Alergia na pyłki u 3,5-latki a przedszkole

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Jestem prawie pewna, że moja córka dostała alergii na pyłki. Dostałam skierowanie do alergologa (wizyta dopiero 3 lipca). Na razie podaję Zyrtec ale mało pomaga.
Córka ciągle kicha, leci jej z nosa, zaczął się kaszel. Ja też jestem uczulona na pyłki, ale u mnie zaczyna się w połowie czerwca.
Nie wiem czy prowadzić ją do przedszkola, bo chyba nie będzie siedzieć w sali, jak inne dzieci idą na spacer.

Czy są jakieś skuteczniejsze leki od Zyrtecu? Pójdę jeszcze raz do lekarza, tylko nie wiem co z tym przedszkolem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Alergia na pyłki u 3,5-latki a przedszkole

dl dzieci Xyzal ale nie wiem czy on nie jest na recepte..

ja podawałam Claritine w syropie byla lepsza niż Zyrtec Clemastinum tez mieliśmy , do tego Euphorbium do nosa zeby wypłukac go z pylków - aktualnie do nosa mamy jeszcze Fanipos p/alergiczny ale nie wiem w sumie czy można go podaac niespełna 4-latkowi..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z moim 7-miesięcznym synkiem chodziliśmy przez 6 tygodni do lekarzy (różnych) - wszyscy jednym głosem mówili alergia. Ciągle męczący kaszel, katar (biały wodnisty), niespokojne noce - na koniec okazało się że to utajona infekcja dróg oddechowych bez zmian osuchowych. Po 5 dniach antybiotyku wszystkie "alergiczne" zmiany cofnęły się. Dokładnie taki sam schemat mieliśmy też z drugim synkiem - przedszkolakiem. Dlatego jestem ostrożna w kwestii alergii - leki histopatyczne i sterydy (nasz młodszy takowe dostał) powinny pomóc bardzo szybko - a u nas szło bez zmian. Zyrtec u starszego i Fenistil u młodszego są na co dzień - u nas to alergie na kurz. I faktycznie wyleczeni z infekcji po swoich lekach nie mają problemu z alegiami - ale jeśli na chwilę odstawimy to zaczynają się objawy. Ponoć teraz jest jakiś wirus który atakuje układ oddechowy i nie daje żadnych zmian osuchowych stąd często mylony jest z alergią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,
Moja córcia od półtora miesiąca kicha i katar .Byliśmy u lekarza i dostała Contrahist podobno mocniejszy ,zobaczymy.wcześniej podawałam zyrtek,xyzal,aerius.

Moniko- na litość- "zmiany OSŁUCHOWE" i leki HISTAMINOWE.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybrałyśmy się do lekarza i córka dostała Neosine - przeciwwirusowy, Delortan - antyalergiczny i Fanipos do nosa. Nie wiadomo, czy infekcja jest bezpośrednio od wirusa, czy to może konsekwencja kataru i kaszlu alergicznego.
Delortan Fanipos pomógł na kichanie i katar też jest mniejszy. Na kaszel robię inhalacje z wody morskiej i atroventu.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...