Aranżacja ogrodu

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Już wiosna ruszamy do ogrodów może widzieliście coś ciekawego, jakieś nowinki jakie mają dla nas producenci artykułów do ogrodu np. oświetlenie, dekoracje, krzewy to proszę o przykłady w tym wątku, to będzie mój pierwszy ogród. Przed zimą się wprowadziliśmy no i przyszedł czas na porządki na zewnątrz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Aranżacja ogrodu

Podobno w tym roku modne są podświetlenia na niebiesko. W połączeniu z naturalną zielenią daje to zjawiskowy efekt. Ale niestety trochę kosztuje. U mnie za całe noc (a tylko kilka lamp) 120 zł miesięcznie. Można zainwestować w aparaturę wyłączającą, ale sterowniki też nie tanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do oświetlenia ogrodu możemy zastosowac reflektorki, które najcześciej posiadają kliny do wbicia lub mocowania na śruby. Powinno posiadać odpowiednią klasę ochrony przed wilgocią i wodą o niskim napięciu ochronnym 12V. Ja proponuję oświetlenie ledowe energooszczędne, które może się świecić całą noc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale oświetlenie to jeszcze nie wszystko. My oświetliliśmy ledami i wyglądają super. Mąż zrobił altankę i kupiliśmy świetne leżaki. teraz możemy sobie spokojnie poleżeń w mniej upalne dni i sie poopalać, albo przenieść je do altanki i uciąć sobie popołudniową drzemkę w cieniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wyposażenie restauracji (65 odpowiedzi)

Przymierzamy się do otwarcia nowego lokalu - restauracji. Lokal już jest, zaplecze kuchenne ok...

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (136 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....

Materac na łóżko do spania - twardy - jaki? (139 odpowiedzi)

Czy ktoś ostatnio kupował materac i orientuje się co jest godnego polecenia, bo ja kompletnie nie...