Architekci wnętrz

Czy któraś z Was korzystała z takiej pomocy przy urządzaniu mieszkania? Macie jakieś namiary lub polecenia? Może jacyś studenci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Architekci wnętrz

" Może jacyś studenci? "Hahahahahahahahahaha!

ja korzystałam z architektki wnętrz, ale studenta bym się chyba bała wziąć ;)

ja też szukam architekta wnętrz. Gdzie ich szukacie?
Ja znalazłem coś takiego: http://www.szukamarchitekta.pl/architekci?a=1643&submitbtn=
Gdzie jeszcze szukacie kogoś takiego?

PRZY WYBORZE PROJEKTANTA NIE KIERUJ SIĘ JEDYNIE NAJNIŻSZĄ CENĄ. Jak pokazuje codzienne życie, kryterium ceny nie powinno być decydujące. W większości przypadków cena nie idzie w parze z jakością. Masz zamiar wydać niemałe pieniądze, często długo zbierane oszczędności. Nie pozwól aby projektant uczył się na Twojej budowie i za Twoje pieniądze. Lepiej zaufać osobie z odpowiednią wiedzą i doświadczeniem.
Zapraszam do współpracy. Nasza pracownia istnieje od 2006 roku. Posiadamy niezbędne doświadczenie oraz wiedzę techniczną. Doradzimy najkorzystniejsze rozwiązania funkcjonalne zapewniając spójność stylistyczną całego mieszkania. Współpracujemy ze sprawdzonymi ekipami budowlanymi oraz specjalistami z różnych branż. tel. 501 202 901 http://www.dekadesign.com.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam się jako architekt wnętrz.
Proszę o kontakt na maila: jajuliab@poczta.onet.pl

Jestem świeżo po zakończeniu współpracy z projektantem. Chciałabym powiedzieć ze jestem zadowolona ale to byłaby nieprawda. Wszystko zależy od tego jaki jest zakres prac projektanta. Przy wyborze kierowałabym się następującymi kryteriami, które i tak nie dają pewności:
1. Architekt ukończone studia techniczne - niektórzy to artyści, którzy wymyślą Ci przesunięcia ścian o 10 cm - pamiętaj to są mega koszty a efekt hmmm no raczej brak efektu chyba ze braku kasy w kieszeni. A już nie daj bóg jak twierdzą ze wszystko da się przesunąć zalać, wykuć- oczekuj kilku alternatywnych rozwiązań
2. Zapisy umowy - czytać, czytać , czytać i pytać non stop
3. Nie płacić za coś czego się nie ma - najlepiej umówić się na kilka rat - etapów
4. Wymagać pomiarów po przesunięciu ścian, wylaniu posadzek itp itp. Jest to istotne w przypadku elektryki, hydrauliki, mebli na wymiar, kafli moje 3 projekt nie współgrały ze sobą - masakra
5. No i mega ważne hamować zapędy architekta w stylu fotel za 16 tyś, lampa za 10 tyś dywanik za 13 tyś chyba, że dysponujesz nieograniczonym budżetem.
6. podzwonić po byłych klientach a nawet zapytać czy możesz zobaczyć wnętrze.
7. UWAGA na polecanych wykonawców- sprawdzać i co ważne wymagać kosztorysu a jeśli podczas prac coś wyjdzie dodatkowo mają natychmiast o tym informować - u mnie robocizna potrafiła wzrosnąć dwukrotnie a jak rozmawiałam z wykonawcą to mówił "SPOKOJNIE NIE BęDZIE PANI STRATNA" - BYŁAM I TO MEGA
8. Sprawdzać czy architekt zapisuje ustalenia- mój niestety miał pecha jego notatki gdzieś się podziały co oznaczało 2 dni objazdów po trójmieście w celu kolejnego ustalenia koloru, wymiaru materiałów. - wymagać potwierdzenia emailowego ze spotkania taki protokolik
9. KOMUNIKACJA< KOMUNIKACJA I JESZCZE RAZ KOMUNIKACJA chyba ze masz umiejętność czytania w myślach
10. Na końcu choć również ważne to ustalić budżet remontu i założyć dodatkowe 30 % - to jest norma sprawdzona u wielu moich znajomych
11. Pamiętaj to Ty jesteś klientem i masz prawo żądać i oczekiwać
POWODZENIA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Transport, przeprowadzki (38 odpowiedzi)

https://ogloszenia.trojmiasto.pl/transport-przeprowadzki/transport-przeprowadzki-ogl62931286.html

Ciągnik rolniczy (3 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

Oprogramowanie dla firmy (22 odpowiedzi)

Jakiego typu oprogramowanie do firmy polecicie? Gotowe czy może jednak dedykowane?