AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Na targach mieszkaniowych w Gdyni na stoisku Semeko tak właśnie tłumaczyli grzyby na Osiedlu przy Młynie: "ludzie nie wietrzyli mieszkań zimą; nie nasza wina etc etc.". Semeko w ramach gwarancji zwalczyło tylko grzyb w halach garażowych, bo tam ten argument nie zadziałał że "nie wietrzone".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grzyb powstanie wszedzie jak sie nie wietrzy i materialy tu nie maja nic do tego bo jak nie zadbasz to i w wielkiej plycie na 10 pietrze bedzie grzyb i w porothermie tez. Budynek po zbudowaniu musi byc tzw. wysezonowany czyli musi schnac tak jest wszedzie , dom itd. Silika jest znakomitym materialem i najzdrowszym i oddaje i pobiera wilgoc tak jak inne materialy , wiec jak sie w łazience zakaflujesz jak niektorzy od dolu do sufitu i wilgoc wejdzie pod kafle to sam sobie zafundujesz grzyb i silika tu nie ma nic do tego bo to kafle beda winne ze wilgoc nie ma ujscia ze sciany itd. Tak samo jest z farbami tzw. silikonowymi bo to tak jak by samemu sobie sciane zablokowac przed ujsciem wilgoci . Tynki sa mineralne i powinny tez ''oddychac'' ale niektorzy albo to na maksa maluja ''szorowalnymi'' farbami tzw. plastikowymi albo tapeta na maksa to jak sciana ma oddychac ? To wina ludzi nie materialu ani wentylacji bo wentylacja jest tylko ona ma wentylowac caly czas i nalezy tez ostro grzac w zimie caly czas ale wielu mysli ze wystarczy wentylowac 2 godziny i oszczedac na grzaniu i reasumujac ta niby ''oszczednosc'' jest drozsza bo sami sie doprowadzaja do grzyba. Na 5 czy 7 pietrze zadna wilgoc tzw. budynku nie istnieje wiec jezeli na tym pietrze komus grzyb sie tworzy to tylko z jego winy i braku dbalosci o to . A co do wysokosci to jest to aktualny standard i wszystko jest zgodne z wymogami . Sopot ma stare budynki gdzie sa ponad 3, 50 metra wysokie i tez to zaden apartament i wszyscy narzekaja na dziwne uczucie w takim pomieszczeniu . Wiec wysokosc tu nie ma nic do tego bo jak bedzie np. 3,20 to powiesz ze nie ma windy i portiera i rowniez to nie apartament itd. W Sea tover Gdynia tez wiele jest mankamentow a cena kilka baniek . Wiec to rzecz wzgledna ! Aquasfera jest wysokiej jakosci nietypowym budynkiem i to jest wazne ze ma dobra jakosc a to czy bede mial 10 centymetrow wyzej ponad cos tam jest malo istotne . W Gdyni sa wyzsze itd ale materialy sa nizszej jakosci a ludzie placa tylko za tzw. pic i nazwe Gdynia a pozniej sie '' marmur'' odkleja i wychodzi slabosc ogolnie materialow scian i wykonczenia wiec wole Aquasfere ! A ty kup co chcesz i gdzie chcesz wolna wola.

Absolutnie nie uważam że "złota klamka" albo jakiś marmurowy drobiazg na elewacji czy klatce schodowej decyduje o "podwyższonym standardzie" budynku mieszkalnego. Zgadzam się co do materiału budulca ścian. To jak najbardziej. Silka jest dobrym materiałem, tyle że ponoć nie na nasz klimat. Ten materiał jest stosowany szeroko od 20 lat w budownictwie na Zachodzie, tyle że w krajach cieplejszych od Polski. U nas to raczej cegła, gazobeton albo porotherm z dobrą wentylacją zwrotną sprawdza się najlepiej. Bez wentylacji będzie grzyb po zimie jak to ma miejsce w innej inwestycji Semeko czyli Osiedlu przy Młynie. Jaka jest wysokość stropu w Aquasferze?

tak moge ci wskazac co to jest podwyzszony stand-t bo szukasz dziury w calym . podwyzszony standard to jest otwrta przestrzen lokalu z mozliwoscia dowolnej aranzacji . Wysoka jakosc materialow budowlanych - budynek jest z siliki - drogi ale aktualnie najlepszy i najzdrowszy material na rynku Europejskim. Lepsza jakosc materialow wykonczenia tzw. czesci wspolnych - klatka schodowa itd. i wieksza przestrzen . Cichobiezne windy dobrej firmy. Pamietaj ze dzis wysokim standardem okresla sie przewaznie po pierwsze - material budowlany z ktorego dany budynek jest zbudowany bo to jest najwazniejsza i najistotniejsza sprawa i za to sie placi wlasnie najwiecej , nie za marmury na gipsie tylko za solidne i zdrowe materialy z ktorych sie buduje i to wplywa na cene . Tak samo jest przy budowie czego kolwiek dom itd. podstawa ceny to material . Aquasera jest z siliki wiec jest i duzo drozsza . Nigdy przy wyborze nie kieruj sie kolorem czy tzw. zlotymi klamkami lub ''marmurami '' bo to pic i zludzenie . Material i to z czego jest zbudowany budynek jest najwazniejszy i swiadczy o cenie . W Aquasferze rowniez nietypowe beda ksztalty wnetrz jak i caly budynek jest inny i nietypowy i to jest tez rowniez ciekawe. Ale podstawa to material budowlany i jakosc budowli .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy może ktoś mi racjonalnie wskazać ten "podwyższony standard" w Aquasferze? Co konkretnie? Który lokal?

Romek dobrze napisałeś mam propozycje dla człowieka z lat 70 jeżeli nie kupiłeś mieszkania w semeko po jak tak narzekasz do na pewno nie to prośba nie pisz notek na tym forum po i tak tylko narzekasz pozdrawiam

bambola ! ty chyba tkwisz w socjalizmie . Wtedy wlasnie marzyli wszyscy zeby miec takie okna panoramiczne jak dzis i w starych blokach sie wiekszosc wymienia i wszyscy nie chca miec ''dzielonych''. Nikt ci nie broni kupic mieszkania w starych blokowiskach i bedziesz mial tam swoj luksus , kuchnie oddzielna i okna dzielone i nie bedzie portiera wiec tam sobie kup. Wiadomo ze portier bedzie pracownikiem z pensja i zwyczajnie bedziemy za to placic a ty pracujesz za darmo czy tez chcesz pare groszy za prace ? bo i twoja prace mozna nazwac zbyteczna bo ci tez ktos musi placic i cie w jakis sposob utrzymac . To jest budynek o podwyzszonym standarcie i niestety dla osob zamozniejszych i szanujacych ludzi i pracownikow wiec jezeli ciebie na to nie stac no to trudno ale fajnie ze nie bedziesz tam mieszkal bo rozumiemy ze kupujesz sobie mieszkanko w bloku z wielkiej plyty z lat 70 gdyz tylko tam osiagniesz swoje szczescie i standard .

Po co te nerwy? Większość mieszkań współcześnie budowanych po prostu nie nadaje się na wydzielenie kuchni bo mają układ zaledwie 2 okienny i są tylko jednostronne. Do tego okna są małe, a dewloper wciska gdzie tylko się da okna pojedyncze (nie dzielone). Po prostu brakuje dużych, licznych okien i przestrzeni do aranżacji - czy to kuchni czy to jasnego salonu z jadalnią. Na zachodzie jest to standard "socjalny", a nie żaden "apartamentowiec". Trochę smutne że Polacy mają tak niskie wymagania. Czasem mam wrażenie że lepsze mieszkania robili w wielkiej płycie z czasów Gierka, bo tam jasna, osobna kuchnia to standard, a ciemne aneksy kuchenne to był naprawdę niski standard suterenowy. A co do "ciecia": pogadamy jak przyjdzie Ci za niego na trzy zmiany płacić w czynszu. Zwłaszcza w niewielkim budynku typu "Atlantyk". Sam zadasz sobie wtedy pytanie: "cieć" czy "pracownik". Pozdrawiam.

