Antybiotyk - KLACID

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czy któraś z Was podawała go dzieciom ??
Naczytałam się już, że wiele dzieciaczków po nim wymiotuje. Faktycznie tak jest ?

Przepisano nam go na zapalenie płuc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Antybiotyk - KLACID

moje dzieci nie wymiotowały, z wymiotami to b. indywidulna sprawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój synek go dostał na zapalenie oskrzeli w wieku 5,5 miesiąca. Nie wymiotował po nim, nie miał też żadnych innych niepożądanych objawów. A zapalenie oskrzeli szybko minęło. Pozdrawiam i życzę zdrówka dla Synka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my podawalismy.
u nas nic sie takiego nie dzialo. przez strzykawke a potem do popicia dawalam slodsza wode.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moj synek mial okolo 6-7 mcy kiedy dostal ten antybiotyk i niestety wymiotował i to strasznie,dosłownie "chlustał. mimo ,ze staralam sie podawac w taki sposob ,zeby nie czuł smaku....

Nam zapisała ped. Klacid jak sie okazało, że Madzia ma uczulenie na Augumentin. Nic sie po nim nie działo, szybko wróciła do zdrowia, a nawet smakował Madzi lepiej. No i jest dołączona strzykawa

My tez kilka razy uzywalismy klacid i niestety wymioty sie zdarzalay, ale mysle ze wynika to z tego ze ma on konsystencje granulkowata i to nieprzyje,nie sie osadza w gardle, a że mój syn od urodzenia jest dzieckiem " refluksowym" to z wymiotowanie u nigo odsyc szybko idzie. Mimo tego że l\kilka razy wymiotowal po tym antybiotyku to dosyc szybkio pomógł.

Dzięki dziewczyny :) No mój też ma refluks ale w niczym mu grudki nie przeszkadzają więc mam nadzieję, że jakoś przełknie lek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój wymiotował, a tyh grudek nie mógł znieś. Po 2 dniah już płakał i uiekał jak tylko widział, że chcę mu lek poda. Pytałm pediatrę, o z tym zrobić - albo zastrzyki albo inny antybiotyk, z tym, ze klacid podobno bardzo dobrze działa.

Moja najstarsza nie toleruje. Ma silny objaw uczuleniowy. Ale tyle antybiotyków co ona przeszła...........ehhh :) Jak sobie przypomne...
Dobrze ze małe mi tak ciężko nie chorują. Może nawet nie bedą alergikami :)

Brat miał i niestety był na niego uczulony.

Córka dostała ten antybiotyk jako pierwszy raz w życiu swoim w wieku 2 lat na gardło i odrazu pomógł nic sie nie działo po nim

klacid jest po prostu okropny w smaku. Moje siostrzenice regularnie po nim wymiotowały. Moj roczny synek na oskrzela dostaje malinowy augmentin i bez problemu go przyjmuje.

mój miał w tym miesiącu antybiotyk właśnie ten.Okropny!!!!!!!!!
Podawałam mu bobofruta po nim,bo tylko tak był w stanie to przełknąć inaczej wypluwał.
Pomógł po 4 dniach stosowania,ale mały dostał przez to pleśniawek w buzi.
Dawałam mu 6 dni,potem na własną rękę przestałam(ale jestem wyrodna matka),bo widziałam jak już nie może i tracił apetyt,bo myslał,że chcę mu wcisnąć lekarstwo.........

efekt jest -pierwsze podanie skończyłosię chluśnięciem, ale potemjuz tolerował . ale on nie pierwszy raz reaguje takna antybiotyk najpierw wymiotuje potemjest dobrze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie jest najgorsze.
Moja córka wylądowała w szpitalu. Niestety okazało się że jest uczulona. Pierwszy raz dostała ten antybiotyk. Silna wysypka połączona ze świądem , zaczerwienienia skóry obrzęki stawów, stóp i rąk. Trzeci dzień w szpitalu, obrzęki ustąpiły wysypka i świąd nie. Walczymy dalej ...
PS: nie polecam, chodź tolerancja tego jak również każdego innego leku jest bardzo indywidualna i nie ma na to reguły...

potwierdzam,sporo dzieci uczula,wysypka na ciele,obrzek krtani,oczka puchną,,,, niestety wtedy tylko i wyłącznie szpital..... musisz obserwować swoje dziecko...

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...