AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

yooki, gdzie tam maja zrobic rondo? może w końcu mają zamiar polączyc obwodową z niedokonczona drogą ktora biegnie za Auchanem???

jesli chodzi o bliskosc to teraz wszystkie osiedla wykorzystuja kazdy kawałek, kazdy m2 to pieniądz,wiec chca wykorzystac wszystko zeby jak najwiecej zarobic. Żadko ktore nowe osiedle ma duze odleglosci od drugiego itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drobiazgowy???może i tak, ale jak mam wydać 400000tyś na mieszkanie to wolę dobrze sprawdzić wszystko niż póżniej płakać nad rozlanym mlekiem:)
Blisko jakiej ulicy,o którą Ci chodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fit man ależ Ty drobiazgowy jesteś:)

Ja też widziałam makietę i nie zauważyłam żeby dzioby miały być skierowane do obwodowej. Budynki miały stać bokiem (mniej więcej) i tak tez stoją, przynajmniej ten pierwszy.

Mnie trochę martwi, że bardzo blisko ulicy budują. W planie jest rondo więc mam nadzieję, że ta odległość się zwiększy po przebudowie ulicy. Niestety ciasno tam więc za bardzo się nie nastawiam.

Chodziło mi o położenie budynków względem ul obwodowej, bo wydaje mi się ze na wizualizacji dzioby budynkow sa skierowane w strone ulicy a w rzeczywistości tylko 1wszy budynek jest przy obwodowej.
Po drugie ,które z tych budynkow maja widok na zatoke jak do zatoki 8km ??? tez jakas sciema...moze chodzilo o to ze sa skierowane w strone zatoki:)

Lokalizacja jest optymalna! wszedzie blisko pkp-skm itd. budynek juz zaczyna nabierac ksztalt łodzi . warto pojechac zobaczyc bo to dosc ciekawa i rzadka konstrukcja , i wszystko musi byc wykonane bardzo precyzyjnie i dokladnie '' i troche powoli '' taka jest specyfika budowania takich budynkow i jakosci i wyglada na to ze te wszystkie warunki sa zachowane co dobrze swiadczy o wykonawcy, podstawy sa z lanego betonu a kazdy taki element musi sie ''po woli wiazac''czyli schnac i nie wolno tego przyspieszac. na przeciw koncza tez dosc ciekawy budynek ,tez warto zobaczyc . Zeby budowac takie budynki trzeba byc duzej klasy profesjonalistami i zaczyna to wygladac naprawde ciekawie jak na poczatek. Sa to napewno drugie tak ciekawe budynki po sea tower w Gdyni. i napewno juz mozna dojrzec zaczatki tej wizualizacji aQuasfery. trzeba tam poprostu jezdzic co jakis czas i wszystko wyglada ok!

Martwi mnie tylko ,że makieta i wizualizacje mają się ni jak do faktycznego polozenia tych budynków...jak zwykle na zdjęciach wszystko pięknie, ciekawe jak będzie w rzeczywistości...

Witam,byłem na targach. Nic nowego nie powiedzieli.Pierwszy budynek pod koniec 2012 nastepny 2013 itd. CZym bliżej Aquaparku tym będzie drożej za metr. Mieli ładną wizualizację 3d fajnie to wyglądało, ale temat dosc odległy. Oferta na nastepne budynki niedostępna jeszcze,zależy od sprzedaży 1wszego:)
Wstrzymuje sie z podjęciem decyzji ponieważ oni sami nie wiele wiedza co dalej

I jak tam? Był ktoś na targach mieszkaniowych? Jakieś nowe informacje w temacie Aquasfery?:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tu można za darmo pobrac bilet

http://tabelaofert.pl/auth,targi

wystarczy się zarejestrować, odebrac maila i wydrukować :)

w Hali widowiskowo-sportowej przy ul. Kazimierza Górskiego 8, w godziny 10 - 17.

Bilety

* 10 zł - jednorazowy, normalny,
* 15 zł - jednorazowy, rodzinny.

Czy mogłabys sprecyzowac gdzie odbędą sie targi? Adres

w Gdyni nowa hala na wzgórzu

zapraszam na targi tam sie pewnie wszystkiego dowiesz, 11-12 wrzesień

Podoba mi się Twoje podejście Yooki:) Cyt: nie demonizujmy.
Daj znać od czasu do czasu, jak będziesz miała nowe info, no i ile można u nich wytargować z oferty którą wysyłają;)?
Pozdrawiam.

Stoi już parter i zaczynają pierwsze piętro.

Mimo wszystko jestem pozytywnie nastawiona. Basen będzie ogólnodostępny jak Aquapark w Sopocie czy każdy inny. To nie mieszkańcy będą go utrzymywali ale klienci. Nie demonizujmy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czynsz to kto bedzie ustalał...oczywiscie własciciel czyli deweloper.Kto bedzie ponosił koszty utrzymania infrastruktury? -Deweloper? Nie,oczywiście,że mieszkańcy w czynszu itd. Innej opcji nie ma, chyba ,że mieszkańcy będa płacić za korzystanie z basenu itd ale o tym w ofercie nie wspomnieli. Sam jestem ciekaw jak będzie i oczywiście życzę wszystkim żeby było tanio tak jak na osiedlu Przy Młynie, ale jakoś cięzko mi to sobie wyobrazić.
Pożyjemy zobaczymy, a tak na marginesie czy budowa już trwa,coś sie tam dzieje,pytam ,bo nie mieszkam w pobliżu?

raz juz kupowalam mieszkanie z planów - nigdy wiecej..... radzę kupić takie , ktore już stoi ...inaczej obiecanki cacanki ..a głupiemu radość .Coś co na planach wyglada fajnie w rzeczywistości może juz tak fajne nie być ..niestety .Ostatecznie wybralam gotowe mieszkanie , ktore mogłam obejrzeć ..tez nowe od dewelopera.

koszty utrzymania o których pisałam czyli te 200-300zł to koszty na osiedlu przy młynie. Jakie będą w Aquasferze nie sposób się dowiedzieć ale myślę, że pisanie o tym że mieszkańcy będą ponosili koszty utrzymania basenów, ratowników itd to gruba przesada.
W końcu kupuję mieszkanie a nie udział w aquaparku.

Co do umowy przedwstępnej to takie "przyrzeczenie" dewelopera, że do uzyskania kredytu nie sprzeda tego mieszkania komuś innemu. Przy podpisaniu wpłaca się kaucję zwrotną (chyba że nie dostanę kredytu wtedy kaucja przepada).
Z umowy można oczywiście się wycofać jednak z wiąże się to z zapłaceniem 4-5% kary umownej.

dowiedzieć się próbowałem, pisałem maila ale nie otrzymałem odpowiedzi od dewelopera. Wczesniej padła suma 200-300 zł dlatego chciałem zweryfikować te informacje. Wiadomo, ze na forum deweloper tych informacji nie umiesci, ale jezeli ktos takowe posiada to te forum jest właściwym miejscem do dzielenia się nimi.

pozdrawiam

Kolego odpowiedz sobie sam....czy developer na forum napisalby,że koszty utrzymania będą wysokie????Nie,ale to,że będą wysokie to wynika z logiki,bo kto ma za to zapłacić? Tak,tak Pan i Pani tzn my:)

Inne tematy z forum

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...