Badanie TSH I TPO a zażycie eutyrox rano

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziś byłam na kontrolnym badaniu tarczycy i zapomniałam i wzięłam tabletkę,bo mam to już w nawyku.Czy może to zmienić wynik,czy robi się bez tabletki czy można po?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Badanie TSH I TPO a zażycie eutyrox rano

Robi się bez tabletki.

kurczę i co teraz,jestem w ciąży,muszę znać wynik,nikt mi nic nie mówił o tabletce.Może wpłynąć na wynik?

Tak, wplywa na wynik, zrob jutro bez tabletki.

najlepiej Aniu, zrób jutro powtórne badanie, ale już bez tabletki :)

ja właśnie dzisiaj byłam u nowego endo i dostałam skierowanie na badania, ale tsh i ft4 - z nakazem nie brania leku przed pobraniem krwii, niestety, ale wtedy wyniki są nieprawidłowe, gdyż leki wpływają na wynik :/

ale dziwi mnie, że masz tpo znów... Dzisiaj lekarz mi powiedział (jak też poprosiłam o skierowanie na to badanie), że jeżeli raz już wykazało wynik taki duży to bez sensu kolejny raz robić, bo to już nic nie zmieni to się już nie zmniejszy a wręcz odwrotnie, więc po co się denerwować... No, ale oże dlatego, że jesteś w ciąży kazał powtórzyć Ci - nie wiem ;)

Dziewczyny ja musze zrobic badania TSH prolaktyna testosteron,FT4 anty TPO i TG gdzie najlepiej i jakie sa ceny ??

Tak naprawdę to zależy od przychodni... :) idź do swojej i się dowiedz... ja dla przykładu u siebie w przychodni płace 25 zł z ft4, ale dzisiaj od lekarza z Lux Medu dostałam skierowanie na tsh i ft4 (mam w lux medzie abonament z Męża pracy) i wyobraźcie sobie, że za ft4 liczą sobie, oczywiście z 10% rabatem dla posiadaczy abonamentu 42, 30 - chore...

więc najlepiej dowiedzieć się w swojej przychodni, a tsh możesz poprosić lekarza o skierowanie i masz już jedno badanie z głowy ;)

Olusia1986 a możesz polecić jakiegoś godnego endokrynologa?

Ja chodzę do Dr Szafrana Piotra w Gdyni jest rewelacyjny dostałam do niego namiar rowniez od pacjentek ktore bardzo go chwala

ja dopiero zaczynam przygode z endo :/

pierwszy raz byłam u dr. Olszewskiej z Endomedu, ale jakoś nie do końca wzbudziła moje zaufanie (nie potrafiła z wyników wyczytać czy mam hashimoto, czy nie :/), dzisiaj pierwszy raz byłam u polecanego na forum dr. Tomasz Buss i przypadł mi do gustu - konkretny, rzeczowy facet :) wszystko mi wyjaśnił o wzystko pytał, jestem do Niego umówiona za miesiąc, powiem szczerze, że uważam iż jest dobrym lekarzem wysłuchał, zbadał, skierował na badania i zaprzeczył kilku rzeczom co kazała mi robić lub nie poprzednia endokrynolog :)

w przyszłym miesiącu idę też do dr. Skweresa też jest m. in. endokrynologiem :) ale myślę, że będę się tych dwóch lekarzy 3mać dr. Skweres bo staram się o ciąże a dr. Buss, bo po ewentualnej ciąży dalej trzeba będzie się leczyć :)

Pojawiły się pozytywne opinie o laboratorium UCK w Gdańsku. Ceny rewelacja. TSH - 12 zł, fT3, fT4 - po 15 zł itp.

Olesia, a gdzie przyjmuje teraz Buss i ile kosztuje wizyta ? dawniej do niego chodziłam i właśnie szukam znowu jakiegoś endo

Przyjmuje w lux medzie na ul. Zwycięstwa.
Pozdrawiam

Tak potwierdzam, że w UCK są bardzo tanie badania dzisiaj za tsh i ft4 zapłaciłam 27 zł ponad to ok. 13 miałam wyniki w internecie :)

domi25 - Buss przyjmuje w Lux Medzie i gdzieś na Oruni (nie wiem czy górnej czy dolnej) w Baltim :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Orunia Górna, przychodnia Baltimed.

Inne tematy z forum

Implanty zębowe (18 odpowiedzi)

Witam, proszę o informację gdzie najlepiej zrobić implant zęba ? Ktoś polecił mi stomatologię Dr...

Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? (44 odpowiedzi)

jak w tytule Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? stosowałam już chyba wszystko...

rehabilitacja NFZ (21 odpowiedzi)

czy ktoś się orientuje, czy gdziekolwiek w Trójmieście jest szansa na rehabilitację z NFZ ?