AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

zwiezli juz kregi-rury do kanalizy i inne i chyba to poloza przed zrobieniem ronda przy budynku. Budynek juz wyglada coraz lepiej i jest juz czesciowo pomalowany .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe macie tamaty hehe

... i po temacie :)

Ela nie musisz mi wierzyć :)

widzisz ja nie pytałem wprost o termin zakończenia inwestycji tylko o to jak wyglądają prace na tle harmonogramu i dostałem taką odpowiedzć, którą Wam przekazałem... a Ty pewnie wysłałaś do nich pytanie kiedy będą oddawali budynek... a przecież oficjalnie nie mogą Ci napisac, że zrobią to wcześniej, bo wtedy miałabyś do nich pretensje, ze się nie wyrobili...i podstawe na piśmie

nie wiedziałem że to takie kontrowersyjne będzie... myślałem, ze się ucieszycie...ale ok jeśli to ma teraz być problem, przez który bedziemy robić dochodzenie który ze sprzedażowców tak powiedział i pisac maile do SEMEKO czemu tak jest to ja sie wycofuje z tego, bo zaraz się okaże ze ta osobe zwolnią za wprowadzanie ludzi w błąd... tylko dlatego, ze był miły i powiedział wiecej niz najwyraźniej oficjalnie mógł.

Więc zostawmy ten temat i Ci co wierzą niech wierzą, Ci co nie wierzą niech zostają przy tym, ze nie ma możliwosci by budynek był szybciej oddany.

i po temacie

"...wcześniej przewidziany termin
realizacji na 30.03.2011r. " 2011 ? rozumiem ze to pomyłka zamiast roku 2012 .

hej a pro po tematu szybszego odbioru mieszkań to dziwne że dzwoniłeś i dostałeś taką odp. po ja dziś mejlowałam do semeko i tak mi odpisali cytuje
(...)"Witam,
Na dzień dzisiejszy podtrzymujemy już wcześniej przewidziany termin
realizacji na 30.03.2011r.
Nie mogę Pani potwierdzić wcześniejszego oddawania mieszkań.
(...)"
Ciekawe jaki sprzedawca ci potwierdzał ten termin szybszego odbioru???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ok. Teraz juz wiem ze dzwoniles do Semeko..ok :)

przecież napisałem w poście wyżej :) Rozmawiałem ze sprzedażowcem SEMEKO :) niestety nie znam się na budownictwie, więc na podstawie obserwacji budynku, bym żadnego wniosku nie wysnuwał :) Nie wierzysz mi... zadzwoń zapytaj :)

A skąd u Ciebie wniosek ze Semeko "znacznie" wyprzedza harmonogram??? Po czym to stwierdziłeś? Nie ma drogi dojazdowej, budynek w większości nie jest jeszcze otynkowany, nie ma jeszcze dokończonych balustrad...Gdy jeszcze niespodziewanie spadnie śnieg to bedziemy mieć "znaczne opóźnienie".

a wystarczy zadzwonić do SEMEKO i zapytać :) Semeko znacznie wyprzedza harmonogram i jeśli nie będzie problemów z przyłączami to budynek i kluczyki odda już na początku lutego...a może nawet pod koniec stycznia

333'' nigdy nie zadaj szybszego oddania budynku bo budynek musi sie ''sezonowac'' przynajmniej pol roku ...rok .. po zbudowaniu ! wiesz ze odlany beton czy schody z betonu moga nawet pol roku schnac .. mimo ze wygladaja na suche i tak samo zaprawa itd. wiec lepiej czekac niz wczesniej .

Ciekawe czy jest jakaś szansa że szybciej oddadzą mieszkania ????
Praca idzie szybko plan wyrabiają ????
czy ktoś coś wie może ??

(...)

zaczyna sie wylaniac juz otynkowany budynek i wyglada super. Jeszcze troche poschnie i sie posezonuje i zaczna srodek wykanczac. Rondo tez bedzie bo zaczynaja najpierw jakies rury klasc wzdluz ulicy i chyba dopiero jak puszcza media to zaczna roboty wlasciwe nawiezchni. Super pogoda warto tam pojechac bo super wszystko zaczyna wygladac.

moim zdaniem się zaczął :)
rozebrali chodnik z lewej strony (jadąc z Rumi) i przesuneli płot Aquasfery bliżej budynku... przypuszczam, że chcą na jak najkrótszy czas zamknąć Obwodową, dlatego też najpierw będą robić to co można po bokach, a później po środku...
ale fakt, że ruch samochodowy jeszcze odbywa się normalnie

Byłem w Redzie dziś i stwierdzam że ronda na razie nikt nie buduje. Tylko znaki stoją informujące o objazdach. Kiedy remont skrzyżowania ma sie zacząć, tego nie wiem :(

??????????? wyszystkim jest źle? Kazdy jęczy ???? Chyba czytam inne forum bo tego nie stwierdziłem drogi przedmówco...

wiekszosc z was ciagle tylko jeczy ! wszystko wam jest zle .. wiec po co kupujecie nowe mieszkanie ? kupcie sobie w starym budownictwie ze spoldzielnia mieszkanowa albo w wielkiej plycie i tyle .. bo chyba tam pasujecie jak wamjest zle i nie wiecie co to budownictwo nowego typu. Nasluchaliscie sie jakichs glupot forumowych ze komus jest zle i odrazu wszystko uwazacie za zle. A jak ktos napisze ze w Apartamencie w Warszawie sa rysy i woda cieknie to tez stwierdzicie ze wszedzie jest zle itd itp. Zwyczajnie kupcie sobie w bloku z lat 70 gdzie sie wszystko rewitalizuje co chwila i tam wam bedzie super.

W koncu cos tam ruszyło. Nie sadzilem ze to rondo zaczna budowac. Myslalem ze to odlegla przyszłosc.

w TTMce materiał o budowie ronda u zbiegu Obwodowej i Młyńskiej i początku drogi która ma połączyć Rede z Portem Handlowym Rumia - przy okazji można zobaczyć jak obecnie prezentuje się budynek :)
http://telewizjattm.pl/index.php/odtworz,2011-10-21,02

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...