprowadzam z mężem i synkiem 3 latka w listopadzie/grudniu, więc też chętnie poznam inne mamy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na jakiej ulicy bedziesz mieszkac?chetnie sie zaprzyjaznimy;)

Na osiedlu rodzinnym. Pozdrawiamy ;)

super:) też mam 3 letniego synka i mieszkam na os. rodzinnym - więc pewnei się kiedyś poznamy na jakims spacerku :)

coraz więcej nowych mam w Baninie :)
super :)

też jestem z Banina.

załóżcie kolko - będziecie szyły i piekły ciasta lepiły garnki a może chórek powstanie :D
oczywiście żartuje i Pozdrawiam mamy :)

No tak - kółko gospodyń wiejskich ;) Ja to lepiej za szycie się nie będę brała, bo jeszcze komu oko wybiję - dwie lewe ręce mam ;) Ale chętnie coś upiekę i na degustację nawet zaproszę. Pozdrawiam

hehehe szkoda, ze tak daleko odemnie mieszkasz. Ja mam coreczke 2 letnią i wlasnie się przeprowazilam do Banina - ale ja na tuchomską także spory kawalek. Moze nasze dzieciaczki będą chodzily razem do nowej szkoly za 3 lata:)

megi, ja do rodzinnego mam dwa rzuty beretem :) w razie czego zapraszam na kawę (->priv)

Zuzanko, ja do Twojego rękodzieła mam pytanko ;)

Czy istniała by możliwość zamówienia czegoś i jak to się w PLN przedstawia ;)

okolice kolejowej prawie roczna córeczka... może jak podrośnie też się dołączymy :)

Jak najbardziej - najlepiej napisać na ajriszmanka(małpa)wp.pl :)

dziękuję bardzo chętnie wpadnę jak już sie przeniesiemy, jutro jade ogladac mieszkanie tam. może dasz e-mail jakiś no i jak sie mieszka i jak te dojazdy? to mnie trochę przeraża ale mysle o coreczce bo tam jest ogródek...całujemy!

witam
my też tak koło tego czasu na osiedle familijne, moze dasz mi swoj e-mail? my mamcy córeczke 2 lata:)

hej, ja też się przeprowadzę niedługo w okolice pszennej....może powstanie gdzieś obok jakiś plac zabaw dla dzieci??? tak sobie myślę,że z pracy w Gdańsku to będę musiała zrezygnować, więc może ktoś potrzebowałby opiekunki do dzieci???dzieci uwielbiam i na pewno znajdę z nimi wspólny język...sama mam dwójkę....na więcej mnie nie stać :)))

Hej ;)dobrze wiedziec , bo pewnie bede potrzebowala niani- teraz mam 2 letnia córcie;)a na jakiej ulicy bedziesz pomieszkiwala?

my przeprowadzamy się do Banina na ul. Wspólną na wiosnę i mamy 2 letniego bąbelka ;)

ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY NA UL.Gdyńska 89 za fotoradarem druga w prawo, pierwsze zajęcia gratis, u nas poznasz swoją sąsiadke :) w sobote spotkania dzielnic Banino już w nbajbliższą http://www.fit-fun.com.pl

tez jestem mama ale mój syn ma 22 lata
:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wprowadziłam się na rolniczą z 2 latkiem prawie i 16 latkiem i z chęcią poznam jakąś mamę z 2 latkiem, pogoda może nie sprzyja spacerom ale jedyną rozrywka są koniki, świnki, króliczki i kurki. Ciężko się przeprowadzać z centrum

hej:) Kubusia Puchatka:)) myślę,że okolice czerwiec- lipiec:)fajnie, chętnie się zaopiekuję małą, moja ma już 14 lat:)) ale synek 5, także jestem na bieżąco:))))

ja mieszkam w tej części za domem starości mam 2 małych dzieci 3 i 6. Jakby jakaś mama była z tej części banina to zwłaszcza latem chętnie bym się spotykała

Ewa - deweloper Dom jak marzenie? Bo jeśli tak to ja też :).

wy sobie mamy lepiej o obwodnicy metropolitarnej poczytajcie
bo niedługo Wam za płotem będzie przechodziła
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

"tyle" chyba jakiś ograniczony jest. Pewnie że temat obwodnicy jest ważny, ale przecież istnieją jeszcze inne tematy i ludzie mogą żyć sobie spokojnie i robić co chcą, spać i jeść też mogą, chociaż temat jest pilny...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)) no to będziemy sąsiadki:)))a co do obwodnicy to raczej niezupełnie....ale to zupełnie inny wątek.....

do Kaisa
KULTURA to takie magiczne słowo.
Ludzie pisza bo chca jak najwięcej osób powiadomić.
Jakoś inne mamy potrafią grzecznie odpisać.
Boli Cie to? chamko!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

No cóż - prawda kole w oczy. A swoją poradę radzę przeczytać na głos i powtórzyć bo jej treść jest dla "Pani" niezrozumiała, co potwierdza moją wcześniejszą tezę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ta obwodnica kawałek będzie od nas, choć w sumie dość niedaleko. Ja co prawda mamą nie jestem jeszcze :) ale w Baninie mieszkać będę.

Meghann, mieszkanie czy szereg?? u mnie na razie pole:(

Posłuchaj babolu o niku Kaisa.
Jeszcze tu nie mieszkasz a już pyskujesz . Banino to nasza wieś , tu mieszkają życzliwi sobie ludzie. Uważaj co piszesz, nie musisz ludzi obrażać.
Oby jak najmniej takich ludzi jak Ty wprowadziło sie tu.
A inne mamy przepraszam ,że muszą to czytać ale posty piszemy wszędzie z mysla o wasze dzieci, rodziny bo niektórym ludziom będa domy wyburzać, innym za płotem ekran postawią i tylko tyle aż tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Właśnie widzę jacy życzliwi. Kultura pierwsza klasa. Mam nadzieję że po 10 latach w Baninie nie zejdę do takiego poziomu żebym kogoś inwektywami obrzucała. Nie wiem kim Ty człowieczku jesteś, ale też mam prawo wyrazić moje myśli na tym forum, nawet jeśli ty myślisz inaczej. A o obwodnicy wiedzą wszyscy którzy są na tym forum , bo jej temat wisi post wyżej. Mnie też martwi że chcą nam ją wcisnąć, jeszcze w taki paskudny sposób, bo też będę wkrótce obok niej mieszkać ;(

ale ładnie witasz nowych mieszkańców...woow! Ciebie też tak miło witali?
i co to z teksty w stylu Nasza Wieś ?! może więc nie przyjezdzaj do Gdańska , bo sobie tego nie życze ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

" tyle jakis ograniczony jest" kto to napisał? Paniusiu z blokowiska my wszystkich witamy ale jak ktoś zaczyna po chamsku to sie nie dziw.
W bloku byłas anonimowa a teraz w szeregu zapewne na kredyt zamieszkałas i wszystkie rozumy pozjadałas.Tak Cię zabolało ,że ktos o obwodnicy pisze? DURANA BABO
Mieszkańccy sie tu znaja i sa solidarni a sposób Twojego wypowiadania sie pozostawia wiele do życczenia , zatem odpisuj KULTURALNIE chamico a jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie pisz w cale!
A w Gdańsku 20 lat mieszkałem i nie mów mi co mam pisac i gdzie jezdzic BO SOBIE TEGO NIE ZYCZĘ PROSTACZKO!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do :)
Witali,i miło było, nikt nikogo nie obrzuca inwektywami.
Jedna kretynke o niku Kaisa cos w d.pe ugryzło i zaczyna awanutry.
Po co , mozna grzecznie napisać wykazac sie empatia bo wile ludzi za swoje peniądze domy wolnostojące stawiało a teraz mają to starcić. Nie wkurza Cię to.jasne bo Ciebie pewnie to nie dotyczy ale naszych sąsiadów, znajomych i innych ludzi tak. Trudno pojac jak się bywa anonimowym na osiedlach.
Bez urazy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mi nie o to chodzi że ktoś o obwodnicy pisze, tylko że są też inne tematy oprócz obwodnicy i przecież każdy może sobie dyskutować na jaki temat chce. Po prostu ktoś chamsko się wtrącił - dlaczego nie mogę pisać na inny temat niż obwodnica może mi wyjaśnisz? Jeśli tego nie wiesz to jesteś ograniczona! Temat mam z Banina, spotkań itp nie ma nic z obwodnicą wspólnego. Każda mama która tu wchodzi to wie bo widzi temat powyżej. O co chodzi z tym Gdańskiem? Przepraszam wszystkch normalnych że to muszą czytać - wyzwiska, przekleństwa, nie wiedziałam że takie prostactwo tu mieszka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

