Re: AQUASFERA REDA!
Skoro w cene twojego nowego mieszkania semeko wliczylo cene dzwonka, klamki do drzwi i innych pitol (mimo ze nie zapytalo czy bedziesz z nich korzystac) i jakos to brzebololas to teraz sobie wyobraz ze jednak semeko informuje cie przy zakupie mieszkania ze cene lokalu podnosi o 50zł gdyz instaluje skrzynki.......smieszne??? ....ale jaka ulga...od razu lepiej i dzis nie musisz placisz za skrzynke pocztowa :).... jest ona za darmo :).....
Tak czy inaczej rozwniez moim zdaniem to powinno byc inaczej zalatwione by juz na samym poczatku ludzi nie straszyc jakimis dziwnymi oplatami, ale jest jak jest....na wszystkich osiedlach semeko jest taki niezbyt fajny system platnosci za skrzynki....mimo ze mi sie tez nie podoba przez mysl mi nie przeszlo ze mialbym robic komus awanture ze nie chce skrzynki i nie zaplace - a listy niech listonosz zostawia "u pani Zosi spod czwórki"...
A co do tego ze dzwonek instalowalas sobie sama a poczta za darmo dala ci skrzynke...otoz :)...moja droga...w innych wspolnotach czy spoldzielniach juz tyle razy mialas niedoplate za ogrzewanie w zlodziejskim rozliczeniu ciepla że juz ze 100 razy zaplacilas za rzeczy ktore wydawalo ci sie do dzisiaj BYLY ZA DARMO :)))))
Podziwiam twoj zapał do boju ale sadze ze tracisz energie na malo istotne bzdety z ktorymi jeszcze wiele razy sie spotkasz.
Proponuje Ci poswiecic twoja energie i obywateslka postawe na pozniejszy termin tj. zebrania wspolnoty, egzekwowania tego za co bedziesz placila, nie daj boze akty wandalizmu gdzie bedziesz musiala rownie szybko zareagowac jak w "sprawie afery skrzynkowej "itp itd...A znajac zycie wtedy nie ma nikogo, nikt nic nie wie, nikt nic nie widzial, wszyscy byli w pracy :)))))))
Ps. Moja droga kolezanko PRYMAZA...temat uwazam za zamkniety, ludzie to czytaja wiec nie osmieszajmy sie dalej...:) Pozdrawiam przemilych sasiadow :)
2
0