Bilirubinometr

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Czy wiecie gdzie można w Gdyni sprawdzić poziom bilirubiny noworodka bilirubinometrem? Pobieraliśmy dziś w laboratorium krew z piętki i nie udało się jej oznaczyć bo próbka była pobierana z 15 min po mniej niż kropelce i się rozpadła. Ewentualnie może ktoś mi poleci jakieś laboratorium gdzie mają doświadczenie z noworodkami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bilirubinometr

Moja córka miała pobieraną krew normalnie, z żyły w brussie przy szpitalu Tropikalnym. Nawet nie zdążyła zapłakać a było już po wszystkim. Dobrze dać wcześniej pierś lub wodę by rozrzedzić krew dla lepszego i szybszego pobierania.

Moniko dziękuję pobieraliśmy w brusie ale w innej placówce jak nie znajdę bilirubinometru to tam podjadę.

https://fototerapianoworodkow.pl :)

Byłam tam gdzie podała Monika bardzo sprawnie i jeszcze bezpłatnie ze względu na źle pobraną wcześniejszą próbkę.
Ta fototerapia noworodków nie jest aktualna już nie działają w Trójmieście.

Super, ze poszło sprawnie. Poleciłam tam bo zawsze jak mam skierowania na krew dla dzieci to właśnie tam jeżdżę :)
Pozdrawiam

Monika bardzo dziękuję, też będziemy korzystać z tej placówki.

Inne tematy z forum

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...