Bardzo błędna diagnoza pani doktor
Przyszedłem do pani doktor ze zdiagnozowanym już wcześniej zapaleniem spojówek. Udałem się do tego gabinetu gdyż wiedziałem, że jako nieliczni w Gdyni dysponują nowoczesnym i profesjonalnym sprzętem do badań oczu. Jednak "kupa sprzętu, zero talentu" to w tym wypadku najtrafniejsze określenie. Nie mogłem doprosić się o przeprowadzenie badań w celu rozpoznania przyczyny trwającego od długiego czasu zapalenia spojówek, za to dostałem 3 razy mocniejsze okulary do noszenia na stałe (na nic były moje protesty, że widzę świetnie i jestem dalekowidzem z lekką wadą wzroku więc na stałe nosić okularów nie muszę, a już na pewno nie takich mocnych). Okularów o poleconej mocy oczywiście nie wykupiłem, poszedłem za to skonsultować to z innym okulistą, który popukał się po głowie jak usłyszał jakie okulary zostały mi polecone. Zostałem przez niego również skierowany na wymaz z oka który szybko potwierdził co mi dolega. Słuchać pacjenta to chyba jednak trudna do opanowania sztuka dla niektórych lekarzy... Niestety, nie polecam tego gabinetu.