WSZYSTKIE MAMY Z WYJĄTKIEM KAISY PRZEPRASZAMY.,że musiały to czytać. To jest ostatni wpis.
Do magla się Kaisa zatrudnij , sama wyzywasz ludzi a pózniej jeszcze prostactwem nazywasz, Podły z Ciebie człowiek jest!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkanie :). Więc to samo pole. Dolne, z tych większych. Może naprawdę będziemy sąsiadkami :)?

ja na górze..... na to wygląda:)))) Meghan, z lewej czy z prawej???bo jak z lewej to ja nad Tobą:)))

Yyy, zależy od której strony patrzeć :). Ale od strony tego gospodarstwa takiego na rogu (od strony Pszennej i Siódmego Nieba). A tak btw to mamą jeszcze nie jestem.

Witam Bea i inne mamy, mam synka, który ma niecałe dwa latka, również mieszkamy kawałek drogi od domu seniora. Jestem jak najbardziej otwarta na propozycje spacerków w letnie dni. Czekam na kontakt :)

słuchajcie a do jakiego gimnazjum zapisać córkę???Pępowo czy Żukowo czy jeszcze jest jakieś???no i jak z dojazdem???czy gmina pokrywa koszty dojazdu (bilet mc??) (umowa z jakąś firmą?)pozdrawiam

ja daje na niedzwiednik dojazd autobusem 126

też myślałam o Niedźwiedniku, tylko ten dojazd.....do Żukowa zdaje się busy dofinansowane jeżdżą...i całkiem nieźle ta szkoła się prezentuje...na stronie internetowej, heh.....

Witam. ;) Mieszkam tu od nie dawna. Przybywam z Gdańska. Mam 21 lat i zostanę Mamą już w lipcu. ;) Chętnie poznam Mamy i nie Mamy na spacerki, kawki, herbatki, ciasteczka i pogaduchy. Pozdrawiam. ;)

nie pytaj o gimnazjum bo Cie Kaisa zwyzywa ,że jej wątek zaśmiecasz

Czemu temat ucichł? ;)

Witam chętnie sie zapoznam;)

Zapraszam do konwersacji. ;)

Witam mamy ;)
Ja też będę mieszkać w Baninie na Osiedlu Rodzinnym i mam 7 letnie dziecko ;)

do zobaczenia latem ;)

A dlaczego tylko Mama,Taty nikt nie szuka :(

Witam mamy :)
mam dwie coreczki 8 i 6 i w niedlugim czasie zaczynam budowe domu w Baninie wiec chetnie poznam sympatyczne mamy:)

Witam, temat ucichl jakis czas temu, ale chetnie odnowie dyskusje :-)
Mieszkam na osiedlu rodzinnym i mam 2-miesiecznego synka, byloby mi bardzo milo poznac mamy z sasiedztwa, czekam wiec na posty :-)
Pozdrawiam :-)

Witaj evka. Ja mieszkam na Miodowej i urodzę synka w lipcu. ;)

a ja mam wielką prośbę do WSZYSTKICH spacerujących uliczkami /mniej lub bardziej dziurawymi/ Banina mam, cioteczek i opiekunek do dzieci...spacerujcie LEWĄ stroną drogi! nie słuchajcie po drodze MP3, trzymajcie drugie dziecko luzem, czy na rowerku po LEWEJ stronie- od zewnętrznej! wiem, że często kierowcy jeżdżą zbyt szybko po tych naszych dziurach, ale mimo wszystko dajcie im szansę, i sobie jednocześnie na długie i szczęśliwe życie...

Inne tematy z forum

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....