No dzięki za pozdro sąsiadów ja też pozdrawiam teraz tak naprawdę rozumiem że zawiązuje się sąsiedzka wspólnota mam nadzieje że forum nie umrze jak tylko się tam wprowadzimy ????

Dzięki gruby za linka, byłam wczoraj popatrzeć sobie:) porobilam foty na wieczną pamiątkę:)) Aquasfera miała być juz budowana kilka lat temu, pamietam jak rodzice kupowali mieszkanie od SEMEKO w 2007 to juz wspominali o tym także miejmy nadzieje ze bedzie to przemyslana i porządnie wykonana inwestycja, niestety na aquapark przyjdzie nam poczekac. Byłam tez z tym centrum edukacyjnym -babeczka fajna, od wrzesnia zaczynaja sie kursy pełna para, wystroj fajny :) pozdrawiam sąsiadów:)

Zobaczycie ze Aquasfera bedzie najciekawszym takim kompleksem w poblizu trojmiasta ! Sa tam typowe apartamenty ponad 100 metrow bo apartamentowiec to nie same apartamenty tylko budynek mieszkalny z kilkoma apartamentami i rowniez nie musi tam byc jak ktos pisze zadnej oddzielnej kuchni - bzdura ! jak ktos chce to zwyczajnie moze sciane sobie postawic i wydzielic kuchnie , zaden problem. Wielkie i luksusowe apartamenty w USA nie maja odzielnej kuchni tylko tzw. ''wyspy kuchenne'' a jak ma ktos ochote to zwyczajnie sciane stawia i po problemie. A w portierni nie bedzie zaden - ''ciec '' jak tu jakis prymityw i chamek na forum napisal ! tylko bedzie to osoba pracujaca wykonujaca funkcje portiera - ludzi trzeba szanowac - i skoro masz takie podejscie do pracownikow to moze lepiej ze nie bedziesz mieszkal w Aquasferze .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie Jest duży wybór na rynku teraz Teraz wybiera się lokalizacje i teren i developera teraz do ty jesteś panem wyboru i na dodatek możesz po negocjować cenę zawsze moszna budują jeszcze w Rumi osiedle KRÓLEWSKIE na granicy Dębogórskiej i Gdańskiej rok temu tam byłam zainteresowana tylko śpiewali za metr 5.500 i z ceny ani zł nie zjechali niby już promocja po za tym teraz bloku stoi na własnym terenie a wybudowany blok jest za czystą kasę dewelopera nic na kredyt banku i z tego co wiem nadal ponad 60 % bloku jest nie sprzedane czekają na klientów których po prostu stać na prawie 5.500 za metr ale mają tam tak krzywe wylewki betonu w mieszkaniach. Ja tam wole Redę Ma swój urok jest cicha i blisko do wszystkiego Już nie mogę z mężem się doczekać odbioru :):):):):):) Mieszkanka http://jhmdevelopment.pl/s/products/p/24555615/0/ to jest link do królewskiego i teraz po roku mają ceny różnie ale za metraż jaki ja pytałam rok temu nada mają sporą cene 5.200 :O:O zjechali tylko 200 zł masakra

no właśnie o tym :) ale w woli jasności obok tego ceglastego który już stoi, sprzedają następny, który jest/będzie dalej od Gdańskiej.

Poza tym na tym "wpół niezamieszkałym" budynku ponownie ruszyły prace i budynek ten jest kończony...

ale jak nie podoba się to osiedle, to Semeko sprzedaje jeszcze Rede Park, Orlex osiedle przy Ogrodowej, a MAT BUD Leśne Tarasy... masz w czym wybierać :)

Mówisz o tym wznoszonym budynku którego fundamenty prawie zahaczają o ul. Gdańską i który jest zasłonięty tym upiornym "szkieletorem" (niedokończonym, na wpół niezamieszkanym budynkiem)? TRAGEDIA! Nie dałbym tam za mieszkanie nawet 3000 za metr.

