Bierząca rejestracja dziecka chorego

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny, jak jest w Waszej przychodni z rejestracją dziecka chorego? Ja właśnie dodzwoniłam się (godzina prób) do przychodni i pani oświadczyła, że owszem może zapisać dziecko, ale na...przyszły wtorek! No, ale jeśli coś poważnego (bądź tu mądra i zgaduj: poważne to coś czy nie..) to mam przyjść i pytać czy pani doktor przyjmie nas dodatkowo między planowymi pacjentami jak się uda wcisnąć albo na sam koniec...u Was też są takie problemy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bierząca rejestracja dziecka chorego

ja dzwoniłam w czwartek ok południa i o 15:30 mieliśmy wizytę :) przychodnia na Kołobrzeskiej :)

wcześniej sprawdziłam na stronie(po zalogowaniu) jakie są wolne godziny - ale można się zarejestrować 12 godzin wcześniej... więc zadzwoniłam :)

ja jestem z Moreny i takie same cyrki!!! wczoraj dzwoniłam i na przyszly tydzien!! no zaproponowała Pani ze moge probowac codziennie prosic doktor czy nas przyjmie;/

A u nas jest super co do rejestracji.Rejestrować można się od 7.30 zazwyczaj zanim się dodzwonię to mija jakieś 15-20 min a wizytę mam najczęściej na ok 9 no chyba że chce po południu to też nie ma problemu :) Tydzień czekamy na wizytę ze zdrowym dzieckiem jakieś szczepienie czy konsultacje. Należymy do przychodni na Warszawskiej

To chyba zależy od lekarza - my też jesteśmy z Moreny, ale jak zapisywaliśmy Młodego, to nam poradzili, żeby do dra Siemaszko, bo ma mało pacjentów. I teraz nie ma problemu - jak się już uda dodzwonić to wizyta w ciągu nawet pół godziny o dowolnej porze (oczywiście w godzinach pracy doktora)

My chodzimy do dr Hinglot-Langer...i od początku czy dziecko zdrowe, czy chore to nie ma mowy o bieżącej rejestracji...
O i jeszcze orta walnęłam w tytule!

U mnie w przychodni też cyrki, trzeba przyjść przed 7:00, ustawić sie w kilometrowej kolejce i zarejestrować osobiście. Oczywiscie teoretycznie telefonicznie też można, ale nie odbierają, odbierają dopiero jak już rejestracja sie skończy. A jak sie nie zdąży załapać to trzeba przyjść i prosić panią doktor czy jeszcze przyjmie. Nie wyobrażam sobie jeździć z chorym dzieckiem przed 7:00 zimą żeby zarejestrować. Przychodnie mam daleko i muszę jechać autobusem. A jak zarejestrują mnie np. na 10:00 to co mam ze sobą zrobić przez te 3 godziny!? To jest jakieś chore!

A cos takiego jak wizyta domowa jest? Wiem,ze do naszej przychodni dzwonia,ze dziecko chore, nie ma jak dojechac, czy cos i po godzinach w przychodni lekarz jedzie na wizyty domowe. Moze uda Ci sie zamowic taka wizyte? Czekac do wtorku to porazka. Nawet niewinny kaszelek moze do tego czasu zmienic sie w zapalenie oskrzeli lub pluc.

na morenie jest jeszcze dyżur po 19.00i można pójść bez rejestracji...

agag_agag ...jak będzie źle to pewnie pójdziemy..

Tak, funkcjonuje wizyta domowa, ale pani doktor czasami i "z wizytami nie wyrabia". Ogólnie bardzo sympatyczna. Lekarz rodzinny, pediatra ma ręce pełne roboty o tej porze roku...Nasz synuś ma dwa latka i jak do tej pory ja nie wiem co to lekarz, antybiotyk...Trzy razy w życiu miał katar + trzydniówka.

my chodzimy do przychodni na kartuskiej i niema problemu z rejstracją dwonie rano i dziecko jest zarejstrowane oczywiście w godzinach pracy lekarza a jak by było coś bardo niepokojącego to przyjmie każdy lekarz i to samo jak nasza lekarka na urlopie albo np. chora to też inny lekarz przyjmuje

My jestesmy w przychodni Mickiewicza i z zapisami jest super, jest rejstracja online wiec wchodze i sie zapisuje, zazwyczaj sa terminy tego samego dnia, nie ma z tym problemow - mozna zapisywac sie chyba okolo 10 dni do przodu :)

Tak samo jest z lekarzami rodzinnymi :)

No i w weekendy jest zawsze dyzur pediatry calodobowy!

W Luzinie też nie ma problemu, dzwonię o 7:15 i rejestruję się na ten sam dzień, do wyboru mam dwóch lekarzy zawsze.

Ja mogę zarejestrować dziecko tylko do lekarza, którego wybrałam...nie mam wyboru :-/

Potwierdzam na Morenie jest dyżur po 19 i nie ma problemu by dostać się z dzieckiem do lekarza. Polecam takie rozwiązanie kolejki praktycznie nie ma :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić mieszkanie?? (38 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Leśna Dolina (40 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Bieganie zimą (22 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...