Prosze pamietac ze naprawa była bezgotówkowa pierwsza wycena była przez warsztat i miała byc naprawą gotówkową czyli klient płaci za naprawe , a wiec czesci klepane szpachlowane itd ,no i to nam dało 3500 zł po rabatach ,a w trakcie okazało sie ze pani posiada AC no i wtedy naprawa była mozliwa z AC polisy a wiec czesci nowe nie szpachlowane bo płaci za to Ubezpieczyciel a pani jak sie o tym dowiedziała zażądała róznicy pieniedzy .
Ale dlaczego miała by dostac różnice kiedy auto i miało byc naprawione na nowych czesciach czy warsztat miał dołozyc do tej naprawy , a wiec warsztat nie wykonał naprawy pieniądze zwrócił do ubezpieczyciela a nie do pani , na co pani nazwała warsztat złodziejami poniewaz nie dał pani tych pieniedzy a ze pani nie była włascicielem pojazdu tylko jej były mąż to pani juz tych pieniedzy nie zobaczyła dodam tylko że warsztaty biarą wiecej pieniedzy przy naprawach bezgotówkowych z racji tego ze po pierwsze muszą czekac na wypłate odszkodowania po kilka miesiecy do tego muszą wykonać kosztorys takiej naprawy za co muszą płacić wielokrotnie za to firmą zewnetrznym i oczywiscie posiadac na wszystkie czesci faktury inaczej ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania , natomiast przy naprawie gotówkowej mozna zastosowac czesci uzywane zakupione na giełdzie itd .
No ale i tak warsztat jest złodziejem do momentu kiedy klient sie dowie ile przyznano odszkodowania jest wszytsko super klient trzy razy dziekuje ale kiedy sie dowiaduje ile ubezpieczyciel wypłaca wtedy zaczyna sie a czemu tak duzo? a ile to pan na tym zarobił itd...
Ale kiedy własciciel miałby sam sie wziac za załatwianie spraw z ubezpieczycielem to jest zawsze podobnie , czyli ja tam nie mam czasu na to a pan sie na tym zna to niech pan sie tym zajmie , a moje pytanie czy ja mam to robic za darmo przeciez zatrudniamy prawnikow ktorzy sie tym zajmuja musimy poswiecic czas aby wydzwaniac do ubezpieczyciela zatrudniac ludzi kturzy sie tym zajmuja poza oczywiscie fizyczną naprawa auta , a i tak bardzo czesto spray trafiaja do sądu i za to własnie sa te różnice cenowe .
przepraszam ze tak sie rozpisłem ale moze w ten sposób wytlumacze czemu jest ta róznica
Pozdrawiam
1
0