(...)

Zgadzam się z Yooki co do tego czy drogo czy tanio... to ocenia rynek :)

Skoro zeszło już blisko 80 % mieszkań, a do końca budowy jeszcze 8 miesięcy... znaczy, że chętni są :)
a jak ktoś uważa, ze to za drogo... to przecież na przeciwko powstaje kolejne osiedle Semeko (Tuż przy Młynie) i tam jest (jeśli się nie myle) zdecydowanie taniej...

ja kupiłam na pierwszym piętrze.

co do tego czy drogo czy nie: jak dla kogoś za drogo to szuka taniej, nie widzę powodu roztrząsania tematu:)

spróbuję się też umówić na oględziny, nie wiedziałam że jest taka możliwość.

Ja tez zakupilam mieszkanie w AQUA no zobaczymy jak bedzie dalej sie wspołpraca ukladala...narazie widzę ze prace ida do przodu :) jestem z Gdyni wiec ciezko mi nadzorowac, wiec bede sledzic wątek. Czy ktoś słyszał o centrum HUDSON w Redzie? Czy ktoś korzystał z oferty? maja ciekawą stronkę, ciekawa jestem jak z poziomem zajec.

Święte słowa Bambolo82

5000 zł za metr kwadratowy mieszkania w stanie deweloperskim w Redzie to bardzo drogo. Zbyt drogo. Przy ul. Obwodowej mieszkania w stanie deweloperskim chodziły w zeszłym roku nawet po ok. 3800 zł za metr, a na rynku wtórnym można odkupić wyposażone mieszkanie za ok. 5500 zł za metr na Osiedlu przy Młynie. Ale widać ludziom to odpowiada, bo wygląda na to że mieszkania w Aquasferze sprzedają się bardzo dobrze. Prawie 75% sprzedaży na prawie 6 miesięcy do oddania do użytku do bardzo dobry rezultat. Co do pojęcia "standard apartamentowca"...no cóż...praktycznie żaden z lokali w Aquasferze (w Altusie zresztą też) nie spełnia takiego kryterium. "Apartament" to nie tylko winda i cieć w portierni przy wejściu. To przede wszystkim: duża, jasna osobna kuchnia, jadalnia, kilka łazienek, prawdziwy salon (>40 m kwadratowych), sypialnie min. 20 metrów kwadratowych z osobnymi łazienkami i buduarem dla pani domu, duży balkon lub taras, wysokie stropy na co najmniej 2.90 metra, spore przeszklenia i liczne okna, garderoba, gabinet do pracy, siłownia/sauna/fitness, hala garażowa z bezpośrednim dojazdem windą i schowkiem dla akcesoriów samochodowych etc. etc. Gdzie coś takiego masz w Aquasferze?!?!? W pierwszym budynku nie ma nawet hali garażowej, a na 40-45 metrach masz "mieszkanka" 2 pokojowe, a na 60 metrach już mieszkania na 3 pokoje. Znajdzie się co najwyżej 1-2 lokale, które dałoby się ewentualnie zaaranżować na "apartament" (powiedzmy od 150 metrów wzwyż).

do Yooki no ni tak po prostu to nie dzwoniłam do semeko do pana Krzysztofa z którym załatwiałam kupno mieszkania i poprosiłam go o możliwość obejrzenia mojego mieszkania od podpisania umowy czekałam chyba jakiś tydzień dwa tygodnie zadzwonił i się umówiliśmy czekałam tylko aż semeko zamknie budowę na tyle że moszna tam będzie wejść
nie było jeszcze wylewek na podłodze było widać jeszcze rury od grzejników ale spoko dobrze do wyglądało :):):):):)
A mam pytanko ????
Czy ty też kupiłeś tam mieszkanko na którym piętrze????
pozdrawiam

Inne tematy z forum

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...