Autostop

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Witam forumowiczów ;-)

Chciałem zadać wam pytanko: czy zabieracie ze sobą autostopowiczów? Często spotykanych na wylocie krajowej "7" z Gdańska.

Osobiście zabieram turystów z plecakiem, tzw. "backpackers". Rozumiem i popieram ich pomysł na podróżowanie, więc z miłą chęcią pomagam. Można przy tym liczyć na małą pogawędkę, zwłaszcza w dłuższych trasach.

Jak to wygląda u was?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Autostop

Ja nigdy nie zabieram, aż tak bardzo nie ufam ludziom. Sama też nie wsiadłabym do obcego samochodu.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 33

Jeśli jadę sam:
Pojedyncze lub wielokrotne dziewczyny/kobiety - tak
Pary z bagażem - tak
Pary bez bagażu - czasami.
Pojedynczych facetów z bagażem - przeważnie tak (ale nie zawseze)
Podwójnych i więcej facetów (z bagażem czy bez) - nigdy
Pojedynczych, starszych facetów bez bagażu - często
Dziecko - może być
Pies - moze być

Jeśli jadę z kimś - biorę wszystko (na ile mam miejsce)
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedyś jechałem nad jeziorko... po drodzę (jakieś 3km od jeziora) stało dwóch autostopowiczów - z ręcznikami, w samych kąpielówkach, widać że jechali w tym samym celu co ja. Ojciec się zatrzymał - wsiedli. Po krótkiej chwili auto wypełnił smród...który określiłem wtedy jako "cebulowy". Chłopaki chyba dawno się nie myli... przejechałiśmy z nimi te 3km, ja miałem przez całą drogę odruch wymiotny, auto wietrzyło się przez 2h (i tak niewiele to dało). Miałem wtedy 6 lat, trauma została do dzisiaj - nigdy nie zabieram autostopowiczów.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 11

ale mi się buzia uśmiechnęła od ucha do ucha jak sobie wyobraziłam tą scenkę :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

no skoro w kąpielówkach, z ręcznikami i w kierunku jeziora, to oczywiste, że na kąpiel jechali :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

hehe co straszne ,trauma do końca zycia z takiej banalnej sytuacji hehe
rozbawiłes mnie:)
Oby nie spotkało cie prawdziwe nieszczescie:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie bo ty kurko :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tam kilka razy zabralem, raz mlodego typa, i potem sie cieszylem, okazalo sie ze z domu dziecka, jechal przez cala polske do matki. milo bylo pomoc chlopakowi. ale uwazaj, bo nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi. ja czasem zabieram, ale tylko jak jade z kims, i tak i tak mam zawsze glocka przygotowanego. oraz sztylet pod siedzienem pasazera na hydraulice :D wiec ja jestem zabezpieczony.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

kloca w gaciach chyba!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zawsze odwracałem głowę... aż do czerwca. Wracając z półwyspu zabrałem 2ójke młodych ludzi.
Teraz zawsze będę się zatrzymywał, można porozmawiać, nie nudzi Ci się w czasie jazdy. Do tego można poznać bardzo ciekawe osobowści. Nic mnie to nie kosztowało, a trasa upłynęła znacznie przyjemniej.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie zabieram tych z tabliczką Olsztyn czy W-wa bo to nie ma sensu, ale jak widzę kobietę wracającą prawdopodobnie z pracy, to podwożę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

sama często łapię stopa, z drugiej strony też sama zatrzymuję się po autostopowiczow. Autostop to najlepsza forma podrozy-poznajesz ludzi i przewaznie twoja wycieczka nabiera jeszzcze wiekszego uroku;) nigdy zle nie trafilam ani w 1 ani w drugą stronę. POzdrawiam wszystkich, ktorzy mnie kiedys uratowali zabierajac gdzies z drogi!:D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeżdżę stopem od dwóch lat i naprawdę jest to miła forma podróżowania i zarazem poznania nowych ludzi, znajomości. Sama odkąd mam prawko, postanowiłam, że będę zabierać ludzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zabieram się z nikim przypadkowym, ani nikogo takiego nie zabieram
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jako młody chłopak przejechałem autostopem całe Niemcy od Lubeki do Freiburga, potem przez niemal połowę Francji, Holandii, przejechałem też Polskę wzdłuż i wszerz, fantastyczna sprawa,
Ach chciałbym mieć znowu 22 lata,
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

powiem wam bylismy we francji miejscowosci AVIGNON kiedy w nocy o północy bawilismy sie w centrum a pózniej poszlismy piesz w drodze bedący 10 km wiec postanowiłem autostop i ta francuski zatrzymali o północy we trzech polaków oni nigdy nie boje i wsazalismy kierunek az do 10 km i wysiedlismy to juz bez problemu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

W jakim to języku?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

francuski a my po polsku pokazałem palcami :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

zabieram młode a i czasem starsze dziewczyny w zamian za usługi seksualne a ty jak to robisz?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

zabieram młode a czasem i starsze dziewczyny w zamian za s-e-k-s
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

no proszę jaki tani troll
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

W tym roku przeżyłem wakacje życia, autostopem właśnie. Podróż do Wenecji i z powrotem. 7 dni, 200 zł, widoki, ludzie i sytuacje nie do zapomnienia.

Żadnych terminów, planów, po prostu droga i ja. Potwierdziło się powiedzenie, że "szczęśliwi czasu nie liczą". ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

staram się zabierać - co prawda nie lubię tych co jeżdżą w ten sposób do pracy/szkoły - bo autostop z założenia powinien służyć turystyce a nie stałym dojazdom..

Poznałem kilku fajnych ludzi w ten sposób..

Niestety aut więcej, ale życzliwości mniej..

Ostatnio podwoziłem parę która z Pruszcza Gd do Starogardu pieszo doszła nim się zatrzymałem !!!
nie mogłem ich zabrać za daleko, ale zawsze kilka km mniej mieli w drodze na woodstock..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Samochód z komisu - czy warto? (34 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

pierwszy samochod (13 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie